• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Navrh - migrace, spojeni svetu...

Migrace, spojení světů


  • Celkový počet hlasujících
    28
  • Anketa uzavřena .

DeletedUser6833

Guest
Ahoj,

Uz nejaky cas obcas hodim myslenku na soucasny west a trosku je mi lito, kam smeruje. Nechci tu rozebirat politiku INNA, akce, nove sady a ja nevim co. Ale nejak jsem si vzpomel na dobu pred par lety, kdy se CZ svety pysnili vice jak 100k hraci (150k) a porovnal to s tim, jak svety vypadaji dneska - jasne, nova hra, nasledne diky pevnostem a dalsim vylepsenim ci obecne tematem docela prelomova, coz uz dneska neplati.

Ale myslim, ze si to muzeme priznat, ze West jako takovej pomalu ale jiste plyne... tak trosku do haje, lidi ubyva, at uz z nejruznejsich duvodu.

Neslo by se zamyslet nad novym kolem migrace/slouceni svetu? Preci jen, aktivita na hodne svetech upada (aspon mi to tak prijde, presna cisla, logy a podobne nemuzu vedet :))

Cilize takovej navrh - sloucit svety na mensi mnozstvi

- Udelat jeden nepremiovej svet (sloucit s1 a s9, pripadne to toho zamichat posledni mohykany z s2-s8, nevim jak na tom tyhle zavrene svety jsou)
- Udelat jeden premiovej svet (coz zahrnuje arizonu - eldorado (pripadne ari-dakote a eldo nechat jako posledni svet samostatnej. -> osobne by se mi vic libilo ari-eldo a mit tak prostor pro novy standartni svet. nemyslim speedy)

- urcite to znamena problem s tim, ze hodne lidi ma vic uctu na vice svetech. Coz by obnaselo moznost, ze by si kazdy vybral jednu ze slucovanych postav a aby to tolik nebolelo, tak sloucit inventare zbyvajicich do jednoho nastupnickeho. Tak by nikdo o nic v zasade neprisel, sberatele by stale meli sbirky a tak.

- dale by se s tim mohli svezt multi ucty - jakesi omilostneni, proste prihlasit vsechny postavy co si lidi vytvorili (protoze co si budeme nalhavat, multaku nebude male mnozstvi...) a nechat je beztrestne spojit do jednoho panacka

- verim tomu, ze by to prineslo docela oziveni.
- Nicmene je mi jasne, ze to nemusi byt vyhodne z finacniho hlediska (a o by nam melo jit predevsim ;) ... ), kdy cast hracu dotuje vice svetu, zejmena pri akcich. hraci co nepouzivaji zlataky, tak je ani tohle moc nepresvedci o tom je zacit pouzivat. Ale tak to je uz na zvazeni nekoho jineho, jestli to je ci neni z dlouhodobeho hlediska vyhodne a tak.
- nepochybne by to chtelo i nejaky bonus ve forme novych ukolu, slibovanych zmen v bojich o pevnosti, MPI a tak, ale to je druha vec a jak jsem psal na zacatku, nechci to do toho plest.

jeste poznamka na zaver - speed svety. Domnivam se, ze speed svety budou pokracovat i nadale (urcita aktivita lidi, asi v zasade bonus z nakupu nuget, to ze prvni mista berou jeden item z desitkove sady (uf, nadhodil bych myslenku o odstupnovani vyher i na pocet itemu ze sady, preci jen, slozit celou speed sadu je docela... narocne, predevsim casove - ale nebudu to delat, protoze by to mohlo byt vnimano jako ciste ucelove. ale od priste? :))
kazdopadne, kdyz uz jsem u tech speed svetu - dalsi speedy budou stejne jako tento, tj. zamerene na uspechy? nebo by se dalo zvazit udelat i jine zamereni? (treba udelat omezeni na pocet hracu o rad niz a pustit jich vic najednou - ve stylu 500 lidi na svet a jedou se duely, duelove expy, obecne zkusenosti, pripadne jede se treba 14 dni misto 28... ale to je trosku tapani, preci jen, jmohli by byt problemy s domluvenymi duely atp.)

Gobbos
 
máš to moc radikální, s tímhle neuspěješ :-). Schválně ti se napíšu, co nejde už teď (a nebudu řešit, zda to nechce INNO, nebo jen zda na to my dostatečně netlačíme či něco podobného).

- přes rok se čeká na uzavření světu 6-7 (nebo kterých)
- není spuštěná migrace z dalších světů, která by v tomhle dost napověděla
- dost lidí hraje jeden svět a na dalších jen 'farmí' ..tj je tohle dost omezí
 

DeletedUser6833

Guest
Tak necekam uplne nadsene reakce, ze je to super a ze tak a ne jinak :) Spis je to k zamysleni, ze by to neco chtelo a co muze byt relane i v pravomoci naseho supportu. S1, myslim, docela ta prvni vlna migrace pomohla...

jinak uz mam tohle v hlave delsi dobu, takze jsem se o tom i bavil s jinyma lidma, kteri zrovna dalsi vlnu migrace nevylucovali. Ale ano, nebyli to supp lidi, pripadne to bylo na bazi - kdyz jsem se o tom (oni, ne ja) se suppem bavil, tak...

nicmene farmareni... ano, jsou lidi co na jednom svet farmi pro jine a vice versa oni zase jim jinde. jsuo lidi co si spokojene klikaj a okoli neresi, neb nemaj duvod. uvedomuju si to. Ale kdyz tak posledni dobou koukam na nektere svety, tak je to strasna bida, co se tyka takovete... viditelne aktivity (a myslim si, ze casti tehle lidi by nejake spojeni ani neresila, protoze to jde stejne tak trosku mimo ne)
 

DeletedUser9371

Guest
Na tohle téma tady už proběhlo spousty příspěvků a návrhů.
V každém případě by měli ukončit "zamčené" světy". Umožnit nám přejít jinam.
Jsem taky pro sloučení všech neplacených (starých) světů do jednoho světa, ale to neprojde.
:)
 

DeletedUser7239

Guest
Tak tady by to chtělo přesunout spíše do návrhů. :) Z mé strany s tím ale nesouhlasím. Jsem jako James Bond... Jeden svět nestačí. :D Já osobně bych uvítal spíše, kdyby hra mohla mít vlastní editor, kde by si mohl hráč vytvářet vlastní hry. Ale protože na tom INNO vydělává tak to asi nepustí. I když Heroes of Might and Magic měla taky své editory na tvorbu map a nedávno zahájila online verzi šestka. :)
 

DeletedUser6833

Guest
Nejak nechapu smysl ankety, kdyz to ma byt vlakno k zamysleni. Daleko radeji bych videl nejake oficialnejsi vyjadreni. Aspon to co je mozne ci co je zavisle na nemecku. Potazmo neco k te druhe casti ohlede speed svetu

Jinak Gringo, to je presne to, co tu nechci resit, vazne mi jde akorat nejake oziveni svetu, aktivitu lidi. navrhy muzu sypat na hlavni forum vyvojarum, ne tady
 

DeletedUser1318

Guest
...to je presne to, co tu nechci resit, vazne mi jde akorat nejake oziveni svetu, aktivitu lidi...
... prosté seskupení všech aktivních hráčů na jednom serveru nic nevyřeší, pokud hra nedostane nějaký nový náboj.
Další migrace asi stejně příjde, poněvadž udržovat v chodu prázdné světy je podnikatelsky k ničemu.
 
tak se zkusím k tomu vyjádřit z pozice moderátora, i když nemám veškeré informace jako třeba administrátorka nebo support.

o další migrace jsme již žádali, bohužel nám byly prozatím zamítnuty. ovšem nevzdáváme to a budeme se dál pokoušet o spojení světů. osobně hraji na všech otevřených světech, ale ve skutečnosti hraji jen 1 a na dalších farmím, jak píšeš. jsem stejného názoru že by spojení světů hře prospělo, už jen třeba z toho důvodu že lidi mají večer 2-4 bitvy naráz a pak nestíhají pořádně ani jednu.

speed světy nebudou jen o bodech v úspěchu. možností je více a věřím že další speed svět bude zase jiný. jaký? zatím není nic naplánované a je tu i možnost že si hráči sami zvolí jaký speed svět by chtěli mít. ke speed svět se můžete vyjádřit zde
 
Myšlenka v něčem dobrá, ale popravdě řečeno jsem hodně rád, že někteří hráči mají svoje primární postavy na jiných světech. Tam si oni můžou v klidu dělat brajgl a mě to vůbec nevadí. Ruku na srdce, většina světů umřela kvůli neschopnosti lidí se mezi sebou domluvit a nějak vycházet jak v rámci aliancí, tak aliance mezi sebou. Konkrétně svět 9 je toho zářným příkladem. A fakt, že je tam zvýšená koncentrace nepřizpůsobivých hráčů to jen dokazuje.
 

DeletedUser7836

Guest
O nové migračné pásma sme žiadali cca 3 týždne dozadu s tým, že sme upozornili na počet hráčov na svetoch. Hlavne na s6 a s7. Prišla nám jednoznačná odpoveď. O nových migračných pásmach pre našu verziu zatiaľ Inno neuvažuje.
 

DeletedUser

Guest
Pokud máte zájem, aby se něco dělo, bylo by dobré neremcat a pokusit se sehnat lidi. Nápad se mi taky líbí, a když už je tu anketa, tak by to bylo dobré využít. Pošlete třeba hromadnou zprávu na vašich světech celé vaší alianci, ať lidi přijdou hlasovat a možná se leccos změní. Jak je vidět, záleží na tom hlasování, na kterém často padají i dobré nápady do archivu (z něhož je už nejde vytáhnout zpět).
 
Paul Black, je něco jako spící agent, probudil se k životu a je nebezpečně aktivní. Ovšem spojením světů si hráči nijak nepomohou, akorát si smažou své postavy a mnoho jich tím "scuknutím" nepřibude. Příjdou o své statky a zůstanou na jednom světě, přibyde pár hráčů a to bude vše. Smiřte se s tím, že další hráči nebudou. Hra potřebuje nové-další hráče, ne houfovat ten zbytek!
 

DeletedUser

Guest
:D člověče, kde jsi byl posledních pár let?
Kde jako chceš ty lidi shánět?

Tady máš třeba statistiku ze Serveru Eldorádo:
http://tw-db.info/?strana=politic_map&world=cz14

První čtyři aliance mají dohromady víc, jak 1000 lidí. A to nepočítám i jiné světy. Pokud by se lidi dokopali k tomu, aby tady hlasovali (což není snad tak těžké kliknout na ano - ne; to zvládne i malé dítě), tak by se tu něco změnilo.

A 50 lidí z víc jak 1000, pokud by každý napsal své alianci hromadnou zprávu, tak by se tu do týdne mohlo objevit těch 50 hlasujících, jak je to uvedeno v pravidlech.

Já už jsem lidi začal shánět a dneska přibyly čtyři nové hlasy "pro" (momentálně - možná jich bude víc)
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser1318

Guest
Já tě nechci urazit nějakou nevhodnou poznámkou, ale schánět lidi na hlasování je opravdu k ničemu.
Aby to tu i na westu zase ožilo, bylo by třeba sehnat nové (nebo i třeba staré) hráče, kteří se aktivně zúčastní hraní.
A právě když se podívám na ty počty na jednotlivých světech, tak jsem velmi skeptický k tomu, že by migrace něco oživila.
To je tedy alespoň můj názor.
 

DeletedUser

Guest
Já tě nechci urazit nějakou nevhodnou poznámkou, ale schánět lidi na hlasování je opravdu k ničemu.
Aby to tu i na westu zase ožilo, bylo by třeba sehnat nové (nebo i třeba staré) hráče, kteří se aktivně zúčastní hraní.
A právě když se podívám na ty počty na jednotlivých světech, tak jsem velmi skeptický k tomu, že by migrace něco oživila.
To je tedy alespoň můj názor.

Otázkou je, kde chceš shánět nové hráče. The West, jakožto hra tu běží již nějaký ten rok a hráče, které nalákala si buď udržela, nebo si odehnala novými aktualizacemi. Pokud bude nějaký příbytek hráčů, tak jedině minimální. A co se týče starých světů. Na těch hraje jenom pár lidí. Kdyby se spojily do jednoho, ušetřilo by to dost práce, peněz, ale i jiných zdrojů, než tomu tak je.

Teď zase nechci nikoho urazit já, ale světy, kde je jen pár stovek lidí (teď myslím ty do 400), jsou podle mne něco jako pacient s rakovinou, se kterým už je boj předem prohraný, avšak milující rodina mu nechce udělit milost (eutanazii), protože si myslí, že to ještě zvládne. Staré světy to už rozhodně nezvládnou. Ať už se na to díváš jakkoliv.
 
Nahoru