• Nazdárek kovbojové a kovbojky, Rok je téměř u konce - a jako každý rok - je čas na přípravu vánočních svátků. Využijte šance si odpočinout, dostat se do sváteční nálady a nahlédnout do Santova pytle. Připravili jsme si pro vás tradiční událost "Honba za dárky" a zimní výprodej. Více informací najdete na herním fóru

Migrace Memphis?

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat a otevřít vlákno ohledně migrace ze světa Memphis. Vím, že Memphis je jeden z novějších světů, ale aktivita zde je prachbídná ( I podle statistik z minulého roku ohledně prémiových bitev byla na tomto světě snad nejhorší po Indianě, ze které už se migrovalo), i dnes na prémiovou Awe se nedostaví ani 20 lidí.

K dnešnímu datu je zde 176 přihlášených účtů, 148 účtu má lvl 10+ (viz screeny), ve večerních hodinách je zde aktivních sotva 20 lidí.

Co více je zapotřebí udělat aby nastala migrace z mrtvého světa? Jsou ještě jiné podmínky?
Děkuji

(zde screeny: https://prnt.sc/1uF6GXYeT6Va https://prnt.sc/osHHfE6C79Aj)

O zahájení migrace světa bohužel nerozhoduje český support, ale přímo provozovatel a vlastník této hry, firma InnoGames. Když jsem s nimi na téma migrace vedl řeč, bylo mi jasně řečeno, že jim netřeba nic hlásit, že vidí aktivitu na jednotlivých světech a pokud svět dosáhne určité neaktivity (nevím, zda dle počtu hráčů, dle počtu platících hráčů či dle jiného ukazatele...), bude rozhodnuto o zahájení migrace. Úroveň aktivity je však pro každou jazykovou verzi jiná (jinak se pohlíží na české světy a jinak třeba na slovenské).

Nicméně myslím si, že jsou tady méně aktivní světy, než třeba Memphis, takže pokud bude zahájena někde migrace, osobně si myslím, že to bude na jiných světech. Nicméně, jak jsem již poznamenal, nezáleží to vůbec na nás a nijak to neovlivníme.

Pokud bych na InnoGames zadal otázku, kdy bude zahájena migrace pro určitý svět a zda ji můžeme zahájit, dostanu odpověď typu "Až bude ten správný čas, budu o tom z jejich strany informován, že to nemusím hlídat." Vím to, už jsem se totiž v minulosti dotazoval. :-)

Děkuji za odpověď, netušil jsem že český support o tom vůbec nerozhoduje...

Jinak tedy, podle čeho se určuje jak moc je svět aktivní? Já myslel, že nejdůležitější faktor je počet lidí, a to má bezkonkurenčně nejméně (pokud nepočítám Klondike, ze kterého se už migruje).

Jak jsem již napsal, o tom rozhoduje provozovatel hry a my nevíme, co je pro ně klíčové. Zda celkový počet účtů nebo počet aktivních hráčů, platítích hráčů apod. Nicméně rychlou kontrolou světů ti mohu říct, že v Česku je 6 světů, kde je méně hráčů, než na Memphisu, takže jak jsem již uvedl, pokud by došlo k otevření další migrace v Česku, předpokládám, že by to bylo na jiném světě.

Můžu se zeptat, na kterých světech je méně hráčů než na Memphisu? Po přihlášení na všechny jednotlivé světy k tomuto datu:

S1: 654 hráčů
S9: 371 hráčů
Arizona: 576 hráčů
Eldorado: 212 hráčů
Jericho: 204 hráčů
Klondike 161 hráču (tento svět je nyní otevřen pro migraci)
Lummi: 242 hráčů
Memphis: 176 hráčů
Nashville: 410 hráčů
Oklahoma: 311 hráčů
Phoenix: 858 hráčů

To je statistika aktivních hráčů, já bral statistiku celkového počtu účtů. Tam je na několika světech účtů méně.

A statistika celkového počtu účtu jak souvisí s momentální aktivitou světa? Takže světy, kde momentálně se víc hraje a je víc aktivních účtů, má šanci odmigrovat dřív jen proto, že celkově na daném světě bylo účtu míň?

Jak jsem již 2x napsal v této sekci, nevím podle čeho se InnoGames rozhoduje v tom, které světy otevře k migraci, zda celkový počet hráčů a nebo počet aktivních hráčů či dokonce počet platících hráčů. Třeba těch ukazatelů mají více... toto jsou věci, které se mnou provozovatel hry nesdílí.
Takže to, jaký další svět bude otevřen k migraci, je otázka, kde si na odpověď budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Zpět