• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.245 je naplánovaná na úterý 13. května. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Nazdárek kovbojové a kovbojky, Je nám potěšením oznámit, že The West oslavil neuvěřitelných 17 let! Při příležitosti oslavy tohoto mimořádného milníku jsme připravili známou komunitní událost! Naše každoroční řemeslná událost je zpět. Více informací najdete na herním fóru

Diskuze Diskuze k soutěžím

Též děkuji za soutěž, a taky díky Albirerovi za pochvalu.
O výhru a odměny mi popravdě nijak nejde, ale přijde mi poněkud zarážející, že se do slosování dostaly i příspěvky, které jsou evidentně a prachsprostě stažené z netu. V tom totiž příliš snahy, kreativity a vlastního rukopisu nevidím. Ještě vzhledem k tomu, že si s tím někteří hráči zjevně dost vyhráli – ať už s použitím AI nebo ne. :)

raketak95

Člen týmu
Ok, abych se taky vyjádřil - díky za pozitivní zpětnou vazbu, kritiku přijímám jako oprávněnou a omlouvám se všem, které to jakkoliv ovlivnilo (nejvíc asi dodatečně diskvalifikovanému vítězi). Umělecká část soutěže povede k rozšíření pravidel a já osobně si nedovedu po této zkušenosti představit, že bych něco podobného pořádal - docela mě přešla nálada řešit, jestli to někdo odněkud stáhl nebo použil umělou inteligenci (+ jak se ukázalo toho nejsem úplně schopný) - navíc jsem vytvořil něco, čímž lidsky jako analytik docela pohrdám, klasifikaci, kde záleží na subjektivním názoru. Celá soutěž možná zbytečně moc v presu, jak na straně přípravy, tak na straně vyhodnocení - kde mi primárně šlo o to, aby se odměny rozdaly včas, což vedlo k výsledku, který asi není dobrý...

Raketaku, furt je to jen hra a ty jsi do podmínek uvedl to co jsi potřeboval a dle toho jsi i vyhodnotil, možná to někomu přišlo nefér nebo vtipné to vyhodnocení, rozhodně ti, ale nikdo nemá za zlé jaké bylo vyhodnocení :)
Nápad to nebyl špatný a víme o lidech, kteří jiné roky soutěžili a byly to skutečné fotografie z kuchyňské linky nebo zahrady. Bohužel, nebo bohudík AI je tu s námi a i pro mně bylo jednodušší si 30 min hrát s AI než péct :D tak snad příště taky náhodně systémem vybírat vítěze, ale to by nebylo fér pro ty kteří se snaží více.

Ok, abych se taky vyjádřil - díky za pozitivní zpětnou vazbu, kritiku přijímám jako oprávněnou a omlouvám se všem, které to jakkoliv ovlivnilo (nejvíc asi dodatečně diskvalifikovanému vítězi). Umělecká část soutěže povede k rozšíření pravidel a já osobně si nedovedu po této zkušenosti představit, že bych něco podobného pořádal - docela mě přešla nálada řešit, jestli to někdo odněkud stáhl nebo použil umělou inteligenci (+ jak se ukázalo toho nejsem úplně schopný) - navíc jsem vytvořil něco, čímž lidsky jako analytik docela pohrdám, klasifikaci, kde záleží na subjektivním názoru. Celá soutěž možná zbytečně moc v presu, jak na straně přípravy, tak na straně vyhodnocení - kde mi primárně šlo o to, aby se odměny rozdaly včas, což vedlo k výsledku, který asi není dobrý...
Ztotožňuji se s Farmersovým komentářem. Každopádně, mně tu jde spíše o princip. Mělo jít o vlastní výtvor, ať už s pomocí AI nebo ne, ta nijak zakázána nebyla. Byl by nesmysl, kdyby zakázána byla, protože ve finále by bylo její použití jen těžko prokazatelné. Ale obrázek stažený z netu lze dnes dohledat během dvou vteřin. Pokud ho pak někdo vydává za svůj, tak je to plagiát, a to je nemyslitelné snad všude. Pochopitelně pokud tedy není náležitě ocitován a ozdrojován. :)

Tyhle soutěže jsou vždycky dobré a nápadité, co se týče rychlosti vyhodnocení – šlo soutěž o den, klidně dva zkrátit. Jen prosím, ať nespadnou pod úroveň soutěží třeba na FB, kde je pro participaci v ní potřeba SPRÁVNĚ odpovědět do komentáře na soutěžní otázku, případně vybrat z několika možností. Je pak úsměvné, že ze zhruba čtyř set komentářů je vybráno šest "výherců" a z toho jsou čtyři, kteří na soutěžní otázku odpověděli špatně.