• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.255 je naplánovaná na úterý 28. října. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Nazdárek kovbojové a kovbojky, listopad klepe na dveře! Nastal čas začít s přípravou Dne mrtvých, známý jako Dia De Los Muertos v Mexiku. Dia De Los Muertos je oslavou života zemřelých... je to krásný čas s rodinou, přáteli a lahodným jídlem. Je čas na zdobení hrobů květinami, nejoblíbenější jsou květy afrikánu... Jako komunita bychom měli připravit úžasný festival pro Lady of Dead La Calavera Catrina. Více informací najdete na herním fóru

Missing support support group

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Neberte to prosím zle, ale diskuze se už posunula mimo původní téma.

Rozumím Vaší nespokojenosti s fungováním supportu a s tím, jak jsou řešeny jednotlivé tikety. Informaci jsem předal výše, ale další postup už z mé pozice ovlivnit nemohu. Stejně jako v každé jiné práci – podřízený nemůže určovat nadřízenému, co má nebo nemá dělat.

Diskuze o tom, co kdo kdy udělal nebo neudělal, už bohužel nikam nevede.

Co se týče situace s fejky – i když nejsem člen supportu, mohu nabídnout pomoc v tom, že tyto akce přesunu na termín, který bude pro postiženou stranu přijatelný. Můžete mě kontaktovat přes fórum nebo na příslušném světě přes Telegram – obvykle se tam objevím alespoň jednou denně.

K otázce týmu – pokud někomu vadí, že například Erewan neřeší podvody, je potřeba si uvědomit, že to není součástí jeho kompetencí. Stejně tak ani já nebo další členové týmu nemáme možnost rozhodovat o trestech. Můžeme pouze interně upozornit, že se něco děje (což se v případě konkrétních hráčů na novějších světech i dělo). Samotné rozhodnutí o tom, zda a jak se problém bude řešit, je na administrátorce nebo centrále. Stejně tak otázka, kdo v týmu zůstane či nezůstane, je výhradně v kompetenci nadřízených, nikoli naše nebo hráčů.

Z pohledu běžného hráče lze nespokojenost vyjádřit kromě tiketu, na jejichž nefunkčnost tu upozorňujete, jen ukončením hraní či investic do hry – bohužel jiné přímé nástroje v rámci systému nejsou.

Navíc, pokud po mně chcete dodržovat pravidla, musím Vás upozornit na:
§ 9 Support - herní podpora
• Je zakázáno na fóru zveřejňovat komunikaci se supportem - herní podporou.
• Je zakázáno kritizovat práci či postupy The West týmu. V případě nespokojenosti vůči členovi týmu žádejte delegaci tiketu na někoho z vedení hry, v případě nespokojenosti s prací moderátorů žádejte delegaci tiketu k hlavnímu moderátorovi fóra.

což porušuje samotná existence tohoto diskuzního vlákna.
pokial sa vam toto nechce citat tak s skratke:

Pokial sa vam nepaci riesenie niecoho podla vasich predstav alebo zle riesenie podla vas, nic tu nepiste a taktiez mate zakazane kritizovat bohov ( vyhrazka paragrafom ako nemozte nic povedat ). A ak sa vam nepaci tak proste neinvestujte do hry. Oni si riesia problemy ako oni chcu a ako sa rozhodnu podla seba.

Raketak mam ta rad ale kedysi mi dal Linteo permu zato ze som povedal hracom nech neplatia ked sa im hra nelubi. Sranda ze si toto mozes dovolit ako clen timu tu napisat. Na nemeckom fore by toto nepreslo. Samozrejme toto nie je nebodaj kritika, naopak to je moje fandenie.

a fakt neviem ako si ma hrac uvedomit ze Erewan neriesi autokliker na lumine.:D My si mame z prsta vycucat co su jeho pravomoci alebo co?
Stoji pri jeho mene suporter a zvysok ma nema co zaujimat ( hraca co dal do hry west cez 15 tisic eur) a zistovat si a dopytavat co aky svet on ma na starosti. Toto nemyslis vazne raketak. Alebo teda rozpiste presne co robi ktory suporter aby sme nebodaj v buducnosti niekomu neuskodili.

Naposledy upraveno:
Tak si tak řikám k čemu vlastně celý tým je, když nikdo není k ničemu kompetentní a i když je, tak se nic neděje (velmi si vážíme výjimek). Má vlastně hráč této hry na něco právo? Krom toho koupit nugetky, držet pusu a krok a vlastně zrušit účet? Pravidla se můžou porušovat a když se někdo ozve je ještě za toho špatného, protože se to také nesmí...Tady nešlo o kritiku týmu, ale poukázání na problém, který zcela evidentně není řešen (aby se o tom dozvěděla právě ta kompetentní osoba) a je to dost velký problém na jednom z aktivnějších světů této hry (přesunutí 2-3 bojů to úplně nezachránilo i když snahy si opravdu velmi vážíme).

Ale je velmi zajímavé, že ačkoliv se tu vyjádřilo hned několik členů týmu stále se kompetentní osoba nedostala těch několik dní (co běží tady diskuze) k tomu, aby se problém někam pohnul. Jediná rada zrušit účet je opravdu k nezaplacení (bez urážky) :D

My bychom ty boje klidně rádi přesunuli, ale 14 dní zpětně a 10 bojů denně asi nepůjde, že...

Děkujeme, za chvíli nebude, co kopat a další svět umře, bude zase méně ,,otravných" hráčů, které ta hra baví a snaží se, aby ta hra byla v pohodě po všech stránkách a pak se může někdo divit, že ta hra upadá do konvalinek :)

Multiboje aspoň na Nashville nahlasujeme viac-menej okamžite, ak nám support prepáči asi 5-10 minút. Miko sem kedysi chodila v noci, vtedy už dávno vieme, že tie boje kopnuté sú, lebo kopači chodia spávať našťastie po večerníčku.

To pravidlo má zmysel, najmä v súvislosti s tým, čo vieme, že sa dialo na rôznych serveroch a jazykových mutáciách. Ako som apelovala vyššie, nemôže byť taký problém sem skočiť raz za deň na 30 min a keďže si nemyslím, že miko, navi či nejaký iný člen supportu, ktorý vidí na tickety, kope kanály na vesmírnej diaľnici bez internetu či prístupu k elektronike, či nebodaj trávia 18 hodín denne na operačnej sále pri neurochirurgii, tak si viem predstaviť, že im to pípne aj v robote. Chcelo by to jediné - chcieť.

Myslím, že čo sa týka pravidla o komunikácii, nič konkrétne sme tu nezverejnili a nemožnosť kritizovať support hraničí s diktatúrou a ja ich veľmi obdivujem, ale pokiaľ nie sú normálne nástroje na vyjadrenie nespokojnosti a vôľa k zmene je veľká, tak musíme čakať rovnaký prevrat, ako sa pri diktatúre deje: nahlas, násilne, nepríjemne. Inak je to len pravidlo komunikácie na fóre, v pravidlách hry sa o takomto nehovorí, čiže za mňa je fajn, že neohovárame support za chrbtom po serveroch (povolené) a konštruktívne sme to vzniesli tu (questionably nepovolené). Ak by ale niekto veľmi chcel, tak by som do pozornosti vniesla aj:

§ 2 Komunikace
• Vzhledem k tomu, že se na fóru i ve hře objevují různé věkové kategorie, komunikace by měla být zdvořilá a s úctou. - pft, tu?
• Je zakázáno používat kdekoliv na fóru či v soukromých zprávách vulgarismy, urážky nebo provokace vůči jiným hráčům. - haló, koľkokrát porušené?
• Za smysluplné příspěvky jsou považovány ty, které se týkají daného tématu. Pokud nemůžete vymyslet smysluplný příspěvek, je lepší nepsat nic. To platí zejména pro příspěvky typu „LOL, ROFL, OMG, OK“ atd. - girl, bye, zase raz - tu?

funnily enough, beta má tie pravidlá v paragrafe 9 "trošku" inak:

Moderation
  • You must follow all instructions from our moderation team.
  • Do not impersonate, insult, berate, or harass the moderators. They are players who have volunteered to assist in improving the game and should be respected for their willingness to step up.
  • Do not create public posts regarding moderation, infractions or bans without express permission from the community manager. Instead, direct all comments, inquiries and complaints via a polite Private Message.
  • If you notice your post is missing, or your account is banned, it is for good reason. Please do not attempt to evade moderation by reposting the material or creating a second account.

ale otočme sa na iné pravidlá, tie oficiálne

Pravidla jsou určena společností InnoGames a jejich dodržování je kontrolováno týmem herní podpory a moderátorů společnosti InnoGames („herní podpora“). Registrací účtu do hry se zavazujete dodržovat tato pravidla. Tým herní podpory zajišťuje dodržování pravidel pomocí vydávání varování a trestů („bany“).

Ja toto (kde toto = riešenie problémov, včasná a vecná komunikácia) vnímam ako záväzok Inna voči hráčom - povedzme si úprimne, že v pravidlách sa ich veľa nedočkáme. Verím, že minimálne "hlavný" support musel niečo podpísať a nechce sa mi veriť, že ak niečo podpísali, nebolo tam niečo o včasnej komunikácii a podmienkach zloženia "funkcie". Takže si vravím, že ak sa nemôžeme vyjadriť tu, respektíve to vyjadrenie nebude nejak brané do úvahy a implementované do praxe, adresa Inna je verejne dostupná a môžeme sa ísť sťažovať aj tam.

ETA: pre rýpalov, ktorí hrajú X rokov a aj tak nevedia, kam na weste sa obrátiť pre základné infošky: https://www.the-west.cz/?page=team

Multiboje aspoň na Nashville nahlasujeme viac-menej okamžite, ak nám support prepáči asi 5-10 minút. Miko sem kedysi chodila v noci, vtedy už dávno vieme, že tie boje kopnuté sú, lebo kopači chodia spávať našťastie po večerníčku.

To pravidlo má zmysel, najmä v súvislosti s tým, čo vieme, že sa dialo na rôznych serveroch a jazykových mutáciách. Ako som apelovala vyššie, nemôže byť taký problém sem skočiť raz za deň na 30 min a keďže si nemyslím, že miko, navi či nejaký iný člen supportu, ktorý vidí na tickety, kope kanály na vesmírnej diaľnici bez internetu či prístupu k elektronike, či nebodaj trávia 18 hodín denne na operačnej sále pri neurochirurgii, tak si viem predstaviť, že im to pípne aj v robote. Chcelo by to jediné - chcieť.

Myslím, že čo sa týka pravidla o komunikácii, nič konkrétne sme tu nezverejnili a nemožnosť kritizovať support hraničí s diktatúrou a ja ich veľmi obdivujem, ale pokiaľ nie sú normálne nástroje na vyjadrenie nespokojnosti a vôľa k zmene je veľká, tak musíme čakať rovnaký prevrat, ako sa pri diktatúre deje: nahlas, násilne, nepríjemne. Inak je to len pravidlo komunikácie na fóre, v pravidlách hry sa o takomto nehovorí, čiže za mňa je fajn, že neohovárame support za chrbtom po serveroch (povolené) a konštruktívne sme to vzniesli tu (questionably nepovolené). Ak by ale niekto veľmi chcel, tak by som do pozornosti vniesla aj:

§ 2 Komunikace
• Vzhledem k tomu, že se na fóru i ve hře objevují různé věkové kategorie, komunikace by měla být zdvořilá a s úctou. - pft, tu?
• Je zakázáno používat kdekoliv na fóru či v soukromých zprávách vulgarismy, urážky nebo provokace vůči jiným hráčům. - haló, koľkokrát porušené?
• Za smysluplné příspěvky jsou považovány ty, které se týkají daného tématu. Pokud nemůžete vymyslet smysluplný příspěvek, je lepší nepsat nic. To platí zejména pro příspěvky typu „LOL, ROFL, OMG, OK“ atd. - girl, bye, zase raz - tu?

funnily enough, beta má tie pravidlá v paragrafe 9 "trošku" inak:

Moderation
  • You must follow all instructions from our moderation team.
  • Do not impersonate, insult, berate, or harass the moderators. They are players who have volunteered to assist in improving the game and should be respected for their willingness to step up.
  • Do not create public posts regarding moderation, infractions or bans without express permission from the community manager. Instead, direct all comments, inquiries and complaints via a polite Private Message.
  • If you notice your post is missing, or your account is banned, it is for good reason. Please do not attempt to evade moderation by reposting the material or creating a second account.

ale otočme sa na iné pravidlá, tie oficiálne

Pravidla jsou určena společností InnoGames a jejich dodržování je kontrolováno týmem herní podpory a moderátorů společnosti InnoGames („herní podpora“). Registrací účtu do hry se zavazujete dodržovat tato pravidla. Tým herní podpory zajišťuje dodržování pravidel pomocí vydávání varování a trestů („bany“).

Ja toto (kde toto = riešenie problémov, včasná a vecná komunikácia) vnímam ako záväzok Inna voči hráčom - povedzme si úprimne, že v pravidlách sa ich veľa nedočkáme. Verím, že minimálne "hlavný" support musel niečo podpísať a nechce sa mi veriť, že ak niečo podpísali, nebolo tam niečo o včasnej komunikácii a podmienkach zloženia "funkcie". Takže si vravím, že ak sa nemôžeme vyjadriť tu, respektíve to vyjadrenie nebude nejak brané do úvahy a implementované do praxe, adresa Inna je verejne dostupná a môžeme sa ísť sťažovať aj tam.

ETA: pre rýpalov, ktorí hrajú X rokov a aj tak nevedia, kam na weste sa obrátiť pre základné infošky: https://www.the-west.cz/?page=team
Sranda ako sa hras na slusnu a riesis tu akoze komunikaciu. Len dodam ze rovnaka hracka vcera na chate doplnovala moje prave priezvisko hracovi ktory dal predtym na chat moje sukromne cislo a doteraz ho ma na profile. Odvtedy mi volalo par hracov a boli ticho alebo sa smiali, taktiez som dostal spravy-vulgarne urazky. je dost mozne ze od hracov z jej mesta. Ako mne je to jedno zato ta karma tazko dobehne ale nehraj tu prosim pred CZ timom aka si slusnucka, mudrucka a moralna.

praveze mal by si mi aspon zagratulovat k 250

A obecne aký je tu point? 4 mil prác? Rozklikni si ostatných a zistíš že u ľudí čo nestavajú kostol a iba robia práce, tak je bežné mať milióny prác. Plus ten svet je starý už 5r či koľko. Aj tí čo to robia 24/7 kostoly majú cez 500k-1mil dokončených prác.

Čo máte denne zo stavania kostola? 24 dokončených prác. Ak aspoň 1-2x za den raz vyklikáte 150 energie = 150-300 dokončených prác čo je cca 6-12,5 násobne viac
Keby si aspoň hral mŕtveho chrobáka ale ty nie :lol: keď už si mal tu potrebu písať že vyklikáš 150-300 prác tak potreboval by si urobiť cca 2 240 prác denne po dobu 5 rokov aby si sa dostal k tvojmu číslu :)

Já zastávám názor týmu, každopádně pokud se dá hra jakýmkoliv způsobem optimalizovat přes skripty a ušetří to čas, tak to hráči udělají. To je prostě pravidlo. Taktéž nechápu, proč se nemůže nastavit cooldown na vykopávání pevností. Např. 4 hodin a pravidlo že od 00:00 do 08:00 se prostě nebojuje. Stejně jako je to ve hře Pán Hradů. Stejný pro duely. Žádnej kovboj nedueloval v noci, jenom přepadával a raboval. Jinak si myslím, že tým je celkově víc kompetentní než byl, ale vždy hovno padá z vrchu. Prosím žádám proto komunitu. Řeště to přímo přes INNOGAMES, né český team.

Innogames: info@innogames.com nebo west-en+cs_CZ@support.innogames.com

Tak jsi dokázal pět let každodenně 10 hodin ťukat na práce, tak to teda gratuluji :-)

@EREWAN : mi přijde, že jak člen týmu máš lepší možnosti k hlášení případných podvodů než printscreeny na fóru ...
Ale hlášení nikdy ničemu nepomohlo. Nikdy. Hlásil jsem každou blbost. Nikdy se nic nestalo. Prostě to nefunguje. Stejně tak týdenní reporty nic neudělali.

Ale je velmi zajímavé, že ačkoliv se tu vyjádřilo hned několik členů týmu stále se kompetentní osoba nedostala těch několik dní (co běží tady diskuze) k tomu, aby se problém někam pohnul. Jediná rada zrušit účet je opravdu k nezaplacení (bez urážky) :D
Jediná opravdu kompetentní osoba je náš Community Manager, přes kterého se všechno schvaluje.

Prosím @Symphie nebo @Mikosansobi o vyjádření ohledně této celé diskůze.

Hlavně že dostal @abe889 permaban v době JamzaBota, ale @---- se dále neřeší i přes opakované tickety od hráčů. Protekce nebo lenost? Kdyby tady byl ještě Merlin, tak je tady čisto.

A pokud dostanu ban na forum, tak akorát potvrdíte mojí pravdu.

Naposledy upraveno:
Ja dodam ze je rozdiel este klikat klikerom a mat mafiu resp firmu ktora vam komplet spravuje portfolio do 30 multihracov hracov na jedneho hraca . U nas to robi hrac P....y. Pokial by toto zistilo v Nemecku INNO tak ho isto daju na sud. Preto budte opatrni a hoci som Slovak davajte si bacha aby sem nebola migracia. U nas na svete delawere expi cela topka a spravuje to tento clovek.

To iste je napriklad aj script na automaticke nakupovanie z trhu. Takto ukradol ---- od dourdena set za 90 Eur a tri roky sa mu rehotal na salone. To iste, keby sa dozvie INNO v Nemecku ze niekto krade v podstate realne peniaze cez script , tak ho daju na sud.

Mne tento uboziak, potom chodi na moj Slovensky svet a cez rozne multaky sa mi rehoce ze hram poctivo a ine posmesky. Hoci teraz spominam sk svet je to prepojene. Je fakt hanba ze tento clovek nema ban, zvlast potom ako mi bolo jasne povedane ze vedeli prist na moj skusobny script, ktorym som verejne cez betu testoval, ci ma tu chytia.

Hral som tu aj chvilku speed dokym jeho kamos koza tiez nezacal pouzivat autokliker. Tak som okamzite skoncil. Viete ako to dopadlo? Nakoniec dostal ban az po skonceni celej akcie.

Mne to pride ako keby sa toto vsetko schvalne tu a na SK weste taji aby neboli problemy.

Jedno ale viem isto, nebude dlho trvat a pride zmena, lebo zijem v Nemecku a toto uz je naozaj krehka tematika ktora coskoro buchne. Toto su veci za ktore mozete v Nemecku bezne dat anzeigen.

Mikosansobi

Člen týmu
Přečetla jsem si celý post už asi 6x. Poprvé, když se objevil na fóru a odpovídali kluci z týmu (upozornili mě na to) a tento týden. Upřímně, nechtělo se mi psát hned na začátku (chřipka).
Píše se zde o nečinnosti supportu, vyvolávání bitev, boty, permice za názor atd.
Zkusím tedy všechno popsat:
1. Tickety - zkontroluji, na které tickety nebylo odpovězeno.
Tady bude zřejmě problém i ve správném označení ticketu. Pokud někoho nahlašujete, většinou použijete typ = Pravidla (Brach of rules).
Na tento typ ticketu nelze zpět odpovědět. Toto opatření bylo zavedeno proto, aby se ušetřil čas herní podpoře v případě, že více hráčů nahlásí porušení pravidel. Taktéž to odbouralo vypisování přednastavené odpovědi, že z důvodu GDPR nemůžeme poskytnout jakékoliv informace o zabanovaném hráči.
2. Vyvolávání bitev - hráči dostali ban a upozornění a budou vpuštěni do hry. Bitvy jsem přesunula na vhodnější dobu schválenou hráči daného světa.
3. Na nepovolené používání script a botu jsme se zaměřili a čekáme na pokyny z centrály. Do konce měsíce budou prověřeny všechny světy a hráči, kteří scripty používají, obdrží první upozornění a možnost odinstalovat nepovolené prvky. Pokud tak neučiní, budou trvale odstaveni ze hry.
4. Názor = permaban - Vlákna se většinou uzavírají až po vyhrocení situace (slovní napadání, vyhrožování, urážky). Před pár lety jsem odpověděla v postu v Migraci stejně jako rakeťák. Občas si koupím nuggety a někdy oželím novou sadu. Tak to je. Každý hráč souhlasí s herními podmínkami a je pouze na něm/na ni zda využije herní funkce s prémiem nebo bez.

Návrhy z mé strany:
Budeme se snažit reagovat svižněji v rámci supportu. Zlepšíme komunikaci v ticket systému a zde na fóru. Jelikož jsem zodpovědná za celý tým, beru si na sebe i všechna selhání týmu. Lhůta do konce roku je myslím adekvátní a pokud budete mít pocit, že to tu neklape, odejdu s pozice CM. Jak již psal Legate v některém z příspěvků, mou hlavní hrou je Grepolis atam musím být k dispozici.

Děkuji za přečtení a přeji hezký den.

Miko

Návrh na zlepšenie je akceptovateľný, avšak eventuálne odstúpenie z funkcie - obzvlášť vysokej - nesmie prebehnúť bez adekvátnej náhrady s tým, že sa (ešte viac) narušia vnútorné procesy. Môj návrh by bol tiež taký, že CM má byť ako vrcholový manažér - manažovať tím ľudí a byť skúsený v tom ľudskom manažmente a dozerať na objektívitu riešení, nemusí riešiť sám. Riešiť by mali ľudia, ktorí sú "z odboru", v tomto prípade aktívni hráči, ktorí poznajú aktuálny vývoj hry a možno aj vnútrohernú situáciu, pretože ľudia môžu nahlasovať aj subjektívne /kraviny/.

Čo sa týka nahlásenia a nemožnosti odpovedať, to sa vzťahuje aj na generickú odpoveď, že to niekto videl? Ak áno, okej, avšak aj ak to doteraz niekto videl, riešenie nenastalo.

Bany boli odovzdané, avšak nie všetkým nahláseným účtom, a úprimne sa mi nechce veriť, že tretí člen mesta s funkciou na leveli 5 je legit. Každopádne problém aktuálne nie je, verím, že ani nebude, ďakujeme za riešenie... a ak by sa náhodou tento problém znova vyskytol, verím, že sa budú problémy riešiť svižnejšie.

Za mňa, riešiť všetky problémy westu je nemožné (a pravdupovediac, nie všetko by sa malo riešiť) a možno aj neželané, pretože kto podvádza pravdepodobne aj nuggetí a Inno príde o slušné zárobky.

K bodu 4 len toľko, že by sa to tu mohlo premazať od osobných invektív a off topic príspevkov.

Ďakujem Miko za toto vyjadrenie a rovnako tak všetkým zúčastneným GMs na riešení situácie, ale mám pár poznámok:

Súhlasím s S9, že tvoj prípadný odchod by mal viesť k adekvátnej a kvalifikovanej náhrade. Moje "na hrad" je skôr udelenie väčších právomocí členom teamu, ktorí tú hru aktívne hrávajú - napr. riešenie porušovania pravidiel a pod. Ty by si mala rozhodovať v najdôležitejších otázkach, ako hlavná manažérka, ale riešenie problémov, hlavne tých ad hoc, nemusí byť len na tebe a hlavnom cheathunterovi. Odľahčí to aj tebe povinnosti a nám dá priestor riešiť problematické situácie. Samozrejme v tomto prípade neviem do akej miery ste viazaní centrálou.

To ma vedie k druhému bodu: dočasný ban tých kopáčov- z môjho pohľadu sa to môže opakovať a bude nutné, aby sa zasiahlo asap- nech je to hocijaký svet, nie len ten náš. Keďže máte obmedzenia pri nahlasovaní cez BoR, toto je teraz otázka do pléna, nebolo by na vhodné vytvoriť iný komunikačný kanál ako fórum či ticket system, kde si komunitne nastavíme pravidlá, ktoré nebudú kostrbaté a zároveň sa zabráni, ehm, niektorým "eskapádam" ako sú vyššie? Zjednoduším to: spraviť CZ west discord, kde budeme mať na seba bezprostrednejší kontakt a kde budú normálne pravidlá a keď sa niekto nebude vedieť správať, tak aj vy nebudete musieť trpieť urážky a vyhrážky, aj keď sú len kreatívne zaobalené?

A k samotným banom za scripty (pre prípadných mudrlantov: nehovorím o klikeroch, gold and silver alebo prípadne snipovanie trhu), od ktorého zoznamu povolených scriptov sa budú sankcie odrážať? Lebo na IFBC bolo povolené používanie viacerých z nich- napr Duellstat, TWIR, Toolkit a pod? Bude v prípade upozornenia hráčovi aj poskytnutý zoznam scriptov, ktoré sú v rozpore s pravidlami a majú ich nainštalované alebo budú musieť nastúpiť rovno vanilkovo bez všetkého?

Mikosansobi

Člen týmu
CZ West Discord bude zanedlouho k dispozici.
Souhlasím, že rychlá reakce na vykopané bitvy musí být. Jak jsem již psala výše, prioritou je mi Grepolis a pokud mám meeting nebo připravuji dokumenty, může se stát, že se k ticketům dostanu až večer. Budu se snažit alespoň jednou za hodinu mrknout na bitvy v toolu. Věřím, že se tato situace s kopáním bitev uklidní.
Co se týče scriptů, seznam na The West ještě nemám.

Budu se snažit alespoň jednou za hodinu mrknout na bitvy v toolu. Věřím, že se tato situace s kopáním bitev uklidní.
Miko, my chápeme, že máš aj svoju prácu a svoj život. Kľudne, keď sa raz za čas na to v priebehu dňa, bude to ok, podľa môjho názoru, nemusíš to hrotiť každú hodinu. Tam ide skôr o to, aby, keď niekomu hrabne, dostal sankciu a keď sa to v priebehu dňa rozhodí, je to oka.

Tu sa trosku rozpisem osobne, koho nezaujima prosim necitajte a nestazujte si. Dakujem.

Velmi ocenujem ze Miko sama vidi ze to je nanu moc a chce odist. Urcite to bude najlepsie riesenie. Zohnat niekoho kto zvladne jej pracu nemoze byt vobec tazke. Nerobte z toho prosim NASU alebo ze musi prist nejaky top manazer co zaraba v reali 10 tisic eur. Trosku rozdelite ulohy a raz za vecer si ceknete alebo pocas dna discord. Naberiete par novych aktivnych ludi.

K tym scriptom hlboke sklamanie, cize mi bolo povedane bohuzial klamstvo ako to viete zistit a vy neviete. Nechapem aky ma uz zmysel trestat hracov ked su lvl 200 plus a im sa dodatocne nic nestane. Toto je ohromna chyba ktora sa dopustila a niekto by od vas mohol aj zanu niest zodpovednost. Ja som upozornoval na porusovatelov uz davnejsie a jedine co som tu zazil bola sikana z vasej strany. Ako som rad ze sa to zacina riesit ale preco takto neskoro? Kde a u koho nastala chyba?

Ja aj viem preco sa to na druhej strane konecne riesi, tu v Nemecku sa prednedavnom v inej hre stal podobny skandal ako sa pomocou scriptov obohacovala ista skupina. Ta firma sa sudila s tymi hracmi a aj vyhrala. Tu v Nemecku je toto uz riadny pruser a toto nemaju radi, lebo tu to uz ide na tenky lad. To ako hrac ---- kupil cez script sadu za 90 eur dourdenovi by tu nepreslo.

Sranda ze ohladom pevnosti tu robi hracka soldierka koniec sveta, a doslova sikanuje cesky tim. Kopalo sa takto dlhe roky a ak nevediete ubranit po dohode s druhou stranou 4 pevnosti kde doslova potrebujujete par hracov tak potom asi realne si tie pevnosti ani nezasluzite. Soldierka velmi vieme ze tu chces premazat temy o tom ako tvoji hraci pouzivaju scripty a multiacia, ako tvoje mesto samo kopalo multiboje a boli caste zastupy ale toto sa s tebou potiahne do konca hry. A viem ze ti vadia ludia ako ja ktori to vidia a videli. Ty by si mala fakt zacat od seba so sebareflexiou uz len ako sa tu bavis s ludmi a potichucky tu riesit problem. Nie arogantne sem nabehne lider mesta ktore podvadza a nadava na podvody. Skus sa zamysliet.

Najviac ma fascinuju tvoji hraci ked nato viac menej slusne upozornis. Napriklad hrac tseweht ktory expi aj v tejto chvili scriptom si len precital toto vlakno a zacal mi nadavat do retardov a topka bola ked mi zacal nadavat na mamu, hoci som ho upozornil ze umrela na rakovinu ked som bol maly. Fakt ma fascinuje ta agresia tvojho mesta a to je len tvoje zrkadlo Soldierka. Tvoji hraci vidia co si dovolujes a ako sa bavis s ludmi a potom sa to snazia kopirovat.

A ked sme pri naozajstnych problemoch tak ja ti poviem co to je. Jeden slovensky hrac si porobil na vasom svete multiucty, z ktorych mi pise a nadava.
Z jedneho uctu napisal zle moje priezvisko na salon ktore si ty spravne opravila. Fakt ubohe, ako citis sa normalna?Taktiez ma v profile moju fotku, Ja som nahlasil dotycny ucet uz dvakrat lebo mi momentalne kazdy vecer vzdy volaju anonymne cisla a smeju sa alebo su ticho v telefone. Toto je problem a nie nejake trapne kopnute bojiky. Uprimne ti prisaham ze keby je toto nemecka verzia tak davam aj na teba aj na neho trestne oznamenie.

s9.png

Na druhu stranu ja verim ze za vela veci nemoze cesky tim. Pokial nemaju napriklad sposob ktorym hrac nahlasi multiboj a upozorni ined napr. admina hry sms alebo emailom tak fakt bieda. Pride mi to cele tu strasne neorganizovane. Druha vec je ale komunikacia, ktora tu casto zlyhala a podla mna je to hlavne o nej.

Naposledy upraveno:
3. Na nepovolené používání script a botu jsme se zaměřili a čekáme na pokyny z centrály. Do konce měsíce budou prověřeny všechny světy a hráči, kteří scripty používají, obdrží první upozornění a možnost odinstalovat nepovolené prvky. Pokud tak neučiní, budou trvale odstaveni ze hry.
Za mňa, riešiť všetky problémy westu je nemožné (a pravdupovediac, nie všetko by sa malo riešiť) a možno aj neželané, pretože kto podvádza pravdepodobne aj nuggetí a Inno príde o slušné zárobky.
K tym scriptom hlboke sklamanie, cize mi bolo povedane bohuzial klamstvo ako to viete zistit a vy neviete. Nechapem aky ma uz zmysel trestat hracov ked su lvl 200 plus a im sa dodatocne nic nestane. Toto je ohromna chyba ktora sa dopustila a niekto by od vas mohol aj zanu niest zodpovednost. Ja som upozornoval na porusovatelov uz davnejsie a jedine co som tu zazil bola sikana z vasej strany. Ako som rad ze sa to zacina riesit ale preco takto neskoro? Kde a u koho nastala chyba?

Za sebe (random člověk, který už smazal účty a jen občas mrkne pro zajímavost jakým směrem věci pokračují a jestli dopadne dne prognózy) nejsem otrok pravidel a zákonů, a věřím, že je nutné používat vlastní mozek.

Někdo občas utratí větší sumu na vylepšení sady nebo vynaloží nezdravé množství času na klikání prací, někdo založí druhý účet pro další pokus když mu při akci s random šancí nepadne nic zatímco druhým dobrá sada, někdo obchází pravidla multiúčtů směnou mezi světy, aby nějak dolepil sady či měl navíc pro tým, někdo založí další účty aby si sám udělal všechna řemesla, někdo zapne script když se po pauze vrátí na starší svět, aby aspoň trochu dohnal první vlnu.

Vše výše má ale společné, že to má své hranice, nikdo (aspoň koho znám) nedá každou akci milion, nikdo ti nebude klikat 12 hodin denně 365 dní v roce 10 let v kuse, a mít tu sadu nebo i více sad na server či řemeslníků může i hře prospět (zvláště na mrtváku), a nový hráč do bitev s přijatelným levelem - proč by někdo odmítal?

Ale scripty na klikání (ať na vlastním účtu či dalších několika multi pro suroviny) úplně zničily smysl hraní, nemá vůbec žádnou podstatu se zúčastnit, protože nejsi pak jen za kokota když občas koupíš nuggety nebo skutečný čas klikáš, když ostatním jede jako perpetuum mobile script, které generuje nekonečno xp, dolarů a produktu, za což nekonečno výbav a vylepšení na 5?

V reakci na S9LDIER (můj předpoklad že myšleno že lepší neřešit autoclickery a multi), ok, někteří takto extrémně podvádějící platí skutečné peníze INNOGAMES a z tohoto pohledu při jejich zabanování by INNO přišlo o nějaké peníze, ale jako při většině diskuzí na většinu témat kdy se někdo ohání čísly, s nezmíní druhá strana, i.e. kolik lidí přestalo se hrou úplně či jenom kupovat v reakci na tuto situaci, a z tohoto pohledu tito podvádějící naopak potenciálně připravili INNOGAMES o neznámý počet peněz, kterou těch pár nuggetů, které si při 150% bonusu koupí nutně nevyváží.

V reakci na Mikosansobi a Urza the dark one, opravdu jaký má smysl jen varovat, takže jsem si mezitím naklikal pár set milionů dolarů a xp, a přinejhorším teď přestanu (na čas než se zase zklidní atmosféra kdy se zase vrátí do klikání či to nebude dělat tak ve velkém a okatě), ideálně aspoň promazání inventáře a snížení levelu (s rozumem, že někdo použije script na naklikání 2000 prací při klikací akci, asi bych mu účet nesmazal hehe)

Na závěr, ono už před tisíci lety lidé shrnuli, že když se začnou porušovat pravidla a nechá se to být, nevyhnutelně se toto jednání stane trendem, výsledek zde vidíme .. :p

Naposledy upraveno:
V reakci na S9LDIER (můj předpoklad že myšleno že lepší neřešit autoclickery a multi), ok, někteří takto extrémně podvádějící platí skutečné peníze INNOGAMES a z tohoto pohledu při jejich zabanování by INNO přišlo o nějaké peníze, ale jako při většině diskuzí na většinu témat kdy se někdo ohání čísly, s nezmíní druhá strana, i.e. kolik lidí přestalo se hrou úplně či jenom kupovat v reakci na tuto situaci, a z tohoto pohledu tito podvádějící naopak potenciálně připravili INNOGAMES o neznámý počet peněz, kterou těch pár nuggetů, které si při 150% bonusu koupí nutně nevyváží.

Súhlasím s viac-menej všetkým, čo píšeš, tu si ale dovolím trúfnuť odhadnúť, že minimum. Je to edukovaný odhad založený na tom, že za najmenšie malichernosti odchádzajú free to play hráči, ktorí odmietajú hoci aj premko. Autoclicker nie je malichernosť a rok a pol dozadu by si ma našiel bojovať za to, nech to neexistuje, ale tvoja posledná veta to zhrnula presne. Jo, varovania pred banom sú super, otázka znie, koľkým týmto hráčom to bude "u riti" a nechajú sa vybanovať, koľkí prestanú hrať aj bez banu a koľkí sa vrátia k poctivejšej hre.

Dnes je to podvádzanie navyše pomerne egalitarian a kto podvádzať chce, ten môže, nedá sa povedať, že by tie spôsoby boli utajené či nedostupné. Preto je z môjho morálneho hľadiska oveľa horšie porušovať pravidlá typu multiboje, snipovanie z trhu, toxické správanie, atď - tu proste sa hra ovplyvňuje negatívne za cieľom znechutiť to ostatným, nie sa len osobne obohatiť, či nebodaj vlastne vylepšiť svoju bojovú stranu.

Jj, Inno tieto rozdiely nevidí a teda ani by asi nemalo, lebo z hľadiska superpoctivého hráča je to určite nezmyselné uvažovanie, ale ak uvažujeme aj ako kapitalisti a realisti... či dokonca ako sebakritici, ktorí uznajú, že táto hra zaspala vývoj a scripty doťahujú v hre to, čo hráčom chýba (viaceré nástroje, ktoré sprehľadňujú velenie, lepší sorting inventáru, kolekcie,...), tak má dôvod odvrátiť od tohto konania zrak.

V reakci na Mikosansobi a Urza the dark one, opravdu jaký má smysl jen varovat, takže jsem si mezitím naklikal pár set milionů dolarů a xp, a přinejhorším teď přestanu (na čas než se zase zklidní atmosféra kdy se zase vrátí do klikání či to nebude dělat tak ve velkém a okatě), ideálně aspoň promazání inventáře a snížení levelu (s rozumem, že někdo použije script na naklikání 2000 prací při klikací akci, asi bych mu účet nesmazal hehe)
Presne pre toto som nespokojny. Lepsie si to pozri co som napisal. Ja osobne by som tiez resetol ich lvl na 150 a dal peniaze na nulu.

Ja si myslim ze by sa to ani neriesilo dokym INNO nezistilo ze podvodnici si vedia vyklikat 3 milardy za rok a prakticky uz nepotrebuju minat nugety. Napriklad ja som podporoval hru tisicmi eur a potom pride na moj salon hrac --- ktory len podvadza a smeje sa mi ze on cez multaky a peniaze da zbrane na 4 alebo 5 lvl.
Dnes je to podvádzanie navyše pomerne egalitarian a kto podvádzať chce, ten môže, nedá sa povedať, že by tie spôsoby boli utajené či nedostupné. Preto je z môjho morálneho hľadiska oveľa horšie porušovať pravidlá typu multiboje, snipovanie z trhu, toxické správanie, atď - tu proste sa hra ovplyvňuje negatívne za cieľom znechutiť to ostatným, nie sa len osobne obohatiť, či nebodaj vlastne vylepšiť svoju bojovú stranu.

Toto nepotrebuje komentar. Ano cestni duelanti co klikaju poctivo a pride o rok proti nim duelant lvl o 40 vyssi s oblecenim 5 lvl nie je vobec negativne znechutenie hry.

Lvl 200 ktore pridu na boj so zbranami na lvl 5 proti cestnym hracom na lvl 150 a zbranou na lvl 2 nie je vobec negativne znechutenie hry.

Najvacsi problem je kopnutie par pevnosti neznamym hracom ktore ubrani 10 hracov z celej aliancie.

Uprimne ty si v zivote hre nerozumela a ani nebudes.

Ale som rad ze si konecne priznala ze ste podvodnici a podla teba su autoklikeri v podstate este ok. Ja osobne by som ti dal permu len za toto. Je radost citat toto, ze ja ako hrac co dal tisice eur na podporu hry sa pozera na hracku mesta ktorej mesto hromadi peniaze autoklikermi a maju lepsie sety ako ja a este povie ze to nie je tak hrozne :D Fakt, nie je zac ze aj ja som vytvoril vdaka podpore moznost vam hrat tuto hru podvadzanim. Bravo.

A pred rok a pol si asi tazko bojovala proti scriptom..

Pises tu ze chces aby west mal lepsi vyvoj a tvoje mesto realne okrada INNO (trufam si tvrdit ze par hracov pacha trestny cin voci INNO v zneni nemeckej diktatury) a potom sa divite ze je malo ludi programatorov. Ty aj realne premyslas nad suvislostami co pises????Prides mi ako random Spicy Paja co len random pise oznamovacie vety bez logiky ako absolutnu pravdu.

Pre INNO je v konecnom dosledku sumifuk ze ti kopli 30 bojov, ich zacina srat ze stracaju rapidne nugety ktore ludia kupovali v tombolach.

PS: Inak podobne nezmysly kto hra od zaciatku westu vie, tu pisal aj Seon Mallory na priatelske duely ktore praktikoval s Urzu. Ze to musi robit lebo inak sa neda rychlo expit pre duelanta. Uplne mi to pripomenula teba Soldierka ako si vy viete upravit moralny kompas. Len dodam ze nakoniec dostal permu.

Naposledy upraveno:
desiatky urovni oproti hračom čo hraju normalne, stovky miliony dolarov a sady vylepšene na lvl4-5..a chcete ich varovat..myslim že je kus neskoro..navyše, ak sa pusti migracia, tak tato skupinka hračov bude hrat napriklad proti .net hračom, kde sa kliker banuje.. btw prečo tam sa to banuje a na sk/cz ste to nechali žit? :)

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.