• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Diskuze k migraci

EREWAN

Člen týmu
Ahoj,

reaguji zde na věci probírané v tomto vlákně https://forum.the-west.cz/index.php?threads/prosim-ta-symphie.33096/#post-311724 související s migrací.

Vím, že hlavní slovo mají v Německu, ale souhlasím s Amzem, že je potřeba vyvinout vetší tlak na vyšší pozice, pokud se chcete dobrat výsledku.

Nedávno jsem se vracel z pracovního pobytu právě z onoho Německa, a to zrovna v době, kdy si zaměstnanci železnic vyhlásili stávku, a celý týden bylo nemožné se kamkoliv vlakem dopravit. Němci samotní by byli schopni tlačit na to, prosadit si svou... Je to trochu náhodné přirovnání, ale upřímně si nemyslím, že je komunita bezmocná, stačí jen vůle a odhodlání.

Trochu jsem odbočil, zpět k migracím... Je zde jeden důležitý bod, který mi přijde dost opomíjený, v debatách o migracích se na něj zapomíná, nepamatuju si, že by se k němu někdo povolaný přesně vyjadřoval. Inno nechce povolit migraci na nepremiové světy, nejspíš kvůli zisku, každopádně Arizona a S1/S9 jsou ve velmi podobném stavu. Pokud Inno chce migraci jen na prémiové světy, pojďme přepnout S1 a S9 na prémiové světy. Otevře to migrační pásma, můžeme zachránit ještě i nějaké účty například z Hudsonu atd. Změnou na prémiové světy Inno může jen získat, hráči z Georgie se navíc na těchto světech již nacházejí, a ti měli v minulosti možnost právě nákupu bodů schopností.
Řeší se i toto? Jaký je na to názor váš i jejich? Je to reálné? Pokud ano, tak šup... Pokud ne, proč?
 
A jsou ty migrace nutné? Oživení to žádné stejně nepřinese, když už má každý postavu všude.
Ty na ktorom svete robíš bitvy, staráš sa o aktivitu , že máš taketo poznatky? Myslím , že keď nemáš čo rozumné napísať, tak by si radšej nemal. Egoisticky pohľad ti asi zatienil videnie. Čo tak sa vžiť do kože hráčov, ktorí hrajú 1 jediný a aj to mrtvy svet, pre tých je migrácia tiež zbytočná však? Mali by pokračovať hru až dovtedy kým budú sami na svete? To ti príde ako vhodné riešenie? Keď zle nastavnou migráciou sú hráči nútený rušiť účty je tiež vphoode?

Ešte na margo včerajšku. Pani administratorka uzavrela vlakno, opäť len jej podobnym správaním. Ono to je fakt úžasné ako sa dá znechucovat hracov, hoci jej úloha je opačná.
Namiesto toho aby ste napísali , že ste spravili maximum , že ste zrozumiteľne argumentovali, že to vnimate ako dôležitú tému a , že hráčska iniciatíva je vítaná.
Tak vy spravíte čo? Urážate hráčov , kopírujete pravidlá alebo to čo napísal merlinos! Uzatvárate vlákno bez myšlienky a preukazania nejakej snahy. Reagujete nevhodne, čo len potvrdzuje moje presvedčenie o nezáujme z vašej strány.

Túto spackanu migráciu, si nechajte pre seba. Prajem to arizone pretože je to veľký svet s dobrými hráčmi a veľkou bojovou históriou. Verim, že pomôže aj Jerichu lebo je tam mnoho hráčov, ktorí obetovali čas tej hre a zaslúžia si hrať na aktívnom svete. Keby to bolo možné, ke mi jedno koľko hráčov by prešlo na s9, ide o princíp!!!

Nemám záujem sa hádať a urážať support. Jednoducho vidím nedostatky a nevhodné správanie sa tak na to reagujem s vierou, že sa niečo zmení. Díky.
 
Naposledy upraveno:
Ty na ktorom svete robíš bitvy, staráš sa o aktivitu , že máš taketo poznatky? Myslím , že keď nemáš čo rozumné napísať, tak by si radšej nemal. Egoisticky pohľad ti asi zatienil videnie. Čo tak sa vžiť do kože hráčov, ktorí hrajú 1 jediný a aj to mrtvy svet, pre tých je migrácia tiež zbytočná však? Mali by pokračovať hru až dovtedy kým budú sami na svete? To ti príde ako vhodné riešenie? Keď zle nastavnou migráciou sú hráči nútený rušiť účty je tiež vphoode?



Nevím co od toho čekáte, 10 nových hráčů na bitvy? Většina bude pouze muset řešit, kterou postavu smazat. Vždyť na těch světech jsou ve většině případů pořád jedni a ti samí lidé co jinde.
 

Čo tak si to prečítať raz a znovu? Špeciálne odporúčam poslednú časť, kde priamo odpovedám na otázku ,ktorú si len teraz položil...
"Keby to bolo možné, je mi jedno koľko hráčov by prešlo na s9, ide o princíp!!!"

A ešte si môžeš prečítať príklad , ktorý som uviedol už v uravtetom vlákne pre trojicu MMS hru nehrajúcich to hráčov aby si to vedeli predstaviť, a možno aj ty pochopíš.
-Akú cenu má snažiť sa , keď vieš ,že kompetentných nezaujíma akým smerom sa bude aktivita na danom svete uberať? Ja ako veliteľ bitiev budem veľmi rád aj za 10 bojovníkov. Nie sú to nový bojovníci len "náhrada" za tých , ktorých hra už natoľko otrávila ,že skončili.

Samozrejme, že niekto chce hrať hru v pokoji , v kľude. Nikdy by ma nenapadlo nerešpektovať toto rozhodnutie ale na druhú stranu sa musím ozvať lebo komentáre , typu migrácia je nepotrebná zasahujú do hry ďalších hráčov.

Zoberte si z toho čo chcete. Dal som do hry dosť času , energie a nebudem sa spokojne pozerať ako svet sa nemôže zlepšovať ale len umierať. Ja z toho nič nemám, nepozerám sa na to "čo z toho bude pre mňa", robím to pre komunitu. Ak si pani administrátorka chce brať príklad z hráčov , ktorým to je jedno než z tých , ktorí pre hru skutočne tvoria tak je to jej vec a mala by za výsledky prijať zodpovednosť. Nie kopírovať pravidlá a vyhovárať sa , to je pod prijateľnú úroveň.
 
Naposledy upraveno:

raketak95

Člen týmu
Jen, jestli to není tajné, proč kromě délky utrpení na mrtváku, došlo k otevření možnosti migrace právě z Dakoty? Nejsem závistivec, lidem, co tam na to čekali, jak na smilování to přeju. :) Nevidím na počty prosypaného cashe do nuggátů, ale čistě pragmaticky na počty účtů ke včerejšku:
Dakota 369 účtů (164 na lvlu 150/33 pod lvl 15)
Eldorádo 325 (138/29)
Indiana 270 (25/19)
Jericho 423 (44/36)

Proč nedostaly možnost migrace všechny 4 světy? :hmf:Eldo má míň hráčů než Dakota a podíl plně vylevlených postav je prakticky totožný jako na Dakotě. Indiana má i po 3 migracích jen necelých 75% počet hráčů, co má v současnosti Dakota. Jericho je na tom do počtu postav jen lehce lépe než Dakota (a otázka, co udělaly 2 vlny migrace z Floridy a Hudsonu, protože to nesporně ze 3 možností byla volba číslo 2; na Indi jsem zaznamenal tak jednotky migrantů). Zajímal by mě názor autora myšlenky migrace z Dakoty, jaký mají smysl 2 migrační cesty na I a J? Jaký má smysl migrovat ze světa, který je na tom špatně, na svět, který je na tom stejně, nebo dokonce ještě mnohem hůř?:tumbleweed:

Pokud platí těžko pochopitelná podmínka, že na 1 a 9 se nemigruje (vzhledem k současným statům itemů, mají ty tuny koupených schopek neskonalý efekt... :no:) - nebylo by rozumnější pustit migraci pouze na Ari s tím, že hráči, kteří už tam postavu mají, by si tam prachy, UPD a itemy přes někoho převedli, popřípadě to udělal v případě nedražitelných support? Takhle mám bez urážky pocit, že 2 ze 3 migračních cest jsou na principu přesypání odpadu z jedné skládky na druhou, a brání těmto světům v cestě k migraci jinam (= v současném stavu na Ari).

Díky.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Děkuji Erewan a raketak95 za příspěvky.

Přepnutí světů S1 a S9 na prémiový svět se probíralo v roce 2020. Tehdy jsme mohli migrovat ze světa Colorado právě i na svět S1. Dotazů ohledně zrušení neprémiových světů již bylo. Důvody, proč to nejde zkusím pohledat v archívu, Pokud je nenajdu, napíšu své nadřízené. Jen upozorňuji, že na centrále budou všichni přítomni až od 10.1.

Migrace probíhá postupně. Pokud vím, máme momentálně schválené migrace ze světa Hudson a Floridy. K nim přibude za dva týdny Dakota. Dle mého názoru je hloupost přesouvat lidi na svět Indiana, která na tom také není nejlépe. Ano, bylo by rozumné přesunout se pouze na Arizonu, pokud není povolen přesun alespoň na Klondike.
 
Pani administratorka, vy ste skutočný génius. Píšem to so všetkou vážnosťou. Nijako sa vám nesnažím vysmievať ani urážať vás. Viete prečo si to myslím? Pretože vy schvalne píšete nezmysly , ktoré sú tak uletené a s rozporom vašich povinností , že sa na ne nedá reagovať nijak inak ako kriticky, posmešne, za čo potom dávate nezmyselné bany, o ktorých sama bizarným spôsobom rozhodujete.

Čo veta - to nezmysel. Nijak inak ako kriticky na to nedokážem reagovať , jedine sa hlúpo pýtať a to robiť nebudem , lebo viem aká odpoveď zas vypadne.

Aj by som to ukončill "že je to ako hrach na stenu hádzať". Ale vo vašom prípadne to neplatí, lebo vy ste administrátorka a ja len obyčajný hráč
1f642.png


Na tento rok stačilo....
 
Amazone, většinou naprosto respektuji tvoje názory, ale teď se teda musím smát (nebo možná spíš plakat). Cítíš se dotčen, že team uráží hráče, ale Willa Wheatona poučuješ o tom, že by neměl nic psát, protože podle tebe jeho názor není rozumný. Obviňuješ ho z egoistického pohledu, ale sám se tady bereš za S9 (dokonce to máš i v tagu), protože ausgerechnet tam organizuješ bitvy. Zaklínáš se tím, že ti nejde o S9 ale o princip, přitom ale principem je to, že West je hra, která nikoho k ničemu nenutí. Jsou hráči, kteří si v klidu sbírají bavlnu a soutěží maximálně sami se sebou. Opravdu nerozumím tomu, proč bys měl být arbitrem toho, že jejich přístup ke hře je méně legitimní než tvůj. Oceňuji, že jsi aktivní a organizuješ bitvy. Jak si možná pamatuješ z MS v bitvách, i já na bitvy chodím. Sám ale určitě chápeš, že člověka bavícího se vytuňováním oslů a plyšových medvědů na level nekonečno nepřinutíš chodit na bitvy jen tím, že zrušíš jeho svět a naženeš ho jinam.

Migrace tak, jak funguje teď, je nesmysl, protože neustálým zavíráním starých světů a otevíráním nových pouze recykluješ konstantní počet hráčů a jejich přístup ke hře. To není názor, ale matematika. Lze to podle mě vyřešit jen dvěma způsoby: buď si sám seženeš v reálu partu lidí, kteří dosud West nehráli, necháš je zalogovat třeba na svůj S9 a tam si ho vlastní aktivitou uděláte great again, nebo musí být migrace integrální součástí hry, kdy si bude každý migrovat dle libosti (bitevníci se třeba stáhnou za tebou na S9, duelanti se zase vzájemně vytřískají ad nauseam někde jinde), a světy se nebudou zavírat. Třetí možnost je se prostě přizpůsobit (eventuálně se na to úplně vykašlat, koupit si čtverečkovaný sešit a hrát piškvorky).

Lobbuj tady za svůj pohled na West, piš svoje návrhy, určitě jsou zajímavé a já si je rád přečtu. Taky to tak dělám, když nadávám třeba na cirkus. Ale proboha nesnaž se tady kázat lidem, kteří si s partou kamarádů vymazlí město a spací pevnost na nějakém pěkném místě mapy a teď si jen v klidu plní úkoly kopáním studní, a teď jim hrozí, že je z jejich světa někdo vypakuje v marné naději, že se tím jinde zvýší účast na bitvách, že někomu egoisticky zasahují do hry a měli by mlčet.
 
Ahoj,
mrzí ma ,že to tak vnímaš. Ospravedlňujem sa ,že som to napísal tak nevhodne.

Aby som to uviedol na pravú mieru.
a teď jim hrozí, že je z jejich světa někdo vypakuje v marné naději, že se tím jinde zvýší účast na bitvách
Nikde nepíšem o tom ,že by sa hneď mali pustiť migrácie. O tom či sa spustí / nespustí rozhoduje Inno. Ja píšem ,že keď už migrácia bude - tak nech sa dá migrovať na všetky svety - aj na tie neprémiové. Fakt neviem či to píšem celý čas zle alebo to len nechápete ale keď sa dá migrovať len na 3 svety, tak budete časom budete musieť rušiť postavy. Čiže migráciou aj na iné svety sa vám otvorí priestor na zachovanie danej postavy a aj prispejete k aktivite na svete. Wheaton to očividne nechápe a stále píše ,že migrácia je "nepotrebná" (pritom sa o tom vôbec nebavíme) a rovnaký nezaujato - egoistický názor má ďalších 1000 hráčov. Podľa toho sa administrátorka k tej téme tak stavia - minimálna snaha. -- Na to som sa snažil poukázať. Aby sa komunita spojila a nemyslela len na seba :)
 
Celá migrace je zbytečně komplikovaná a jak je výše řečeno,většina má postavy na více světech a tak když se oslabí nějaký svět na "nehratelnost" tak by stačilo převést věci jinam,buď na jiný svět kde nejsem a nebo prostě na svět kde mám postavu.
Co se tím stane,že budu mít na daném světě víc zbytečných posilek,beden do sběru??? Jó to si polepším,naopak je zde šance si doplnit případně chybějící věci do setů.
Ale je vidět že němec základní věci jako možnost rozebrat vylepšené věci,zlepšit cirkus a vůbec zatraktivnit hru nehodlá měnit a tak je pak celá migrace zbytečností,stejně to tu zajde na oubytě :(
 
Ahoj,
mrzí ma ,že to tak vnímaš. Ospravedlňujem sa ,že som to napísal tak nevhodne.

Oceňuji, že jsme se shodli, že tento způsob migrace je opruz. Takže u mě dobrý.
Že existují hráči, kteří migraci nepotřebují, ba naopak jim migrace přímo vadí, protože narušuje jejich zenový zahrádky, je prostě fakt. Možnost migrace na jakýkoli svět, jak to navrhuješ, ale bez uzavírání již existujících světů, by proto mohla být vyhovujícím řešením.
 
Přepnutí světů S1 a S9 na prémiový svět se probíralo v roce 2020. Tehdy jsme mohli migrovat ze světa Colorado právě i na svět S1. Dotazů ohledně zrušení neprémiových světů již bylo. Důvody, proč to nejde zkusím pohledat v archívu, Pokud je nenajdu, napíšu své nadřízené. Jen upozorňuji, že na centrále budou všichni přítomni až od 10.1.
Už se ty důvody našly nebo se teprve hledají/vyrábějí? 10.1. bylo asi před týdnem, takže by se na tom mohlo zapracovat.
 
Prečo by sa mala pani administrátorka takej "nedôležitej" veci vôbec venovať?!
Ona si cieľ už splnila, teraz "stačí pokračovať v nastolenom tempe , v dobrej práci"

Po dlhej dobe som sa prihlásil na bitvu na Arizone. Som rád, že sa im to tam podarilo celkom oživiť, určite ten svet patrí medzi najlepšie.

Ale - ostal som zhnusený. Nechcem nijako dehonestovať svet ani hráčov ,len si to porovnávam s dôvodmi, ktoré pani A. už spomenula a sú celkovo známe:
1) Na neprémiové svety sa nedá migrovať lebo by to bolo nefér - ale na Arizone máte xyz modrých s gringo zbraňami. Zrazu nevadí ,že je to starý svet oproti Floride? Tí čo majú menej schopností ich určite dokúpia za nuggety. To čo je?
2) Neprémiové svety nie sú take "výnosné" no vôbec sa nečudujem , keď pani A. si z Arizony spravila doslova raj.

Každou migráciou pochovávate ostatné svety. A keď sa vás spýtajú prečo a aké sú dôvody ,tak neviete reagovať. Roky sa migrácia rieši a vy idete odpovede len hľadať?
Možno sa mýlim ale moja dôvera v český support je tak slabá ,že si dovolím tvrdiť nasledovné. Naschvál ste ignorovali (neriešili) požiadavky migrácie, aby sa vám - tímu hralo na zasnúbenej Arizone čo najlepšie.

Verím ,že to ďalej nemusím rozvíjať. Inač si vašu prácu nedokážem vysvetliť...
Prosím ,ani sa ma nesnažte urážať odpoveďami typu "gringo zbrane sú zaslúžená odmena", "že ich máte len v inventári" a podobné reči.


Teším sa na tie dôvody. Po 2 rokoch písania o migrácii by som ich aj ja chcel vedieť.
 
Nahoru