• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Rady pro zelenáče

DeletedUser

Guest
Ahoj - i když se snažím fórum i weby ke hře pročítat, některé odpovědi jsem zatím nenašel, proto jsem založil téma zde:

Otázka:
1. když dochází energie tak se mám vyspat v hotelu - musím mít k tomu město, nebo do něj vstoupit? Zatím se mi žádná možnost noci v hotelu nenabízí. A když takto vstoupím do města kvůli spaní - už mě může jiný hráč duelovat? A může mě vyzvat na souboj i později mimo město - když nejsem členem?

2.Když vstoupím do města (udělám vlastní, nebo mě přijmou do již vybudovaného) a potom znova vystoupím (lze členství ve městě takto ukončit?) - můžu být potom duelovaný na mapě i když v té chvíli členem města nejsem?

3. Popisuje se možnost obchodování s vlastním vybavením mimo obchodníky (NPC) - je tato možnost pro všechny hráče, nebo až po splnění nějakých úkolů či dosažení určité úrovně.

Díky za odpovědi.
 

DeletedUser

Guest
Ahoj na doplnenie energie je mesto. Nemusíš byť členom žiadaného, ale je za to malý poplatok, ak si členom máš to zadarmo. Ak si dobrodruh, tak máš po 2 stupeň hotela zadarmo. Energiu si môžeš doplniť aj za nuggety alebo UPB(dlhopisy). Energie sa ti aj postupom času dobyje, ale trvá to dlhšie ako "spanie v hotely".

AK vstúpiš do mesta, môže ťa iný hráč vyzvať na duel. Mesto, ak už nechceš byť členom mesta tak stačí kliknúť v meste na Obyvatelia > Opustiť mesto. Ak opustíš mesto potom ťa nemôže nikto duelovať, pokiaľ na teba nie je vypísaná odmena.

Založenie vlastného mestá stojí 80 energie a stavba 8 hodín.

NPC obchodník je pre všetkých hráčov a nie je potreba na to splniť žiadnu úlohu. Nájdeš ho v inventáry.
 

DeletedUser

Guest
Stavba města netrvá 8 hodin , ale mnohem déle, za 8 hodin ho pouze založíš a pak musíš stavět jednotlivé budovy postupně.
 

DeletedUser

Guest
Díky moc za rady, jenom mi není jasné to obchodování s hráči - s NPC jsem už obchodoval.
 

DeletedUser

Guest
Město, budova tržiště (zhruba uprostřed města), tam si to ochmatej postupně sám. Čím větší lvl tržiště, tím levnější poplatky za obchod pro prodávajícího. Pak jsou ve městě ještě obchody.
 

DeletedUser

Guest
Aha, teď už je to jasnější. Já jsem se do města bál vstoupit, protože v radách do začátku je že když zatím nechci duelovat - tak do města až po 56 úrovni. Hned jdu zkoušet, díky.
 

DeletedUser

Guest
Jak provádět takový obchod, když dostanu například zprávu:

Na Světě 8 koupím v jakémkoliv množství veškeré suroviny a pomůcky pro kuchaře. Kontakt prosím do zpráv ve hře. Nick stejný, jako tady: jurinjirka

Zprávu přečtu, jsem schopný odpovědět - ale další postup výměny či prodeje neznám = musí se při tom na tržiště?
 

DeletedUser

Guest
Áno, klikneš na trh napíšeš mu akú surovinu tam ideš dať, dohodnete sa na cene a to je všetko.
 

DeletedUser8423

Guest
Pokud nechceš být členem města, kvůli těm zmiňovaným duelům, tak přesto můžeš obchodovat s hráči přes trh. Otevřeš si jakékoliv město na mapě, které má postavený trh a můžeš obchodovat přes cizí tržiště. Pokud nakupuješ, tak můžeš kupovat odkudkoliv, pokud prodáváš, tak musíš k tomu městu fyzicky dorazit.
 

DeletedUser

Guest
To je dobré - a platím poplatky podle nastavení města? Nebo jsou stejné pro celý svět? Nebo nejsou žádné, zatím se mi nabídku nepodařilo umístit.

Jde to i ve městech duchů?
 

DeletedUser

Guest
pokud nejsi členem města a nakupuješ přes trh, tak platíš pouze cenu, za kterou to hráč nabízí. žádné poplatky tam nejsou. Poplatky jsou pouze pokud něco prodáváš...
ve městě duchů nakupovat nemůžeš.
 

DeletedUser

Guest
Stavba vlastního města není pro Dobrodruha asi vhodná - takže prodávat bude asi vhodnější přes NPC podomní obchodník. Předpokládám, že příliš vzácné předměty na počátečních úrovních asi nacházet nebudu, že?
A s produkty, surovinami - cena nízká - a poplatky na trhu vysoké = co jsem zatím viděl = toto bude asi také bez občanství ve městě nevýhodné?

Takže město při tomto buildu = asi jenom pro nákup po dohodě s prodávajícím hráčem, nebo u obchodníků?
A s bankou je to podobné? Když nejsem občan - jaké mám omezení a poplatky při vkládání a výběru? A můžu vkládat a vybírat v jakémkoliv městě, nebo jen v tom, ve kterém jsem dolary vložil?
 

DeletedUser

Guest
Pravidla:

§2) Jeden účet pro jednoho hráče

• (a) Každý hráč může mít na daném herním světě pouze jeden účet.

- znamená to, že na jiném světě si můžu založit jiný účet? Jde o to, kdybych chtěl - aby se hráč jmenoval jinak než postava na jiném světě už založená. zřídil bych proto na jiném světě nový účet - nové jméno a nové přístupové heslo, předtím bych tam neměl žádnou postavu (nebo zrušenou). Bylo by to v souladu s pravidly?
 

DeletedUser8423

Guest
Pokud jde o tu banku, tak výběr se děje automaticky, když něco kupuješ, nemáš dost v hotovosti, tak se to vezme z účtu banky, poplatky za to už žádné nejsou.
Při vkladu do banky na účet, tak se poplatek už platí. Když nejsi člen města, tak 20% u každé banky v jakémkoliv městě. Když jsi členem města, tak ve svém vlastním městě platíš poplatek podle levelu vystavění banky. Čím vyšší level, tím nižší poplatek. Při dostavené bance je to tuším 4%(2% pokud jsi dělník). Při uložení přes cizí banku je to zase těch 20%

K druhé otázce. Pokud máš na s3 postavu s nickem třeba Franta, tak můžeš mít na s4 postavu s nickem Pepík a pravidla neporušuješ, ale nejde, aby jsi měl na s3 jak Frantu, tak i Pepíka.
 

DeletedUser9371

Guest
Energiu si môžeš doplniť aj za nuggety alebo UPB(dlhopisy). Energie sa ti aj postupom času dobyje.......

Energii i zdraví, když se Ti nechce jít do města a dospat v hotelu (doplnit) koupíš buď za nuggety a nebo za dluhopisy v Shopu. Nelze to ale kombinovat. To znamená, že třeba produkt obnovu energii stojí 18 dluhopisů (nebo nuggetů) a ty máš například jako já teď 3 nuggety a jen 12 dluhopisů, nelze to koupit. Nesloučíš to spolu. Prostě nesečteš spolu nuggety + dluhopisy. :)
 

DeletedUser

Guest
Při troše přemýšlení a počítání si na začátku můžeš dobíjet energii postupem o další úroveň, do lvl 10 určitě.
 
Nahoru