DeletedUser9371
Guest
Já se za dnes už nevyznám třeba v bramborách. Samá skupina A, B, C, D a podobně. Stejně tak vajíčka. Bílá hmota i se žloutkem, taky asi v pěti skupinách. Když chci zahustit omáčku smetanou, tak ji maximálně ještě víc naředím a to jsem koupil smetanu kolem 60 %.
Je fakt, že když jdu nakupovat, tak se v tom taky moc nevyznám. Na cizinu kašlu, beru českou klasiku, alespoň podle názvu. Takže třeba z těstovin uznávám jen fleky a nudle, ze zeleniny jen tu klasiku, bez brokolic, chřestů a dalších "šíleností", co propagují v televizním vaření. Tam se mi právě proto líbí Babica. Ten se s tím nemazlí. Když není tohle, vraž tam tohle.
Je pravda, že za komančů a nezáleželo v jaké sociální skupině jsme byli, maso bylo jednou, max. dvakrát v týdnu. Volně byl hlavně bůček. Ostatní bylo problém, včetně dobrých uzenin.
Super byly polotovary, kde si koupil domácí vařené knedlíky, obalené karbanátky i s koniny a podobně.
Bylo toho málo, člověk musel stát fronty, mít známé. Ale ta chuť ? Skvostná. Dnešní hnus, zejména uzeniny, které obsahují maximálně 5 % masových výrobků, zbytek je soja a chemie prostě nemusím.
Pečivo ? Dnešní ? Poživatelné max. od pekaře, ale ne z obchodu.
Na co nejvíc vzpomínám ? Na to, když si ráno v půl šesté otevřel dveře od bytu, nebo branku na zahradě a měl jsi tam bednu mléka, sodovek, pečivo a noviny. Nikdo Ti to neukradl. Pod prázdnými lahvemi si nechal drobné i s tringlem a taky se to neztratilo. To byla donášková služba. Zkus nechat za dveřmi dnes třeba boty.
A když jsme u té koniny. Pamatujete někdo v Praze 7, nahoře na Letné u Sparty restauraci Velehrad ? Dnes je to zrušené, ani nevím co tam z toho je. Té se říkalo "Konibar". Přes okénko ven na ulici prodávali bourané koňské maso, karbanátky, svíčkovou z pravé koniny, koňský gulášek s bramboráčky, točený salám a další pecky.
Občas se dá konina koupit, ale je to fujtajbl se samou sojou. S koně to nemá nic a guláš stál za bačkoru.
Je fakt, že když jdu nakupovat, tak se v tom taky moc nevyznám. Na cizinu kašlu, beru českou klasiku, alespoň podle názvu. Takže třeba z těstovin uznávám jen fleky a nudle, ze zeleniny jen tu klasiku, bez brokolic, chřestů a dalších "šíleností", co propagují v televizním vaření. Tam se mi právě proto líbí Babica. Ten se s tím nemazlí. Když není tohle, vraž tam tohle.
Je pravda, že za komančů a nezáleželo v jaké sociální skupině jsme byli, maso bylo jednou, max. dvakrát v týdnu. Volně byl hlavně bůček. Ostatní bylo problém, včetně dobrých uzenin.
Super byly polotovary, kde si koupil domácí vařené knedlíky, obalené karbanátky i s koniny a podobně.
Bylo toho málo, člověk musel stát fronty, mít známé. Ale ta chuť ? Skvostná. Dnešní hnus, zejména uzeniny, které obsahují maximálně 5 % masových výrobků, zbytek je soja a chemie prostě nemusím.
Pečivo ? Dnešní ? Poživatelné max. od pekaře, ale ne z obchodu.
Na co nejvíc vzpomínám ? Na to, když si ráno v půl šesté otevřel dveře od bytu, nebo branku na zahradě a měl jsi tam bednu mléka, sodovek, pečivo a noviny. Nikdo Ti to neukradl. Pod prázdnými lahvemi si nechal drobné i s tringlem a taky se to neztratilo. To byla donášková služba. Zkus nechat za dveřmi dnes třeba boty.
A když jsme u té koniny. Pamatujete někdo v Praze 7, nahoře na Letné u Sparty restauraci Velehrad ? Dnes je to zrušené, ani nevím co tam z toho je. Té se říkalo "Konibar". Přes okénko ven na ulici prodávali bourané koňské maso, karbanátky, svíčkovou z pravé koniny, koňský gulášek s bramboráčky, točený salám a další pecky.
Občas se dá konina koupit, ale je to fujtajbl se samou sojou. S koně to nemá nic a guláš stál za bačkoru.
Naposledy upraveno moderátorem: