• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.220 je naplánovaná na úterý 16. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Kostel, modlení, výstavba

DeletedUser9371

Guest
Vím, že je tady na téma kostel, modlení a po novém update i na jeho výstavbu do nekonečna
spousty příspěvků. Od včera jsem se tím prohrabával a je to různě poschovávané v tématech, jejich vláknech a
špatně se v tom orientuje.

Tady je téma, určené jen a jen k modlení, kostelům, jejich výstavbě, zkušenostem při hledání předmětů při pracích, s modlením před zahájením stavby budov ve Vašich městech, zvýšení štěstí při pracích a podobně.
Vkládejte sem příspěvky, své zkušenosti s modlením.
Prostě v klidu a pohodě pokecáme o kostelech a předáme zkušenosti hráčům, kteří v tom ve svých začátcích na hře tápou. Stejně tak jako i My. Kostel? To je prostě pro mě kapitola sama pro sebe od roku 2009 a zavřená.
Možná by stálo i za to, kdyby někdo z moderátorů vypíchl někam "na oči toto téma", a přetáhl sem některé zajímavé příspěvky z jiných vláken, různě poházených. O spoustě jich mám přehled, ale na to nemám oprávnění.

Takže příjemný pokec a třeba tady najdeš co hledáš. :)

Church.png
Male_pray.gif


KOSTEL (toliko z nápovědy ve hře)

Tato budova slouží jako Boží Chrám. Můžete tady nalézt duchovní útěchu pro Vaši postavu v podobě modlení se. Doba trvání motlitby je 15 minut. Účinky motlitby jsou neznámé.
Tato budova má neomezený level, tudíž ji můžeš vystavovat donekonečna. S každým 10 levelem výstavby se zvětšuje jeho speciální bonus modlení. Bohužel, nikdo neví, k čemu přesně kostel je. Někdo říká, že je po pomodlení se větší šance na nalezení předmětu, nebo pokud se pomodlíš před dostavbou budovy, že přibudou lepší věci. Každopádně, pokud se budeš hodně modlit, můžeš získat za odměnu úspěch.


church1.png
Female_pray.gif
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
Jediné, čeho se držím v kostelech je teorie, že když se před každou zadanou výstavbou pomodlím (obchody, zbrojíř ...), padají údajně
lepší předměty. Ne zpráchnivělé, rezavé a podobně.
Nechci to nikomu vyvracet, ale postavil jsem dvě města. Jedno ve staré verzi hry (2009 -2010) svět 7 a teď i na světě Dakota, v nové verzi hry.
A budovy ? Plné rezavých, zpráchnivělých předmětů.
Na světě 7 jsem to hlídal cca od poloviny výstavby města. Ale na Dakotě ? Od první dne vzniku města. Osobně jsem nestavěl, ale stavěli
zkušení hráči s výstavbou s maximálním počtem pracovních bodů (PB) na výstavbu.
Takže, tudy cesta taky nevedla.
Na Dakotě se taky modlím, ne tak často jako na světě sedm. Tam mám odmodleno mám pocit 1108 hodin .
Naprosto v ničem mi to nepomohlo, nebo jsem to tolik nesledoval. Na Dakotě to sleduji denně, uvidím, třeba na to společně přijdeme, v čem je chyba.


Krosna%201000%20hodin%20v%20kostele.jpg
 
Naposledy upraveno moderátorem:
teorie o tom že při modlení před stavbou padají lepší věci je myslím mylná.
možná se zvyšuje nějaká šance že tam ty přesné a precizní věci budou ale rozhodně to není pravidlem. na Dakotě stavím bez modlení a v obchodech jsou krásné svítivé věci.

a naopak - domovské město jsem stavěl s modlením a i tak se v obchodech objevily věci rezavé.

je to pořád věc náhody, i když nepopírám že modlení může zvyšovat šance na lepší věci.

jedna taková perlička - stavitel (level 100+), který má všechny body ve stavění a který staví kostel kolem levelu 40+ může získat za hodinu stavby i 1300 exp. viděl jsem takové oznámení na Arizoně.
 

DeletedUser9371

Guest
O tom je tady přesně ten pokec "Bobře". Spíš by mě zajímalo, jestli to jde třeba nějakým důkazem podložit.
Nevím, třeba zkusit to do určitého procenta motivace (práce něco dělat) a sledovat reporty. Bez modlení.
Pak odpočinkem dojet motivaci na 100 % a zkusit to znovu s modlením. Porovnávat. Pak třeba jinou zkoušku, sledovat rozdíl s nižší motivací, nulovou bez i s modlením. To samé pak kombinovat třeba i s UPD (dluhopisy), nuggety, "cukrátky" z Vánoc a podobně. V mdlobě, bez mdloby, porovnávat před bitvou, po ní, před duelem atd. Široké pole, neorané pro zábavu naší i jiných hráčů.
Pečlivě to sledovat a zveřejňovat tady. Společně to pak vyhodnotit.
Bude to běh na delší trať (je to o čase) a hlavně o poctivosti to vzorně sledovat.
Chtělo by to ochotné hráče (skupinu), co by se do toho zapojili. Něco Kuknu sem, jestli si nepletu z hlavy jeho nick hráče, ten dělá pěkný přehled třeba o zanikajících a přibývajících hráčích na světech. Taky pěkné.
:72:

Tady jsem Vám ještě vyhrabal příspěvek výborného stavitele z listopadu 2009. Je to od hráče Glarkin.
Škoda takových dobrých hráčů, kteří to vzdali (hru).
I když je tento příspěvek starý, je poplatný i dnešní ,"moderní" době na hře.
Zajímá mě Váš názor.
Protože proběhla spousta aktualizací ve hře, kdy zmizelo naprosto všechno z telegramů i oznámení, některé věci si prostě ukládám od doby co hraji mimo hru. Včetně telegramů (perly, pecky, nářezy hráčů) pro pobavení a nostalgické zavzpomínání si na srazech hráčů hry (pivko atd.)
.

Jeho pravopis se mi nechce opravovat, je to ve slovenštině. Takže, příspěvky, jako že tam jsou hrubky jsou mimo, nesedíme na hodině češtiny či slovenštiny : [spoil]Tento topik som založil pre tých čo sa chcú naučiť čo je dôležité dodržiavať aby sa mesto stavalo efektívne a neplytvali sa zbytočne peniaze z kassy.
V prvom rade si každý staviteľ musí uvedomiť, že charakter staviteľa si nevybral preto aby plnil questy!!! Inak si mal zvoliť dobrodruha. Ten kto si zvolí staviteľa a chce byť prospešný svojmu mestu neplytvá atributy mimo tie ktoré sú nutne na stavanie. No najlepšie je všetko pchať do stavania a sili. Tým sa dostávame k často kladeným otázkam, ako sa staviteľ lvluje a zarába peniaze. Čudovali by ste sa koľko prác je zameraných práve na stavanie. Ani sa nenazdáte a dokážete robiť tie najprimitívnejšie práce ako Vymeriavať Claimy za peniaze a stavať telegrafne stlpy. Neskôr Stavať most, nádražie...A skončíte pri jednej z najvínosnejších prací a to je ťažba Ropy, kde teraz za jednu 2-hodinovku zarábam aj 400 dolačov a k tomu jednu lahvičku ropy predávam za cenu 38. 10 fľaštičiek=380 dolačov. Slušne peniaze. Xp sa na stavbe panského domu a stavbe ranču. Samozrejme som sa toho obával, dávať všetko do stavania, ale už som zistil, že to nieje take špatne a kvôly mestu my to zato stojí. To je obeta ktorú má správny staviteľ podstúpiť. Preto nesúhlasím s tým aby stavitelia zarabali na stavbu mesta, alebo zháňali veci na stavbu pevnosti. O to sa maju postarať ostatne charaktery...Môj názor.
To by bolo k tomu kde má staviteľ dávať atributy. No len atributy niesu dôležité veľa bodov stavania môže stratiť nevhodným oblečením. Najlepšie oblečenie pre staviteľa je Lincolnov cilinder, červena platená bunda, šedý motýlek/Červený trojcípý šátek, poutnicke boty a spevník. No zohnať všetky tieto veci dá námahu. Ja osobne nemám ani boty najlepšie ani spevník.
Ohľadne motivácie. Čim je menšia motivácia tým menej bodov výstavby dovŕšime. Ja osobne neklesám pod 90% motivácie. Za den v pohode vystaviam 4x2 hodiny čo nieje málo. Dôležitá vec je dostavba daného lvlu. Je dokázane supportom, že počet pracovných bodov na daný lvl budovy prispieva na zvýšenie šance toho že padnu lepšie veci. Čo to znamená v praxi. Keď stavbu dostavia niekto z 2OO pracovnými bodmi má menšiu šancu doniesť veci lepšie ako niekto kto ich má cez 700. Preto má stavbu dostavovať stavbár z najväčším počtom pracovných bodov. Za dostavanie lvlu niesu žiadne špecialne xp, ani peniaze, ani ocenenia, nič takže keď danu stavbu nedostaviate nič, nič nestratíte a ten kto ju dostavia nič nezíska. Preto ej lepšie ju prenechať tomu skusenejšiemu. Ako sa dorozumievaju stavitelia, aby sa nestalo, že stavba ma 60% výstavby a naraz ju stavaju traja slabší stavbáry čo bude mať za následok dostavanie jedným z nich. Jednoducho je založene vlakno chatu na fore kde napíše daný stavbár že ide stavať 2 hodiny tu budovu, vie z predchadzajucich reportov koľko vystvaby prinesie a pripočíta to k pôôvodnej výstavbe a napíše to na fore. Ďalší stavbár si vie pozrieť či môže stavať a či ju nedostavia. V Praxi to vizerá takto. Budova má 60% výstavby. Ide ju staviať stavbár ktorý vystavia budovu o 11% takže napíše staviam budovu z 60%->71%. ´další si pozrie a vie že vystavia budovu o 20% tak napíše staviam budovu z 71%->91%. Keď budova presiahne 90% väčšinov už nikto neriskuje ju posunuť o par percent a nechá ju radšej pre najlepšieho staviteľa. Či to je možna taktika, ano je a funguje v mestach ktore su dobre organizovane a nieje povolene si tam robiť kto čo chce! To si treba uvedomiť, že na niekoho cnosť doplatia iný hráči, lebo on si chce postaviť budovu a má 40 pracovných bodov. Budte radi že máte vedenie aké máte ja som takých hráčov bez milosti vyhadzoval.:)
Modlenie: či modlenie zvyšuje pravdepodobnost padnutia lepších vecí alebo nie, nikto nevie, support sa k tomu nevijadril. No je iste že v prách modlenie zvyšuje pravdepodobnosť padnutia nejakej veci. Takže tý lepší stavitelia sa radšej pred dostavbov pomodlia akoby riskovali že padnu horšie veci. Stale to je len keby a často sa stane že popadaju same zle veci. Ale nikoho nezabije 15 minut obetovať modlením.
Myslím že som napísal všetko čo som chcel. Tu su informácie, nie mnou zostavené pre najlepších staviteľov. Ja som sa to učil od iných hráčov, takže verým, že aspoň pár z vás si tieto veci zapamätá a začne sa nimi riadiť buď tu alebo na inom svete.


Pre mňa by zefektívnenie výstavby vo vašom meste viedlo k vyhadzovu hráčov ktorý sa nehodia na stavbu mesta a napriek tomu stavajú, pre hráčov ktorý nemajú dostatok pracovných bodov nato aby efektývne využili prostriedky (Na porovnanie ja mám 242 stavanie, na obchod mám 680 pracovných bodov, na Krejčího a Zbrojára 695). Tak viete že tí čo ste my napísali že mate niečo oklo 140 prac bodov, musite vystaviať 4x viac ako ja aby ste sa my vyrovnali. Je jasné že u mňa je ďaleko väčšia pravdepodobnosť že padnu lepšie veci ako u takého hráča. NApr. Podarilo sa my dostavať vašeho krajčíra a padli tam 2 settove veci. Je to nehorazna nízka šanca ale stalo sa. Možno náhoda možno to že som mal cez 700 pracovných bodov. Ďalší krok čo by som zaviedol by bolo, že dostavbu Krajčíra, zbrojára a Obchodu by som mal LEN JA. Som panovačný? Vám ide oto aby ste mali dobre veci v obchodoch mne to môže byť jedno.

Budem rád keĎ budete ragovať na tento topic, ohľadne toho čomu ste nechápali, alebo keĎ sa vám niečo nepozdáva…[/spoil]

Nebo jsme s tím modlením měli začít ot útlehé dětství na hře, jako tady v tom příspěvku. To není na "Kubíka". lol [spoil][youtube]KxIeGPNp4U8[/youtube][/spoil]
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser16495

Guest
Dneska jsem se pomodlil, a měl veliké štěstí na hřebíčky ! :hoj:
Taky když se pomodlím dostávám na hubu od duelantů.




Pomodlení - a výstavba města ?
Pomodlil jsem se, a zadal na 6 hodin stavit město... (Krejčího) To už jde asi mimo ale dostal jsem do města co jsem chtěl :beruška:
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
Ta Ti nevím, ale nepamatuji, že by modlení před duelem neslo něco víc. U stavby města se to tvrdí, všeobecně v příspěvcích, že padají lepší produkty a ne shnilé (zpráchnivělé), či rezavé.
Ale jak jsem psal, mě to nepřesvědčilo.
:(
 

DeletedUser16495

Guest
Krosno, já to nemyslel tak že modlení mi má pomáhat vyhrát duel... (Ty se pomodlíš, dáš ránu za 1234 do hlavy, vyhraješ...) Já to myslel tak, že modlení je na to magnetem.
 

DeletedUser2677

Guest
Co padne ve městě je o náhodě a žádný návod na to nemůže ani existovat, jelikož, kdyby každýmu padaly jen super věci, tak právě ty obyčejný nikde nebudou a tím pádem by se ten server dostal do nerovnováhy, což se nikdy nestane a tudíž to, že může něco ovlivnit věci je blbost... Většinou je každej naštvanej, když tam má rezatý věci, ale i ty se tam objevěj v každym městě párkrát a není to kvůli tomu, že by to byla smůla, prostě to tak musí bejt... Navíc pro každýho ty věci, který má ve městě většinou ztratěj hodnotu a naříká po čase na ně, protože začne potřebovat jiný a stejně musí hledat jinde a pak zas naříká, že to co je v obchodech je na nic a to co potřebujem a co je nejlepší maj zas jiný...

A co se týče kostela, tak každej má jinej názor, ale mě nikdy v ničem nepomohl ani při dlouhodobějším sledování, jediné co v této hře už pomáhá jsou jen nuggety a věci, který si za ně můžete koupit, kostel je dělanej jen pro pocit, že je tu nějaký zlepšení aniž bys do toho dával peníze, proč by jinak nechtěli zveřejnit účinky... Je to logické nechtěj zveřejnit účinek něčeho, kde ten účinek vůbec žádnej není :)
 

DeletedUser

Guest
kostel je jen na okrasu abyste v meste nemely diru:angel:
 

DeletedUser13958

Guest
jedna taková perlička - stavitel (level 100+), který má všechny body ve stavění a který staví kostel kolem levelu 40+ může získat za hodinu stavby i 1300 exp. viděl jsem takové oznámení na Arizoně.

Tak po miniupdatu dáš kolem 400xp za 2 hodiny. A to jsem se před měsícem předělal na stavaře, fakt super.
 

DeletedUser9371

Guest
Tohle je poslední report na Dakotě ve městě Krhounkov. Je to po miniupdatu, takže to jde. Hráč má úroveň 58 a úroveň kostela je 62.
Male_pray.gif


Kostel%20expy%20Dakota.jpg
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Pokud je modlení jen o množství zkušenostních bodů, které hráči připadnou při práci, tak je mi to, vzhledem k mému LEVELU 120, k ničemu :-)
 

DeletedUser9371

Guest
Sbírám reporty ze hry jako hráč (kostely). Ten můj report datumově nesedí. Ale zveřejním porovnání, časová osa v čase dějin Westu. Jen tak, pro zábavu. Kostel, jako takový mě od roku 2009 drtí, stejně tak jako v reálu, protože mi to dodnes nic nepřineslo, v ničem nepomohlo.
Třeba se mýlím, a proto je tady to vlákno k "pokecu".
:)
 

DeletedUser9371

Guest
Oživím staré téma, leč stále aktuální. Kdysi bylo v kostelích na mapě mrtvo. Nuda. Dnes se dá stavět jeho úroveň do nekonečna. Takže, toliko opomínající dělníci ve hře mají možnost další činnosti ve hře. I když je to s vyšší úrovní kostela hodně náročné. Osobně nemám na stavbu kostela PB na žádném světě kde hraji. A to ani ve snu a s prstem v nočníku. :D
Strašná porce PB na stavbu kostela, třeba na 80 úrovni.
Je to škoda, že se v kostele nic jiného neděje, protože nápadů na jeho využití ve hře je spousty.

Má s kostelem někdo z hráčů nové postřehy ? Pomáhá Vám modlení v čemkoli ?
Osobně jsem i dnes zastáncem názoru, že mi to nikdy v ničem nepomohlo, nebo jsem to prostě přehlédl, i když to bedlivě sleduji.
V reálném životě se nemodlím, jen ve hře. Protože, kdybych se vyzpovídal v té budce, papeže Františka by jal srdeční kolaps a kostelu by nepomohla ani svěcená voda při jeho znovu vysvěcení.

Jak jste na tom Vy s modlením ? Já osobně na světech kde hraji :

Svět 7 1255 x 15 minut (dříve to bylo v hodinách). Hráčů dnes 340.
Dakota 168 x 15 minut. Hráčů dnes 4977.
Eldorádo 48 x 15 minut. Hráčů dnes 7581.

Jak dlouho jsi se ve hře modlil najdeš v úspěchy - statistika.

[spoil]
Krosna%201000%20hodin%20v%20kostele.jpg
[/spoil]
 
osobně jsem se modlil jen kvůli úspěchu, takže:
Modlení - 1004x
Vánoční modlitby - 78x

jinak žádný vliv nepozoruji. postavil jsem několik měst bez jediného pomodlení a v obchodech krásné ostré a přesné zbraně, drahé oblečení atd.
 

DeletedUser9371

Guest
Tak modlení Ti na duely určitě nepomůže. To zkouším furt. Třeba na takovou hráčku, jako je Baronka na Dakotě Ti nepomůže ani ta svěcená voda, mešní víno (krev Páně), či oplatka (tělo Páně). :D
 

DeletedUser13017

Guest
Modlení se věnuji poctivě :-) od začátku Colorada (1473x, vánoční 30x) a do Výstavby kostela jsem se pustil teprve nedávno.
Samozřejmě, že nelze se stoprocentní určitostí říct, že modlení ovlivňuje jakoukoliv činnost, ale někde mohu potvrdit alespoň náznaky.
1. Otvírání předmětů při sbírání obrázků (Souprava narýsování, Ingot, Ryba zabalená do novin apod.) Zpočátku jsem otvíral přímo zběsile. Ale když se mi nepovedlo najít čtvrtý nebo pátý obrázek na 50.-60. pokus, zkusil jsem to s modlením. A ejhle - po pomodlení čtvrtý na druhý pokus, pátý po dalším pomodlení na třetí. Pak už jsem to tak praktikoval u všech a všech 5 obrázků jsem dostal max. na 20. pokus. Tam už se asi o náhodu moc jednat nemůže.
2. Řemeslo. Každý večer zadám spánek + 1-2 modlení. První, co po přihlášení druhý den udělám, je zadání nějaké řemeslné výroby. Ještě se mi nestalo, že by mi po pomodlení nepadl za 3 pokusů alespoň jeden double.
Zkouším to i při otvírání různých truhel a mohu opět potvrdit (z cca 30ti pokusů na různých truhlách), že výsledky S a BEZ pomodlení se dost podstatně liší.
P.S. Modlím se v kostele na lvlu 134, ve sváteční oblečení tedy vychází Modlení +16 (14+2)
 
Nahoru