• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Zlodejicci na the-west

  • Zakladatel vlákna DeletedUser2164
  • Vytvořeno
tipuju že Jan Pyčlín chtěl poukázat na to, že takto se dá za zloděje označit kdokoliv. holt se Uzykm chytil.

nicméně pokud jeden člověk obere / okrade / nedodrží dohodu (ať už to nazýváte jakkoliv) několikrát po sobě, myslím že za zloděje / nepoctivého hráče (opět si vyberte co chcete) ho můžeme klidně označit a varovat před jeho chováním ostatní.
to že se pak vynoří od těchto pochybných existencí kontra ohlášení že okradený je také zloděj je téměř na denním pořádku.


No dokaž to. to máme věřit slovu někoho, kdo má na s1 ban?
spíš ty dokaž že ti něco ukradl. máš nějaké oznámení o prodeji? komunikaci z chatu kdy jste si domlouvali výměnu? pochybuju.
 

DeletedUser16557

Guest
tipuju že Jan Pyčlín chtěl poukázat na to, že takto se dá za zloděje označit kdokoliv. holt se Uzykm chytil.

Jj,já sem chtěl jenom poukázat na to že se nato někdo může chytit..
10r69p3.png
 

DeletedUser

Guest
tipuju že Jan Pyčlín chtěl poukázat na to, že takto se dá za zloděje označit kdokoliv. holt se Uzykm chytil.

nicméně pokud jeden člověk obere / okrade / nedodrží dohodu (ať už to nazýváte jakkoliv) několikrát po sobě, myslím že za zloděje / nepoctivého hráče (opět si vyberte co chcete) ho můžeme klidně označit a varovat před jeho chováním ostatní.
to že se pak vynoří od těchto pochybných existencí kontra ohlášení že okradený je také zloděj je téměř na denním pořádku.



spíš ty dokaž že ti něco ukradl. máš nějaké oznámení o prodeji? komunikaci z chatu kdy jste si domlouvali výměnu? pochybuju.
Najednou důkaz? Nevšiml jsem si, že by tu byl byť jedenkrát použit. Takže to platí jen pro někoho?
Navíc rosmister byl v tomto fóru nahlášen již dvakrát, což je dvakrát víc, než ostatní zlodejíčci a křiváci.
 

DeletedUser1318

Guest
Nejde o pravidlá, ktoré sú deravé ako ementál, ale o určitý "morálny kódex" každého človeka osobitne, kto toleruje takéto jednanie, je tiež sám o sebe skazený, tiež som proti takémuto správaniu a kradnutiu a keby tí vyššie chceli, tak s tým niečo robia, ale keď je raz niekto pokrivený charakter v reálnom živote, nemôžeme čakať, že bude chcieť niečo robiť, pre dobro ostatných, v online hre.
Pravidla jsou v tomto bodě jednoznačná:
"Support nezodpovídá za škody způsobené nedodržením dohody mezi hráči (půjčování peněz, předmětů, výměna předmětů, apod). Kolonka Poznámky k dražbě je pouze informativního charakteru. Vepsáním nicku hráče do této kolonky nevzniká žádný nárok ke koupi předmětu pouze jmenovaným hráčem. Nikde žádnou díru nevidím.
Rád bych tedy pochopil princip, jakým lze něco ukrást ve westu.
Dokud nebude zavedeno přímé obchodování mezi hráči, o čemž se už ani nemluví, pak není co řešit. Inno to v plánu zjevně nemá.
Pokud někdo hraje tak, jak pravidla dovolují, tak snad proboha nemá pokřivený charakter. Pokud by o tom mělo rozhodovat chování ve hře, pak asi každý kdo dueluje bude pochybnou existencí patřící na okraj společnosti?


...keď to niekomu vyhovuje, nech si kradne a honí si ego naďalej na internete, raz to skúsi v reálnom živote a dostane po hube, takým ľuďom nič iné ani nepatrí.
Nejsi nějak mimo realitu? ... dostane po hubě?

...spíš ty dokaž že ti něco ukradl. máš nějaké oznámení o prodeji? komunikaci z chatu kdy jste si domlouvali výměnu? pochybuju.
A to by bylo dobré k čemu?
V rozporu s pravidly to není.
Nemáme tu k řešení nic jiného?
 

DeletedUser7239

Guest
nicméně pokud jeden člověk obere / okrade / nedodrží dohodu (ať už to nazýváte jakkoliv) několikrát po sobě, myslím že za zloděje / nepoctivého hráče (opět si vyberte co chcete) ho můžeme klidně označit a varovat před jeho chováním ostatní.

A není to jenom hra ? :O Taková malá amerika... svět neomezenejch možností. Ve hře se krade, střílí, ale ve skutečnosti to tak nemusí být nebo i naopak. No a na to, aby hra probíhala fair - play mají snad dohlížet admini hry za tu dobu co to hraji myslím, že to je merlinos. Ale já myslím, že to je tak schválně nastavené... holt přílišná důvěřivost se nevyplácí. :P
 
Debata o zlodějích je docela zábava. Já sám jsem se tímto trochu zabýval a dospěl jsem k poměrně zajímavým poznatkům.

1) Podobné seznamy zlodějů existují na mnoha světech a stejně jako zde se tam někteří lidé dostanou náhodou. Někdo plácne: "tenhle mě okradl" a lup, bez jakéhokoliv soudu je tam a šíří se to něm dál, neboť seznamy jsou kopírovány atd.

Někteří lidé z onoho seznamu už třeba nehrají, účet někomu předali a ten nový hráč je poté zcela bezproblémový, slušný a korektní. A nebo se v nich pohlo svědomí a lumpárny už prostě nedělají. Mám třeba zkušenost, kdy se jeden matla snažil svést krádež kalhot Will Munyho(tehdy byly dost cenné :D ) na Thomase Beama, ale když jsem po tom trochu pátral, tak jsem ho usvědčil z toho, že si to vymyslel.

2) Další typ zlodějů je takový, kteří obírají lidi pro zábavu. Našli si to jako jiný způsob hry a sem bych zařadil třeba cool-cz. Dokázal velmi dobře přesvědčovat a jako příklad uvedu krádež, kdy mu nějaký hráč na s9 prodal celý inventář plný věcí z tombol, svítivých věcí a pak mu ještě přes banku převedl 900.000$, což byla prodejní hodnota všech těch věcí co nakoupil. A jeho kamarád měl dotyčnému poškozenému předat tuším sadu cullena na eldorádu nebo nějaká taková blbost.

U něj to bylo ještě zajímavé tím, že když se s ním člověk normálně bavil a rovnou předeslal, že ví o jeho nekalém počínání, ani to nezkoušel a na rovinu řekl, že to dělá proto, že ho to baví.

3) Posledním typem, který vyděluji je člověk s ne zcela správně fungujícím svědomím či sebereflexí. Takový člověk zřejmě sám sebe přesvědčil o tom, že nedělá nic špatného. Trochu bych to přirovnal k tomuto rozhovoru, kde sice jistý novinář říká: "já lžu, ale já jsem ambasadorem pravdy, já na to mám právo". Ano, do této kategorie patří Duelant Mat.
 
Rosmister; napsal/a:
uz jenom slovickaris. Meli jsme dohodu, nedodrzel ju, tim padem me okradl/obral/nenavratil veci/odcizil, vyber si z toho co chces, popr. si dany slovo vymysli.
Dokazat? No muzes si klidne napsat na support, at ti daji vypisy z chatu, popr. se zeptat lidi na danym serveru na tyhle hrace a oni ti radi povykaldaji, co vsechno jim tito lidi vzali.
Ono kdyz ti pak napise 5 lidi ze je dotycnej clovek prolhanej zlodejskej paznecht, tak na tom asi bude a pochybuju, ze by jsi nasel nekolik lidi, co by si to jen tak ze srandy vymyslelo.


Ale ti co neveri, seznam si cist/zkopirovat/pamatovat nemusi a klidne si s temahle zlodejickama obchodovat muzou, ale pak nerikejte, ze jste nebyli varovani.


Na tohle muzu rict jenom to, ze takovy lidi me tu hru akorat znechutili a uvazuju o tom, ze po novym roce se na tohle po 6 letech vybodnu a budu mit konecne klid.

Není to žádné slovíčkaření a vaše dohoda a její nedodržení je pouze vec vás dvou. Nikdo neručí za to co provedete. A West či admini, nejsou arbitrem vašeho jednání. Je jasně řečeno, že je to na vás a ty čenže si musíte ohlídat sami. Na trhu je zásada prodávat za tržní cenu a vydělat. Pokud spekulujete, tak na vlastní riziko.

Důkaz není to co lidi tvrdí, to musíš skutečně doložit. Mi je ve výsledku jedno jak to máte, ovšem než se věc vyřeší, tak není možné někoho označovat. Tak se to neděje ani ve skutečnosti. Prostě nelze napsat jen tak že mi kdosi cosi ukradl.

Co se týká toho varování, tak si myslím, že varovat by se měli spíše hráči kteří se nechávají okrást. To není samo sebou. Vy si o to vyloženě říkáte. Vsadím boty, že ne ten seznam zlodějů, ale přehled hráčů co si na toto stěžuje, bude komplet do velikonoc zase o cosi okraden.
 
Chybí vám tam InnoGames, protože doprogramování prodeje pouze pro osobu, reps. směny předmětů za předměty není nic neřešitelného. Samozdřejmě mezisvětovým podvodům to nezabrání, nicméně za to pseudomultačení Vám to patří :-),
 
Jde o formu podání. Když se to doopravdy pojme jako upozornění na lidi, s nimiž není zcela bezpečné obchodovat, tak to hned vyzní jinak než jako "seznam zlodějů".
 

DeletedUser11313

Guest
Zaznělo tady jméno COOLa. Můžu říct, že jsem se s tímdle fenoménem the-west.cz potkal a s názorem HIVa na něj tak nějak úplně nesouhlasím.
Podle mne je to hrabivej jedinec a to zadostiučenění, když se vám podaří ho překabátit, to za to fakt stojí... a neb - kdo čím zachází, tím také schází!
A když nad tím teď přemejšlim, už jsem ho dlouho nedueloval ;-)
Vřele doporučuju.
 
Ne, nepomohlo.

Jinak bych tuómu tématu dal pravidla...Pokud někdo bude chtít kohokoliv přidat do seznamu, musí uvést důkaz - oznámení o koupi/prodeji a nejlépe i komunikaci s dotyčným, teprve pak by mohl být připsán.

„Reus culpa negatur, actorí incumbit probatió“, tedy, pokud obžalovaný popírá svoji vinu, je na žalobci, aby dokazoval. Český zákonodárce výslovně stanoví v § 2/5 tr. řádu: „Státní zástupce je povinen dokazovat vinu obžalovaného“.
 
Ano, hrabivec je úplně každý, kdo se někdy dostal na podobný seznam. Nicméně hrabivcem je téměř každý, co hraje v současnosti the-west a shání nějaké věci. To, že je výše zmiňovaní jedinci shání nekalými praktikami je povyšuje na novou úroveň, čímž se odlišují od ostatních, kteří si na to vydělají a nebo to vyobchodují tak, že by to člověk znalý tržních cen označil za sprostou krádež, ale pro ten okamžik si druhá strana nepřipadá okradena neboť bylo dodrženo to, co bylo domluveno.
 

DeletedUser18061

Guest
myslím si, že s tímto seznamem mají problémy jenom právě lidi s pochybným charakterem (zloději)...na seznamu mohou být i lidé, co už třeba nekradou, ale ten seznam je jen pro orientaci, neznamená to, že s dotyčným nemohu obchodovat, akorát si prostě na toho hráče dám pozor :) myslím si, že ten seznam rozhodně není na škodu
 
Nahoru