• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.220 je naplánovaná na úterý 16. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Dopis za hráče české komunity pro Inno

  • Zakladatel vlákna Deleted User - 31870
  • Vytvořeno

Upozornění: Příspěvky neobsahující žádný důležitý komentář budou odmazány.


  • Celkový počet hlasujících
    439

DeletedUser

Guest
Hraju West více než 3 roky a až na několik málo drobností, naprosto s dopisem souhlasím.
Chci si zahrát a ne bez rozmyslu dávat peníze za to, bez čeho se obejdu.
 

DeletedUser

Guest
Jsem rád, že někdo z hráčů přemýšlí, jak hru zatraktivnit, některé nápady jsou přímo skvělé. Díky

Co nechápu proč má zůstat jméno hráče v anonymitě, snad se autor brzy sám přihlásí. taky cítím, že moderátorka Darling vnímá dopis negativně, já spíše v dopise vidím velmi pozitivní prvky, které by zatraktivnili již starší světy (sám už nemám přílišnou motivaci ve světě 6).
na druhou stranu si myslím, že hra je skvělá a vývojáři určitě pracují v rámci možností a tento dopis by mohl být dobrou inspirací

s čím naprosto NESOUHLASÍM je ZMĚNA CHARAKTERU a trh bych asi taky neměnil.
 
Nesouhlasím s dopisem v žádném případě a zvláště, co se dělníků týká. Jsem dělnice a vůbec se ve hře nenudím. V bitvách o pevnosti bývám mezi předními místy úspěšných bojovníků a to hlavně proto, že jsem dělnice. Mám všechny atributy v síle, tím tedy dostatek zdraví a hodně schopností ve vést, protože jsou dobré jak do bitev, tak na stavbu.
Poslední update se mi velmi líbí a skript používám tw-db.info, který je špičkový a s dříve používaným se nedá vůbec srovnávat.
 
Nejvíc mi chybí, že díky update 1.35 již nemohu používat West Stats. Napsal jsem anglicky do Inna, nikoho nenapadlo mi odepsat.
 

DeletedUser12448

Guest
Souhlasím s většinou uvedených bodů, ale jak již tu bylo zmíněno je tam přílišné zvýhodňování lidí s nugety.
Podle mého mají ve všech ohledech co dohánět a konečně to někoho na padlo aby jim napsal nějaký dopis. Já hlavně doufám, že si ten dopis přečtou a konečně je napadne něco začít dělat s vývojem hry a se stále se snižujícím počtem hráčů na všech serverech. Toť můj názor a přeji hodně štěstí.

PS.: Pozor na chyby. Než to odešlete tak to pořádně zkontrolujte
 

DeletedUser11063

Guest
tady mě máte

Já se za to nestydím a klidně se přiznám že jsem s tímto dopisem přišel. Takže jsem hlavním iniciátorem. Nyní mě můžete začít kamenovat :-)

skupina lidí pro to, že se to pohybuje na S1 po několika aliancích a dostalo se to i na pár dalších světů. Obdržel jsem souhlasnou poštu, že pod to chtějí lidi podepsat. Proto je tam uvedeno "... skupinu lidí hrající ...". Kdyby pod to lidi nechtěli podepsat tak to budu normálně psát za sebe. Jen jsem se rozhodl zeptat několika lidí na jejich názor a připomínky, takže je to složeno z toho co mi tito lidé poslali.

Hra se čím dál tím více zhoršuje a pokaždé se najde něco na co lidi nadávají ale pak si na to zvyknou - nic jiného jim nezbývá. Jenže to, že se proti tomu nikdo neozve je chyba. To že hráči mlčí, může pro inno defakto znamenat tichý souhlas a to, že jsou lidi se vším spokojení, což pravda není. některé z vás možná baví jen tak sedět a koukat se na to, ale mě už to nebaví. Že je malá - spíše nulová šance že by se něco změnilo, nebo že by na to odpověděli je mi jasné, ale zkusit se něco musí udělat.

Problém je i to, že není od inno žádná pořádná zpěná reakce. zde na foru se objeví zpráva o tom že chtějí dát nový design okna se schopnostmi - hmm pěkné, ale mě osobně by více zajímalo zda pracují na odstranění chyb v bitvách o pevnosti - vynechávání pohybu, resetováni bítev a podobně. To má dle mého přednost - přeci jen lidi od hraní spíše odradí ony různé chyby (třeba že se bitva klidně 2 resetuje a vždy běží znovu 5 minut) než to jak vypadá okno se schopnostmi.


něco k tomu co tu padlo:
- skupina lidí protože je to více než 40 lidí z různých českých serverů.
- ano jsou tam chyby - je to pracovní koncepce, která se několikrát upravovala. Hlavní kontrola chyb se provádí nyní a potom to půjde na překlad, protže na český dopis by rozhodně nereagovali - takže to bude anglicky, možná i německy.
- když by se změnili bitvy tak aby nerozhodovalo HP tak by se všichni na vojáky neměnili. Bohužel platí v bitvách jednoduchá věc - čím více online lidí s více HP máš tím máš větší šanci na výhru. bitvy se omezili pouze na skupiny vyvolených s velkým HP a nový hráči jsou už od začátku nuceni mít velké HP, jinak se bitev účastnit nemohou. To je dle mého chyba.
- ano připomínám zde věci co byly uvedeny - například to chátrání. jenže od té doby se potom nějak slehla zem a přesunulo se to pouze mezi sliby. když jednou nakousnou že chystají jednu věc tak jí mají přece nejdřívě dodělat a pak přejít na jinou. Ne udělat tu kousek, támhle kousek a ve výsledku rozpracovat hromadu věcí, ale nic nedotáhnout do konce - příkladem toho může být poker - tolik slibů a výsledek žádný.
- ohledně chyb co jsou na českých serverech informuje INNO český support - bohužel ti můžou pouze urgovat nic jiného nezmůžou. Takže je může s prominutím INNo klidně vesele ignorovat. Kdyby se jim ohledně oněch chyb, problému a nedostatků ozvalo více lidé tak si toho všimnou spíše.
Tady možná ale chybí i zpětná reakce. Lidi pořádně neví co český support dělá - mělo by vzniknout nějaké vlákno kde by alespon informovali na co inno upozornují a podobně. rozhodně by to vylešlilo to co si o nich lidi myslí a jak je vnímají. pokud toto existuje tak to se omlouvám - protože o tom nevím. A žádám zda by mi mohl někdo poslat link na toto vlákno :-) Jen upozornuji že nechci support nijak urazit.

PS: omluvte chyby, bohužel to tu příliš rychle odhlašuje, tak to píšu rychleji na úkor správnosti :-D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser5921

Guest
myslim nam inno dava odpoved samo o sobe:
Apríl
V neděli proběhne tradiční Apríl, těšíme se spolu s Vámi na překvapení, které si pro nás Inno připravilo - set dřevěného kouzelníka. Jak jej získat, se dozvíme všichni až v neděli.
Doporučení: Šetřete si nuggety/dluhopisy.
tim mysli, ze dalsi a dalsi prachy do hry??? jestli je to uz ten april, tak stejne nepodareny, jako vanoce! napred zamerne zdrazi shop, pak toto...opravdu timto chteji motivovat hrace nebo rikaji: najdete si jinou hru, vzdyt mame dost hracu a bez tebe se obejdem?

s dopisem souhlasim jen tak 50:50, novinky musi byt, jinak bychom i jako lidi mohli dal hopkat po stromech, 1.35 neni zla, byly horsi updaty, ale to ze se resi radoby vychtavky a neresi to co hrace trapi je bida. je to jen muj nazor
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Deleted User - 31870

Guest
Co nechápu proč má zůstat jméno hráče v anonymitě, snad se autor brzy sám přihlásí. taky cítím, že moderátorka Darling vnímá dopis negativně

Důvodem zatajení je, aby se hráč nedočkal osobních urážek ze stran hráčů, kteří s dopisem nesouhlasí. Zda se k dopisu přihlásí (i jeho případní "komplicové"), záleží čistě na něm - nebudeme toto rozhodnutí dělat za něj.

Ano, částečně vnímám dopis negativně - hlavním důvodem bych mohla uvést fakt, že nebyl předložen skutečně všem hráčům k dispozici, aby se mohli objektivně vyjádřit. Pokud se posílá něco jménem komunity, měla by o tom skutečně vědět.

Jako hráčku mne některé části dokázaly oslovit, proto jsem dopis neodsoudila celý. Ale zároveň se nemohu pod něj podepsat, protože některé řešení situací bych raději v rukách Inna neviděla (především jim neposílejme další návrhy na možnost využití prémiových výhod, proti tomu jsme dlouho přeci protestovali, aby nebyly rozdíly pro skupinu platících a neplatítích hráčů tak velké). Blíže dopis rozebírat nechci - viz můj hlas v anketě.. :)

Zároveň prosím diskutující, aby pokud se nechtějí přímo vyjadřovat k dopisu, aby zde nepostovali - nikdo nebude chtít číst x stránek o tom, že "souhlasíte s dopisem" - k tomu postačí zahlasovat v anketě. Rozepište se podrobněji o problému, to ostatní zajímá..

Morgana La Fey: To doporučení je čiště ode mne - protože nevíme, co přesně můžeme čekat.. Je lepší být připraven..
 

DeletedUser

Guest
Souhlasím s většinou dopisu. Chybějí mi tam věci co se týče nugget, nesouhlasím s přidáním možnosti změnit charakter za nuggety - konec konců by ho nebylo třeba měnit kdyby se vyplnily další části dopisu.
 

DeletedUser

Guest
souhlasím téměř se vším, jen to napadání měst je takový divný, nicméně po menším promyšlení aby z toho nebyla nějaká hurá akce by se taky dalo. Nicméně bych se pod takovej text taky podepsal, ikdyž to stejně nebude mít sebemenší efekt:D inno si stejně pojede svoje a na nás se vy... :D takže asi tak :D
 

DeletedUser

Guest
Nesuhlasim so zmenou inventara na stary, so zmenou charakteru za nuggety a s nahodnymi udalostami pri bojoch o pevnost.

Inventar sa mi paci. Ako moze niekomu vadit, ze sa musi zatvarat dvoma kliknutiami namiesto jedneho... To ste fakt taki lenivi?

Navrh na trh sa mi tiez paci. Podla mojho nazoru sa trh urcite bude este upravovat v buducich updatoch, teda v to aspon dufam.

Menit charakter za nuggety je blbost. Neprinesie to nic dobre. Nuggetaci budu striedat charaktery den co den podla toho, ako im to bude vyhovovat.

Nahodne udalosti pri cestovani su super vec, uzasny navrh. Vylepsenie mesta takisto. Mala by sa zmenit grafika mesta, tak uvidime ci nieco pridaju aj do funkcii mesta ako takeho.

So smenou bitiek o pevnost suhlasim, aj nesuhlasim. Mohli by sa upravit trochu schopnosti, je to dost o nahode. Nie je vsak pravda ze clovek musi byt len on, dnes som napriklad na sk bol cely boj off a nastrielal som 18k skod (som duelant, ano). Ale za upravu schopnosti som. Nesuhlasim vsak s nahodnymi udalostami pri boji, to je uplna blbost. Naco upravovat schopnosti, pretoze teraz to je o nahode, ked pridate dalsi faktor nahody. Takisto, co je najpodstatnejsie, vyriesit padanie servera, cez jeden boj server padne aj patkrat. To je na nevydrzanie.

S konami uplne suhlasim, pstros a slon su totalne blbosti. Mohli pridat nieco realnejsie, snad tolko prace by im to nedalo. Pripada mi to, ako keby na firemnej party strelili nejaku hovadinu a hned to implentovali do hry.
 

DeletedUser10258

Guest
Pomíjím fakt, že některé věci jsou více či méně reálné z mnoha různých důvodů, ale podstata dopisu je zcela jasná a k této já připojuji svůj bezvýhradný souhlas!!!
To, že se zde tlačí nugeťáci je bohužel asi nezastavitelné, ale ta otřesná grafika a neustále se sekající bitvy a bugy ve hře to je příšerné!!!
Děkuji tomuto hráči.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Víceméně můžu říct, že se vším souhlasím, doplnil bych, že samotné zavedení dluhopisů mi přijde jako zbytečnost, místo nich by mohli hráči sbírat sem tam nějaký nugget ve hře rovnou. Možná by si za ně koupili i prémko, ale to je víceméně detail v záplavě předmětů. které lze nakupovat za dluhopisy i nuggety.
Jinak by si West pro skutečné oživení asi zasloužil rozsáhlejší inovaci, počínaje vyladěním všech předmětů s bonusy ve hře, jízdních zvířat, možná i přidání dalšího charakteru, atd. už teď se tady sešlo spousta nápadů, které mi přijdou jako dobré, otázka je je, jestli je někdo kompetentní vezme v potaz, moc tomu nevěřím.
 

DeletedUser

Guest
Inventář je rozdělený na dvě okna z technických důvodů, na devblogu to bylo vysvětleno. Na druhou stranu, také mě štve nutnost zavírat dvě okna, řešením by bylo na okno s inventářem dát další čudlík, který by zavřel to okno a všechna k němu příslušná (oblečení postavy, obchody...).
Přidávat další náhodu se mi nelíbí.
Nějaké "tvrdé" omezení HP se mi nelíbí, ale přidal bych nějaké "měkké". Např. všichni by měli šanci na kritický zásah, duelanti by měli větší šanci/lepší účinek.
Co se týče nuggetů, mě další prémia nevadí. Přestože jsem si koupil po update 1.35 2k nuggetů, abych hru podpořil, doufám, že budu mít dost silnou vůli, že je nepoužiji ;-). To je vše, musím jít.
 

DeletedUser14186

Guest
S tím co psal dotyčný souhlasím jen z poloviny. Jak je vidět z toho co píše je nejspíše dělník. Tak že co se týče charakterů , tak to byla každýho volba na začátku a byli varováni že už to nepůjde změnit.

Za chvíli by mohl chtít měnit i řemesla. Těžko že?

Jinak je tam pár dobrých věcí a třeba si z toho INNO něco vybere.
 

DeletedUser4876

Guest
Tak ja si na ten inventař už zvykl i když ty dva okna mě štvou, trh neni špatny.
Scripty už fungujou.
S tim že bych někam šel a mohl ztratit penize nebo zdravi nesouhlasim.
Jinak se divim že neni změna charakteru když na betě je tak by ji mohli dat i na normalni.
Jinak ty zviřata jsou akorat na to aby překaželi však kdo využije želvu možna ten kdo bude mit mali level než si koupi něco rychlejšiho(kdyby to šlo aspon prodat tak by mi to nevadilo, ale takhle mi to tam překáži)
Jinak každy hraje jak chce nědo má HP ale nemuže zas duelovat a dělat všechny prace, jiny je dobry duelant, jiny muže dělat všechny prace, každy hraje jak mu to vyhovuje.
Jinak nugety jsem si nekoupil nikdy i když jsem jich už použil 2130,
130 jsem ziskal zdarma a ty 2000 jsem si sice koupil , ale to jen proto že jsem dostal prachy na to. Jinak utracet penize za nějakou virtualni vec mě važně neláka, naopak by to bylo lepši :D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
S většinou souhlasím, některé nápady třeba na osobní dům, vykradení banky nebo nesmysli se slonama atd jsou dost zajímavé a určo to napadlo už víc hráčů. Nesouhlasil bych např se změnou charakteru dělníka nebo nepřehledností trhu ...
Kdyby se ten dopis malinko přepracoval tak se pod to klidně podepíšu :)
 

DeletedUser

Guest
Nestihl jsem napsat, co jsem chtěl, respektive v tom spěchu jsem pár věcí zapomněl. Chtěl jsem případným odesílatelům poradit, aby raději svoje připomínky dali na beta fórum, tam to totiž občas čtou příslušní programátoři.
Také mi nejde do hlavy jistá nekonzistentnost v autorově pojetí hry. Chápu, že mu vadí, že se po divokém západě potulují sloni a jezdí se na želvách. V jiném odstavci ale zase chce, aby se platilo za modlení v kostele. PLATILO ZA MOŽNOST POMODLIT SE V KOSTELE! Takovou věc nevymyslela snad za celou historii ani církev. Jsou věci, co jsou prostě zdarma, a každý může jít na bohoslužbu ve městě, kde zrovna je, nemusí tam, kde pomáhal stavět kostel.
Krom toho stavění kostela je užitečná věc - hráči mohou získat úspěch aniž by opouštěli město a bezcílně stavěli jiné, které je stejně odsouzeno k zániku, kostel přidává městu body, je to i známka, že město prosperuje a může si to dovolit. V neposlední řadě se říká, že výstavba vyšších levelů kostela přináší docela pěkné expy. Jestli modlení něco přidává se neví, stejně jako desperáti na divokém západě nevěděli, jestli jim pomodlení v něčem pomůže. Já osobně si myslím, že nic nepřidává, proto mi nevadí, když bude zdarma a pro všechny.
 

DeletedUser5341

Guest
Já jsem jeden z těch co kritizuje často Inno, ale myslím si, že tady se nedá dát jednoznačně dopisu podporu.
Vždy jsem na nervy z novinek a mažu účet už skoro a pak si zvyknu mám tu hru rád i když není bez chyb to sakra není. Trh třeba jsem odsuzoval, ale zvykl jsem si a je fajn a má řadu výhod. Ano šel by vylepšit a doladit. Mi třeba vadí drobnost jako to, že se v seznamu věcí nezobrazuje celý název. Ale obecně trh a inventář jsem přežil a jsem spokojen a nevadí mi to i když brýle jsou potřeba je to moc malé.

Co se týče možností nakupovat si za nugety atd. Byl jsem odpůrce a sám to dělám těžko můžu něco soudit. Zvykl jsem si. Něco je fajn něco hrůza. Změnu charakteru 1x za herní svět bych třeba taky uvítal a že za nugety? No jasně za dobré slovo to asi nepůjde.

Vylepšení hry a návrhy na úkoly a práce a jiné věci toho jsou hromady a mnohé je fajn a sedělo by do hry. Tady si myslím, že by se ze hry neměl dělat cirkus, ale opravdu držet se divokého západu. Sloni oslíci sáňky a podobné hrůzy tady nepatří a hru jen hyzdí na úkor řady věcí co do té doby patřily. Vlak, dostavníky a další a další to by bylo na dlouho. Myslím si, že by se na tomto mělo pracovat a hlavně podle toho co hráči chtějí a ne podle nějaké fantasie bůhví koho z vývojářů. Kosmické hry a jiné podobné šílenosti se hrají jinde. Tady se má prášit koním od kopyt a práskat výstřely. Moc lidí to hraje hlavně pro tu atmosféru a ta by se měla dodržet. Hra má určitý konec a hráči nemají co hrát. Řemesla tomu moc nepomohla a ty poslední levely jsou šílenost. Vstup shopu řemesla spíše fackuje. Lidi na lvlu 120 by chtěli hrát dál a mít nějaký cíl. Nové úkoly nové výzvy. Všechny nové úkoly jsou o nugetění a šílených prohozech. Nemají pořádný příběh a jsou stavěné čistě na výdělek provozovatele a i přesto to banda dělá z nudy. Chce to jít vedle této cesty i jinou cestou trošku.
Pomalu mi připadá, že se lidé už upínají pouze k pevnostem, protože vlastně nic jiného tu zábavného pro ně není. Magoří se s HP a taktika bojů a překvapení jsou na ústupu. Nudí se už i v bitvách a vyjednávají s nepřítelem rozvrhy a uměle udržují vše v chodu. Kolik už tu bylo návrhů na vylepšení bitev na možnosti třeba v rámci města vyrábět něco co jiní nemají a tím převažovat misky vah sterilního světa. Proč třeba nejde vyrobit dělo nebo něco podobného. Mohlo by to pár měst jako odměna za něco co splní. Jiní by zase mohli vyrábět něco do obrany nebo proč není poškození a opravy pevností a měst? Proč se nedá vykrást banka města a podobné reálnější věci co by lidi více zapojily do hry a daly jim zábavu a větší kolektivní cítění? Na to sólování a sterilizaci tato hra jednou padne.

Celkově souhlasím s názorem, že momentální politika Inna hře škodí a hráčů razantně ubývá a je to vidět na první pohled. Chápu i když nerad, že se snaží vydělat a ždímají, ale na druhou stranu by měli více na ty skalní hráče co jim zůstali hledět. Trošku je poslouchat a dělat tu hru pro ně hlavně ne pro svůj zisk a pak zase pro zisk a pak něco snad pro hru a lidi. Za chvíli zisk mít nebudou. Hra jako taková se vyvíjí na místech kde by nemusela a tam kde by jí to pomohlo skomírá a stagnuje. Je nezajímavá pro lidi co to hrají dlouho a odliv je a bude větší a větší.
Zdravým selským rozumem si spočítám, že šance na zisk ze 120 000 lidí na herním světě je větší než ze 42 000 a stále to klesá. Kdo toto nevidí je slepý nebo nechce vidět.

100 lidí a 100 názorů, ale lidi píší takovéto dopisy jaký se tu řeší proto, že hra je baví a chtějí ji hrát a chtějí vylepšení. Na každém třeba bláznivém nápadě je něco co by mohlo pomoci. Lidi svým způsobem volají SOS a vyslyší je někdo? A nebo se oběví nějaká nová hra a tady to zapadne prachem? V dnešní době se to může stát během chvilky. Zatím stále je to velice dobrá hra jedna z nejlepších, ale jak dlouho?
:klubun:
 

DeletedUser

Guest
Nesúhlasím s ničím čo je tam napísané. Ospravedlňujem sa za výraz, ale úplné blbosti. Každý nový update posúva hru ďalej a ďalej. Hrám túto hru už od začiatku CZ a SK verzie a vždy boli a aj vždy budú veci, ktoré sa pri updatoch niektorým ľuďom nepáčili a nebudú páčiť. Ale tak ako sme si zvykli už na všetky staršie updaty, tak si zvykneme aj na tie nové.

Možno niektorí z vás ani nevedia, neviem, ale INNO nedávno spravilo skvelú vec, zriadilo testovací beta server pre vybraných hráčov, kde je okolo 120 hráčov. Každý nový update je tam potom hodnotený priamo tými hráčmi prostredníctvom dotazníku, kde môžu napísať svoje postrehy, výčitky, pochvaly, idey do budúcna, atď. a následne tieto odpovede sa dostanú až k INNU, ktoré si ich prečíta, vyhodnotí a následne sa podľa nich pokúsi zariadiť (jednu vec spomeniem: vzhľad inventáru - prvý návrh bol úplne hrozný a po veľkej nevôli od hráčov bol prerobený). Neviem, či je tam aj niekto za českú verziu, ale zo Slovenska sme tam dvaja - ja a Petee. Nechcem sa tým chváliť ani nič podobné. Len narážam na to, že to čo napíšeme tam, sa zaručene dostane do INNA, ktoré si to aj prečíta. Úprimne povedané pochybujem, že takýto mail si niekto v Nemecku zoberie k srdcu. Preto by som to skôr smeroval na vášho zástupcu na tomto testovacom serveri, ktorý by to mohol bezprostredne sprostredkovať niekomu, kto si to naozaj prečíta.

Ešte k tomu inventáru... mnoho ľudí si neuvedomuje, ako veľmi to odľahčilo servery, pretože do toho nevidia a nerozumejú tomu. Bohužiaľ. A podobných vecí je viac, napr. prečo sa nedá hrať poker o herné peniaze, prečo je všade toľko prémia, atď atď, ... Nejdem tu teraz rozpisovať odpovede, pretože je bezpredmetné k tejto diskusii.

Posledná vec, čo sa týka prémia, ja to vidím trošku z tej druhej strany. Študujem marketingovú komunikáciu a chápem INNO v tomto ohľade. Za málo peňazí veľa muziky. Je tomu tak skoro všade, nielen tu. Sú aj iné online hry, kde je prémium ešte drahšie a možnosti prémia sú ešte väčšie. Ja osobne som na túto hru zatiaľ minul minimum nuggetov a verte mi, dá sa hrať aj bez nich. :klubun:
 
Nahoru