• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.220 je naplánovaná na úterý 16. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Diskuze k migraci

Nevidím důvod proč by Inno nemohlo povolit migraci na světy 1 a 9. Přece jen šťastný hráč více utratí a celkově se zlepší i komunita a další věci. Pár lidí by muselo smazat postavu. Jinak nic.
 
Co takhle migrace na s1 a s9? :) K novému roku.
Jednoznačne najracionálnejšie riešenie, ktoré bohužiaľ, za "našej" hráčskej éry nebude. Na druhú stranu, hráči a rovnako aj suport nespravili maximum aby to zmenili.

ALEBO ŽE BY SME NA TO ŠLI PORIADNE? :whistle:

1) Stanoviť jasný cieľ
2) Presvedčivo argumentovať
3) Zapojiť maximálny počet hráčov
4) Opierať sa o 100% podporu zo strany tímu
5) Adresovať požiadavky na správne miesta



1) Stanoviť jasný cieľ
IDEÁLNE

- Chceme spojiť neprémiové svety dokopy čo najskôr ( S1 + S9)
- Chceme povoliť migráciu z mŕtvych prémiových svetov čo najskôr na viac živé prémiové svety ( ideálne Ari +Lummi)
- Chceme teda vytvoriť 1 silný neprémiový svet (s1+s9) , ďalej 1 starý prémiový svet (Arizona) , 1 staro-nový prémiový svet (Lummi) a priestor pre každoročne nový svet (Memphis, ....., .....,)

2) Presvedčivo argumentovať
- Prečo je migrácia prospešná pre CZ WEST, INNO (To bude ten zoznam bodov, plných nádeje a výhod, ktoré majú jediný cieľ a to garantovať €$ viac pre INNO než teraz.)

A teraz to, čo nikto nechce spraviť...

PODPORIŤ ARGUMENTY
3) Zapojiť maximálny počet hráčov

Bez pozitívneho vyjadrenia sa veľkej množiny hráčov, je všetko zbytočné.
-Anketa na fóre (hráčmi)
-Anketa kolujúca v hre (hráčmi)
-Veľká anketa pri logovaní sa do hry (support)

Ja len verím v to, že prvé dve ankety a splnenie ďalších bodov by vytvorili priestor pre administrátorku aby vytvorila veľkú anketu 1672502387022.pngvyskakujúcu po prihlásení sa do hry, ktorá jediná dosiahne relevantný počet hlasov a najlepšie podporí snahu o zlepšenie hry. Jednoducho povedané, nič nie je presvedčivejšie ani výpovednejšie ako takáto anketa.

Myslím ,že na takúto anketu je potrebný súhlas centrály, preto treba spraviť všetko preto aby bola anketa povolená!

4) Opierať sa o 100% podporu zo strany tímu
Rieši sa to tu už roky. Migrácia je jediná možnosť, ktorá oživí túto hru a zaslúžila by si pozornosť aspoň jedného člena tímu. Nehovoriac, o tom, že doteraz nevieme, prečo nejde migrovať na neprémiové svety, ako dlho budú držať mŕtve svety, ako sa tím snaží presvedčiť centrálu a podobne...

Preto, keď hráči iniciujú zmenu viac ako tím, je nevyhnutné vedieť, že nejdú proti "vlastným" rovnako ako fakt, že zmena je žiadaná väčšinou hráčov.

5) Adresovať požiadavky na správne miesta

Jednoducho, plakať na CZ fóre nestačí. Načrtol to už Erewan, ktorého snahu cením, keď sa snažil niečo riešiť s Lokim na fóre bety. Práve tam by som videl príležitosť zatlačiť. Loki je nový manager a zdá sa, že má úprimnú snahu (aspoň komunikovať).

Keď sa mu ozvú 1,2 hráči, tak je to fajn ale... Čo myslíte? Kedy dosiahneme lepšieho výsledku? Keď sa každý bude starať o to svoje alebo keď každý prispeje k spoločnej snahe?

ZHRNUTIE
Chcel som len v krátkosti napísať svoj názor, pretože považujem migráciu ako jediný nástroj, ktorý dokáže oživiť hru. Stačí len trošku organizácie a rozumu aby sme sa vybrali kľukatou cestou, na ktorej však nie je čo stratiť. Pokiaľ by si väčšina hráčov otvorila oči a spolupracovali, pár kliknutiami podporili hráčov, ktorí sa snažia o zmenu, zatlačili trošku na tím, spojili sa pre dosiahnutie cieľa, tak by nepochybujem ,že česká divízia The Westu by bola lepšia ako ktorákoľvek iná.

Symbolicky 31.12. a za rohom rok "zajaca" ,ktorý hovorí, že "Naučte sa lepšie počúvať ľudí. Nemôžete sa naďalej správať takto sebecky a hľadať len možnosti, ako by ste z toho mali úžitok vy. Začnite konať tak, aby z toho mali prospech aspoň vaši najbližší. Vďaka tomu sa naučíte vnímať ich radosť, ktorá bude pre vás najlepšou motiváciou na to, aby ste zmenili svoje správanie a stali sa prívetivejšou osobou."

Takže verím, že táto zmena nastane a 2023 bude úspešný pre vás všetkých ako aj pre CZ THE WEST. :lovetw:

S pozdravom,
 
Naposledy upraveno:

EREWAN

Člen týmu
Já bych tady ještě doplnil, že když jsem si s Lokim psal, tak slíbil, že pozjišťuje a poptá se, ale potom když jsem chtěl vědět výsledky tak už mi neodepsal, to jen tak bokem, ale díky za S/O
 

EREWAN

Člen týmu
@Twice Alive
- "jak a proč někdo vůbec skončí na neaktivních světech, co tam ještě dělá?"
V první řadě je třeba podotknout, že v minulosti byla migrace na staré světy možná (Buffalo, Colorado, dokonce i poměrně "nová" Georgia), tzn. jako hráč který začínáš na novém serveru tak podle mě není neopodstatněné předpokládat, že i ty jednou budeš mít možnost přesunout se na starý svět. Právě začínajícího světa využiješ právě pro ten prvotní "hype" a aktivitu, kterou nový server nabízí, a pokud jsi s postavou spokojený, a chceš do ní investovat i nadále, ale v aktivním prostředí, potom migrace je pro tebe skvělé řešení.


- svět, na který se migruje, má vždy svoji historii a problémy, je uzavřen v blbé smyčce a situaci a jak jsou lidi zvyklí, protože hráči jsou tam jací jsou
S tímhle souhlasím, samozřejmě každý server i S1/S9 má své problémy, konflikty a nějaký vlastní kontext, každopádně samotná migrace byla zabudovaná ve hře od dávných dob, viz uplně první migrace serverů S2-S8 na 1/9. Taky se nám kdysi dávno stalo, že jsem se vrátil po víkendu na West, a vedle našeho města na devítce stálo plné město 50 hráčů "Nebeští jezdci", které tam ještě minulý týden nebylo, a samozřejmě to mělo i nějaký vliv na náš server, bylo potřeba řešit věci, domluvit se, vysvětlit si na co je kdo zvyklý, ale nevidím jediný důvod, proč by víc hráčů mělo být negativum.

- nemálo hráčů je do jisté míry fixováno na "svůj svět", na historii a situaci tam, na své městečko, které si vystavěli atd
Toto si podle mě trošku protiřečí s
- "proč tu někdo shromažďuje dědictví pro vnoučata a staví vzdušné zámky, místo aby hrál?"
tady to prezentuješ jako negativum, ale prakticky stejnou situaci používáš jako argument, proč by se lidi neměli na svůj server tolik fixovat... Město si postavíš nové, nebo se přidáš do jiného, přijdeš maximálně tak o umístění v síni slávy, naopak získáš možnost hrát s dalšími hráči...

- jádro hráčů, kteří mají zájem o pvp, je tvořeno na většině světech stejnými lidmi pod různými nicky - ne úplně, že spojením světů se skutečně zvětší aktivita, ale toto překrývání také znamená, že spousta hráčů je naštvaná, že musí nějaké "těžce vymakané" účty smazat a všechen nahromaděný odpad nemůže sloučit do jednoho inventu
Uznávám, že tohle je u migrace problém, ale tohle je jedna věc, za kterou bojujeme... Právě omezení migračních pásem pouze na irelevantní světy a Arizonu způsobuje, že hráči tyto účty musí smazat, otevřením S1 a S9 se tento problém sice neřeší, ale částečně to situaci napomáhá.

- nějak probíhají bitvy na nových světech při počtech xx a menších lvl a jinak na sloučených při yy a větších -> zdají se mi statičtější, protože nemáš co vymyslet, obránci ti zablokují sektory a buď to přestřílíš anebo ne, nemusíš se ani hnout
Tohle je chyba systému bitev, nikoliv migrace, pokud jsou bitvy na starých světech nezajímavé a statické, je potřeba vyřešit jak bitvy fungují, nikoliv jak fungují migrace.

- jedna věc je když jsou topka vybavení a vylevelovaní hráči roztroušení po všech světech, ale když to vše nacpeš do jednoho -> lidi, kteří na svých světech žili v iluzi, že jak jsou skvělí a topka, tvrdá realita že hra je "0 a 1", běžní hráči jsou pocitově ještě více do počtu .. tanky dostávají ještě větší nálož atd. Že střet reality a subjektivní reality.
Zdravá konkurence si myslím, že nikomu neublíží, pokud jsi "běžný hráč" tak nejspíš budeš převálcován na jakémkoliv světě, naopak na starém světě budeš mít mnohem víc lidí, kteří ti můžou pomoct s výbavou, protože sami mají postavu stabilní a vybavenou, a mají víc času a prostředků pomáhat ostatním. Co se "tanci dostávají nálož" týče, opět problém bitev, ne migrace.

- Krátce po migraci je velký hype, pak se zas usadí do vyjetých kolejí, vykořenění lidé, kteří po léta vyhlíželi fata-morganu jsou zas jen naštvaní a opouštějí hru, a za chvíli jsi skoro kde jsi byl :p
To je i není pravda, pokud odmigruješ z Dakoty na Jericho, tak je to samozřejmě pravda, a nic se nezmění, proto opět jak říkám, chceme otevřít S1/S9, staré a zavedené servery. Spousta lidí co odmigrovala z mrtvých serverů např. na Arizoně je stále aktivní, a díky migraci mohli chytit druhý dech a smysl zase postavu hrát.
Shrnul bych to ještě tak, že nevidím jediný důvod, proč by hráč měl zahodit úsilí a investici do své postavy, jen proto, že se ostatní přesunou každý rok dál, pokud chceš začít od začátku, vždycky tu možnost budeš mít, ale měli by mít i lidi, kteří chcou pokračovat se stávající postavou, příležitost dostat se někam, kde to má smysl, tohle je může motivovat k dalšímu utrácení peněz, což je pro Inno nic než výhra.

- Značkou "the-west" jsou pro mě duely a bitvy o pevnosti
Což je přesně něco, co na mrtvém světě můžeš praktikovat jen těžko... Přesně kvůli tomu migraci prosazujeme
 
- Krátce po migraci je velký hype, pak se zas usadí do vyjetých kolejí, vykořenění lidé, kteří po léta vyhlíželi fata-morganu jsou zas jen naštvaní a opouštějí hru, a za chvíli jsi skoro kde jsi byl :p
To je i není pravda, pokud odmigruješ z Dakoty na Jericho, tak je to samozřejmě pravda, a nic se nezmění, proto opět jak říkám, chceme otevřít S1/S9, staré a zavedené servery. Spousta lidí co odmigrovala z mrtvých serverů např. na Arizoně je stále aktivní, a díky migraci mohli chytit druhý dech a smysl zase postavu hrát.
Shrnul bych to ještě tak, že nevidím jediný důvod, proč by hráč měl zahodit úsilí a investici do své postavy, jen proto, že se ostatní přesunou každý rok dál, pokud chceš začít od začátku, vždycky tu možnost budeš mít, ale měli by mít i lidi, kteří chcou pokračovat se stávající postavou, příležitost dostat se někam, kde to má smysl, tohle je může motivovat k dalšímu utrácení peněz, což je pro Inno nic než výhra.

- Značkou "the-west" jsou pro mě duely a bitvy o pevnosti
Což je přesně něco, co na mrtvém světě můžeš praktikovat jen těžko... Přesně kvůli tomu migraci prosazujeme

Jako někdo, kdo odmigroval z Dakoty na Arizonu, bych rád prohlásil, že jediný rozdíl je v tom, že se tam víc žvaní na chatu a víc tě tam otravujou úchylové s duelama. Jinak žádný rozdíl nepozoruji.
Ale co mě nasralo rozladilo úplně nejvíc je to, že jsem z Dakoty odcházel jen proto, že jsem očekával její zavření, když už se odsud migruje. Ve skutečnosti se Dakota nezavřela a já jsem tam mohl mít svatej klid. Chci hrou bavit a né si něco dokazovat na úkor ostatních hráčů, takže bych mnohem víc ocenil, pokud by bylo víc úkolových řad. Jenže s tím by měl někdo práci, zatímco nahnat lidi na jednu hromadu, aby se takzvaně zabavili mezi sebou, je výrazně jednodušší, a ještě se to dá lacině prodat jako snaha oživit hru. Shame on you.
 

Oximus

Člen týmu
@Albireo G situaci na Dakotě sice neznám, ale nemyslím si, že "aktivita" Dakoty je srovnatelná s aktivitou Arizony. Pravdou je, že nemůžeme čekat stejnou aktivitu na světech, jako tomu bylo před lety. Ten nárůst hráčů se prostě už zvedat nebude, spíše je to o tom, že je potřeba tady udržet ty stále hráče, kteří na druhou stranu se hrou zase jen tak rychle končit nebudou. Noví hráči většinou přijdou a stejně tak rychle zase odejdou. Ideální varianta je za mě sloučit všechny světy dohromady (například na s1) a nové světy nezakládat. Nicméně to je naše představa, která pro INNO zřejmě není zajímavá, protože se evidentně až tak finančně nevyplatí, což musíme chápat. Pro nás je to zábava, pro ně je to čistý business. Co se týče toho uzavření světa, tak vždy tam je nějaká prodleva od vyhlášení migrace po finální ukončení světa, ale podle mého názoru máš jedno, jestli na té Arizoně jsi o pár měsíců dříve/později. Jediná výhoda být na světě, který je v migračním pásmu je snad jen ta, že máš lepší možnosti na zisk prémiových zbraní.
 
Naposledy upraveno:
Dobré ráno, vzbudil jsem se po zimním spánku. Už jsou Klondike, Lummi a Memphis dostatečně mrtvé, aby se spustila migrace? :D:D
Nebo mám jít zase spát a zkusit to za rok?
 
Já bych chtěl migrovat s mojí hlavní postavou na S1. Bohužel budu pomalu umírat na světě, kde bitvy a duely nejsou. Prakticky tam hrají aktivně tak 5-10 hráčů. Dokázal bych je všechny vyjmenovat. Je to až smutné, že největší problém téhle hry je problém, který by se dal za den vyřešit.

Ještě abych doplnil mojí myšlenku. Inno chce, aby originální servery byly bez premiových funkcí. Takže S1-S9. Vše co je po Arizoně má zaplné premiové funkce. Bohužel si myslím, že takové nastavení je již zastaralé.
 
Naposledy upraveno:
Migrace může mít vliv na komunitu hry, zejména pokud se velké množství hráčů rozhodne přejít na jiný server. To může mít vliv na ekonomiku hry a na kvalitu hry pro zůstávající hráče.

Nicméně, každá hra má své vlastní pravidla a omezení, která se týkají migrace a mohou být různé v závislosti na typu hry. Proto je důležité, aby hráči před migrací pečlivě prostudovali pravidla hry a zvažovali důsledky svého rozhodnutí pro sebe i pro komunitu hry.
 

z3l1

Člen týmu
Otravoval jsem dlouho s migrací a furt budu otravovat, ale nemá to moc cenu ani smysl....
Šance, že něco zmůžu je tak 3%.
Důvody proč nedovolit migraci na staré světy skoro nejsou. A důvodu přoč by jí měli spustit je spoustu. Bohužel na nic neslyší a jedou si furt stejné dokola jak kolovrátek.

Nezdá se, že by tam byl někdo rozumný a opravdu věděl co by hře pomohlo. Radši otevřou další nový svět na tom aspon chvíli budete sypat peníze za nugety. No jak píšu je to jak zaseklá kazeta, kde se přehrává pořád jedna písnička dokola.
 
Nahoru