• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.220 je naplánovaná na úterý 16. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Diskuze Gringo zbrane na Lummi?

Ahojte. Nejeden z nás sa na Lummi registroval cez referal linky tak, aby sme sa čo najskôr dostali na 9. odmenu v odmeňovaní priateľov. Jedná sa o utratených 100 000nuggetov. To je v prepočte (bez bonusov, lebo za tak krátku dobu bonusy ani neboli) minimálne 1600€ utratených za partiu ľudí.

Prečo píšem tento úvod? Lebo partii okolo @kenobi7 a @dodino171 sa to podarilo vyklikať už dvakrát. S tým, že možnosť Gringových zbraní, alebo predmetov nedostali ani v jednom prípade. Tieto zbrane, predmety majú byť špeciálne ocenenia alebo odmeny. To je pochopiteľné, mohlo by to zrejme narušiť integritu hry a celkovo pošramotiť nejakú tú silovú rovnováhu medzi hráčmi.

Práve preto ma ale zaráža to, že @AngeCZ tieto zbrane dostal za väčšiu banalitu ako je dohromady minutých 3200€ (78,899.84 czk) a tým tú rovnováhu môže jednoducho narúšať na novom svete, ktorý nebeží ani 3 celé mesiace. Je to nechutný kopanec do tváre hráčom, ktorí sa snažia niečo budovať na tomto svete a využívajú na to vlastné finančné prostriedky. Dalo by sa povedať, že to je až výsmech voči hráčskej komunite. O čo horší sú tí hráči, než on? Prečo pri výbere "10 ľubovoľných predmetov" to nie sú až tak ľubovoľné predmety?

Prečo dáte takúto odmenu niekomu na ÚPLNE NOVÝ SVET, keď sa ako moderátor na fóre zapája do debát 4-5x mesačne? Nie som tu na to, aby som súdil, ale príde mi to dosť na hlavu postavené, že niekto s tak malým prínosom je odmenený takýmto štýlom a dokáže tým ohroziť. Tu je hneď prvý boj, kde tie zbrane "testoval" https://prnt.sc/260t0qs a nastrieľal s nimi viac ako hráči na vežiach. :) GRATULUJEM tomuto skvelému rozhodnutiu a úkonu.


Od červenca/júla pridal na fórum menej ako 20 príspevkov z pozície MODERÁTOR. To je menej, ako pridá bežne ktokoľvek z aktívnych užívateľov. K ich kvalite a vecnosti sa radšej vyjadrovať ani nepôjdem.

Príde vám toto ako správna cesta, ktorou si chcete udržať ľudí na nových svetoch? Príde vám toto ako rozumný počin? Je to spravodlivé voči hráčom, ktorí sa snažia, investujú nemalé financie aby niekto protekčne začal kaziť svet skôr, ako bola vôbec prvá reálna tombola?

Dúfam, že odpoveď na tieto všetky otázky bola ÁNO, lebo presne to sa vám ako podpore darí. Neviem kto to rozdával, ale bolo by fajn, keby sa s tým dalo niečo urobiť. Ak už nie ste ochotní dať bežne hráčom Gringa, tak by ho tým pádom nemal mať hádam nikto. Či potrebujeme hrať hru "rovný a rovnejší" na základe odvedenej "práce", ktorú ani nevidno?

Aké riešenie navrhujem? Buď povoliť hráčom vybrať si Gringa ako odmenu z 9. úrovne pozývania hráčov (10 predmetov), alebo hráčovi AngeCZ tieto zbrane presunúť na iný svet (poprípade mu to zameniť za niečo, čo je na zozname dostupných vecí pri výbere 10 predmetov).

Verím, že ste rozumní ľudia a chápete rozhorčenie. Najmä pri tom, čo sa v posledných dňoch odohrávalo. Takže čakám nejakú ucelenú a zmysluplnú odpoveď, ktorá nebude v podstate znieť nejako takto. "Pretože preto" alebo "Lebo proste môžeme". Dúfam, že to dokážeme nejako vyriešiť skôr, než pretečie pohár trpezlivosti hráčskej komunity, lebo bez nich by to tu ozaj nebolo. Bez Angeho? Myslím, že tých 17 príspevkov za kvartál dokážeme ožalieť.


Pekný zvyšok večera,

luf
 
připojuji se k lufovo názoru a nezbývá než se zeptat kdy dostaneme zbraně gringa na lummi i my ostatní hráči ? jestli tomu správně rozumím že se rozdává za nic nedělání tak je vlastně jedno jestli je člověk členem týmu nebo ne ? a propo já členem týmu byl a udělal jsem víc práce než ange udělá za dalších 20 let a nedostal jsem nic ....... smutné
 

Pre upresnenie. 3200€ bolo vypočítaných na princípe 100000/4750*80, čiže 3200 je minimálny obnos, ktorý bol utratený. Táto čiastka bude istotne o čosi väčšia, keďže nie vždy ľudia kupujú za 80€ :X


Ale to sa odbáča od témy. Preto by som chcel upresniť, že cieľom nebolo dotiahnuť ďalšie Gringo zbrane na tento svet, ale zbaviť sa tých, ktoré tam sú. (To len ak by to chcel niekto zle pochopiť)
 

EREWAN

Člen týmu
Teoreticky kdyby byly Gringo zbraně na každém útoku, mohlo by to trochu podpořit střelce a snížit výhodu obránců :) To by je musel mít ale někdo, komu na hře záleží, a nechodí si do ní dělat z lidí dobrý den :/

EDIT: Takže ačkoliv to je zase průser, tak by se to tentokrát dalo i pozitivně využít
 
Když to tady čtu, tak bych naopak byl já osobně za jinou variantu - tedy odebrání Gringových zbraní moderátorovi a povolení výběru Gringo zbraní jako odměnu za 9. stupeň přátelství.

Kdysi jsem řešil a zabýval se tím, co může člověk vybrat jako odměny na 9. stupni - dokáži pochopit, že nejde vložit nejrůznější zbraně za výhry v tombolách, ty mají mít punc jedinečnosti pro toho, kdo si je v akci vykliká (dokud nepřijde migrace). Ale proč by mělo být něco jiného zakázaného? Já se pak ptám, jestli je zakázanou odměnou i důstojník unie a sada letních duchů. Pokud ano a hráči si mohou vybrat z muzejních kousků typu howdah, zlatý tomahawk, high wall, puška na slony, inno opasek nebo růžová baletní sukýnka, je to fakt ještě víc komické než jsem čekal.

A proč odebrat Angemu jeho zbraně? Je to totiž stejná prasárna jako kdysi velmi propíraný přenos důstojníka na svět, kde nešel ani koupit, ale miko se prostě nepoučí a vyrobí znovu tu stejnou botu. Takže opakuji při této příležitosti své čtyři úkoly pro support:
Čtyři úkoly pro support

pravidla pro převody itemů, klasifikovat kdy, co a za kolik je možné a učinit tak skutečně transparentně
◘ potvrdit, že rozklad vylepšených věcí se nebude už nikdy konat, pokud to nebude centrálně povolené a tedy oznámené, protože to jde zcela proti smyslu hry
◘ po víc než čtyřech měsících (roce a půl) dodat odpovědi na otázky, které jste si sami vyžádali pro devs
◘ konečně přiznat, že symphie nehraje pod jiným nickem a pokud hraje, tak přestat zapírat pod jakým


A připojuji pátý:
- vyřešit zbraně gringa u Angeho na Lummi a povolit Gringa pro kenobi a dodino.

Když bylo možné dát zbraně Gringa na Lummi Angemu, je tedy zřejmé, že to nezakazuje žádná směrnice, ale je to naprostá a nezřízená svévole hlavní administrátorky.

P.S. Z tohoto příspěvku jsem vynechal migraci, stejně jako ji vynechávám ve svých úkolech pro support, protože se jedná o jinou kategorii problémů, ale k tomu se zanedlouho dostanu v příslušném vlákně, jen tohle mělo momentálně vyšší prioritu.
 

AngeCZ

Člen týmu
Brý večer. Rád se vyjádřím k aktuální situaci. Všichni z týmu jsme dostali možnost si vybrat itemy, které nemůžeme díky funkci členů týmu získat. Tím mám na mysli, že nemůžeme získat odměny ze soutěží a tím mít alespoň možnost získat zbraně. Jako odměnu na konci roku nám tedy bylo dovoleno si některé itemy vybrat. Jako své itemy jsem si vybral set zbraní gringa na svůj jediný svět, kde aktivně hraju - Lummi. Na tomto světě hraju duelanta a jak všichni dobře vědí, gringo dává poměrně hodně bodů zdraví a to v bitvách snižuje duelantům poškození. Poškození na přiloženém screenu bylo způsobeno především pěti krity do tanků (takže si z výsledku odečtěte 5x 2,8k cca - 14k poškození). S gringem dokonce dávám menší poškození jak s minulou puškou. Rozhodně to teda v mých rukách nedělá nějaké nebezpečí. Co se týče dostupnosti zbraní Gringa (nebo všeobecně itemů gringa) budete mít všichni šanci je získat v nadcházejících soutěžích.
 
Mě by to rozhodilo i kdyby to dostal Legate. Pokud to není možno získat ani za přátelské body a pro člověka tedy není reálná šance ty věci získat, tak hodit je jednomu člověku na svět, který není ani 3 měsíce starej? Jasně, že se jedná o narušení rovnováhy a jasně, že to naštve každýho, kdo tu tráví čas a o to víc ty, kteří do toho nasypali nemalý peníze. To, že si duelant je v tomhle naprosto irelevantní. To jakože kdybys byl voják, tak už si ty zbraně vrátil, ale když si duelant, tak ti vlastně ty zbraně ublížej?

Nechci tu rozebírat ani kritizovat tvoji práci, ale tohle mi přijde víc jako výsměch nám "obyčejným" hráčům (kterým bys ty reálně měl pomáhat, ne jim to znechucovat), než jako vysvětlení, který by mě přesvědčilo o tom, že je správně, aby sis ty zbraně nechal.
 
Keby to dostal taký Merlinos čo dal za posledný týždeň viac banov ako ktokoľvek iný za celu kariéru na cz/sk weste tak ok
 
Ocividne si nikdy nemal lufo gringa na duel alebo boj pretoze by si tu nepisal taketo unahlene zavery.:)Vobec to nie taka super-zbran (samozrejme ze ale potesi ako univerzal) ako ju vykleslujes a myslim si ze ja zrovna mam narok sa vyjadrit na ich silu....cela hra je neferova, to aby teraz dosli nenugetaci a zacali tu nadavat.... pokial si urobis dobry build a kupis/vylepsis sety nepotrebujes gringa a mozes byt v pohode topka...
....a ta cena 3200 eur je teoreticky tiez trosku skreslena, kde si zahrnul % bonusy na nugety...?

Co se týče dostupnosti zbraní Gringa (nebo všeobecně itemů gringa) budete mít všichni šanci je získat v nadcházejících soutěžích.
Zdravim AngeCZ, ved urobte speed svet mesacny teraz cez zimu ked hraci hraju...Na slovensku bol a musim povedat ze sa im to velmi vydarilo hoci skoda ze bol pocas leta. Jedine co treba si dat pozor aby nebol speed pocas nejakej tomboly akcie, pretoze je to dost o nahode kto vyhra. Ten speed bol bez funkcie pouzivania sluzieb za nugety, resp iba zakladne premia a boli aktivovane bonusy na expy, nalezku veci, doplnenie hp atd. Boli kategorie duely, celkove expy a remeslo. A fakt paradna akcia.
 
Naposledy upraveno:
Jedná sa o utratených 100 000nuggetov. To je v prepočte (bez bonusov, lebo za tak krátku dobu bonusy ani neboli) minimálne 1600€ utratených za partiu ľudí.

Princíp je avšak všetkým jasný. Pokojne vyjadri svoj názor. Avšak je dosť hlúpe, aby člen tímu bol zvýhodnený s tým, že on to bežne dostať nemôže, zatiaľ čo ostatní hráči to dostať nemôžu. Prečo nemôžu? Lebo ani len neprebieha súťaž, kde by bola takáto možnosť. Ak by to však bola demagógia, prečo by vývojári neboli ochotní túto sadu implementovať do hry s tým, že by ju bolo možné získať aspoň za tie nuggety z priateľských bodov. Prečo by to potom asi tak pohoršilo celú komunitu hráčov na Lummi?


K Angemu. Ono dá sa k tomu postaviť aj tak, ako si sa postavil ty. "Napísal som si o ne westovému Ježiškovi a ten mi ich teda dal aj na najnovší svet a budem si ich teda používať." Tiež sa k tomu ale dalo postaviť aj tak, že by si povedal "Okej, máte pravdu, asi to nie je pre tú hru až tak zdravé a nebudem ich preto používať až kým nebude hráčom umožnené získať tieto zbrane pomocou speed svetu alebo inej akcie." :)
Myslím si, že +150dmg do sektoru je celkom dosť, keďže sa tieto efekty skladajú jeden na druhý a to, že by sa už tebe nepodarilo nastrieľať je asi vedľajšie, pokiaľ ľuďom naokolo poskytuješ takýto bonus :)

To je ale asi len o perspektíve z ktorej sa na to pozeráme. Pokiaľ by ti aspoň trochu záležalo na integrite hry, tak by si sa nad tým zamyslel vopred a uvedomil si ako veľmi dokáže ten set zbraní sprzniť či už duely, alebo boje. Prajem veľa úspechov a aj šťastia pri triafaní na http://forum.the-west.cz a veľa šťastných jednoslovných reakcií, aby si splnil kvótu "17 príspevkov na polrok", kedy by ti k tomu mohli dohodiť aj druhú duelovku aj so sedlom :)

luf
 
Ak by to však bola demagógia, prečo by vývojári neboli ochotní túto sadu implementovať do hry s tým, že by ju bolo možné získať aspoň za tie nuggety z priateľských bodov. Prečo by to potom asi tak pohoršilo celú komunitu hráčov na Lummi?
Na x svetoch ich davaju bezne za sutaze tie gringa....
komunitu to pohorsilo asi lebo zavidia ze on ma a oni nie ci?...
otazka -dostojnici na *2 ta neznepokuju? lebo vtedy som ta nevidel nic pisat....
 
Nahoru