Hm... takže není. Mohlo mě to napadnout. Stejně zaostalé je to i na divokých kmenech. To první je anglicky mluvící. To je jako kdyby si za mezinárodní považoval německý server, jen protože se tam přihlásí Rakušan. O testovacím serveru ani nemluvím. Podle mě je to promrhaný potenciál ze strany INNO. V praxi to funguje tak, že si při registraci hráč vybere jazyk hry, Chat ve hře bývá mezinárodní v anglickém jazyce, ale zažil jsem dělení jak na mezinárodní tak lokální v jedné hře. Rozdílné měny a platební oblast jistě také nejsou překážkou. Firmy jako Bigpoint (seafight, darkorbit) mají mezinárodní servery už léta. Playa Games (shakes a fidget). Gameforge s pravěkými hry (gladiatus, bitefight, ikariam) též již nějaký pátek jedou v mezinárodních vodách... Realizace tudíž nemůže být nijak náročná a když vidím jak tam národnosti mezi sebou soupeří a předhánějí se, peníze firmám tečou jako blázen. A co mají všechny tyto firmy společné je propagace. Nabídnout možnost registrace na mezinárodní server každému hráči, který otevře hlavní stránku hry.
Poslední server co jsem zde hrál byla tuším Dakota, od začátku vzniku. Zhruba po půl roce byl problém naplnit účastí velkou pevnost. Po těch letech co uplynuli, dnes hádám, že se s bídou naplní tak malá pevnost. Ze stejného důvodu, jako se děje slučování serverů tak budoucnost patří tvorbě mezinárodních serverů. Škoda, že to zatím těm nejpovolanějším v INNO nedoteklo.
Nashle za pár let.