• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Nešťastná Marie Roalstad

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

DeletedUser

Guest
Navštiv saloon, kde je Mary,
nebudeš se nudit tady.
Jídlo,pití,hazard,ženy,

za skvělé to všechno ceny!!


Otevřeno je tu stále,
neváhej a pojď už dále!
!!!


VÍKENDOVÁ AKCE:
Andělé,čerti a mikuláši
pochutnaj si zdarma na guláši.
K tomu jedno pivko,
protáhne ti střívko!!!!


:killer: :killer:
 

DeletedUser

Guest
Chladné pivo, velký rum,
kdo dnes baví publikum?

MARIE

Dlouhé nohy, lesklý vlas,
kdopak tančí jen pro vás?

MARIE

Černé oči, touha v hlase,
kdo to zpívá o své lásce?

MARIE
 

DeletedUser233

Guest
Děvče z východu

Springfield/ V dnešním článku se podíváme na zoubek známé osobnosti našeho městečka. Doufejme ale, že osobě známé jen obyvatelům starším osmnácti let, neboť jejím pracovištěm je místní saloon Henryho Walkera. A to není místo pro nedospělé. Ano, řeč bude o umělkyni Marii Roalstad. Zná ji totiž skoro každý, ale víte o ní něco bližšího? Předpokládáme že ne a proto jsme tu, abychom to napravili a přinesli vám informace o Marii, které znají jen její nejbližší.
Svíce jejího pozoruhodného života se rozhořela v hlavním městě Unie, ve Washingtonu. Rok narození krásné Marie vám však samozřejmě neprozradíme, protože to se přece u dam nesluší. Co však prozradit můžeme je fakt, že pochází z vyšších kruhů, její otec byl významným finančníkem se styky na těch nejvyšších místech. Ptáte se jak někdo takový může skončit v našem saloonu? Nebojte, dostaneme se k tomu. Už v raném věku se u malé Marie projevovaly umělecké sklony, tančila a zpívala a s dosažením potřebného věku byla dána na vzdělání v této oblasti do nejlepší školy ve Washingtonu, k věhlasnému profesoru Brownovi. Dávno předtím však zažila své první veřejné vystoupení – na oslavě jižanské kapitulace v dubnu roku 1865 předvedla své taneční vystoupení před zraky samotného prezidenta Abrahama Lincolna, jenž byl jen pár dní poté zavražděn. Možná by z Marie byla v dnešních dnech slavná operní diva vystupující v honosných koncertních sálech za velkou louží ve starém světě, avšak osud tomu chtěl jinak. Když dosáhla Marie plnoletosti měla být provdána. Jednalo se o domluvený sňatek, který zprostředkovali její rodiče. Ženich byl sice taktéž z dobře situované rodiny, ale byl podstatně starší než Marie a z její strany tak nepřeskočila ona pověstná jiskra. Prosila tedy rodiče aby se sňatek neuskutečnil, leč nic nepomáhalo a datum svatby se blížil. V zoufalství nejvyšším, dva dny před plánovaným sňatkem se za mlhavého rána Marie nalodila na loď Maverick směřující podél pobřeží na jih do New Orleans.
Kvůli spěchu s jakým opouštěla domov si však zapomněla vzít s sebou jakékoliv úspory a musela tak cestovat jako černý pasažér. Brzy však byla objevena posádkou a hrozilo ji vysazení v nejbližším přístavu. Marii se ale povedlo obměkčit kapitána lodi a bylo jí umožněno odpracovat si cenu lodního lístku. Tak začala profesionální kariéra tanečnice Marie Roalstad. Na lodi nakonec nestrávila jen jednu cestu do New Orleans, ale zdržela se několik let, během kterých skoro každý večer předváděla své taneční a pěvecké umění širokému okruhu diváků. Někteří cestující podnikali cestu kolem pobřeží USA jen proto, aby mohli znovu a znovu obdivovat úžasnou Marii.
V New Orleans se nakonec usadila až po pěti letech cestování s Maverickem, né však na dlouho. I tam pokračovala ve své kariéře tanečnice a během jednoho vystoupení padla do oka šarmantnímu muži jménem Edward Flanders. I jí se Edward líbil a tak mu nedalo moc práce Marii svést. Až pak se nebohá Marie dozvěděla, že Edward je ženatý a s ní to pro něho bylo jen povyražení a né láska na celý život jak jí vroucně opakoval když se jí dvořil. Ke vší smůle byla Edwardova manželka, paní Kathleen Joan Flandersová, nejen vlivná, ale i velmi žárlivá a pomstychtivá a je vám tak nejspíš jasné, že mladá půvabná tanečnice si její náklonnost nezískala. Kde jen mohla, tam Marii pomlouvala a škodila jí. Došlo to tak daleko, že stávající zaměstnavatel Marii propustil a nikdo jiný v New Orleans už ji nechtěl, i přes její nesporné kvality, zaměstnat ze strachu před Mrs. Flandersovou. Nezbyla tak jiná možnost než opět zvednout kotvy.
Tentokrát jen obrazně řečeno, Mariina nová cesta totiž nevedla po moři, ale po souši. Z New Orleans se vypravila s karavanou osadníků vstříc širým prériím divokého západu. Cesta to byla nesnadná, karavana se několikrát stala terčem útoků indiánů nebo desperátů, vše však naštěstí dobře dopadlo. Velkou zásluhu na tom měl především mohutný muž, který se při prvních nebezpečenstvích sám dobrovolně pasoval do role šéfa, když viděl, že nikdo jiný se k tomu nemá. Jmenoval se Henry Walker. Je vám to jméno povědomé? No ano, nemýlíte se, je to majitel našeho saloonu. Ale zpět k příběhu. Během cesty se Marie s Henrym spřátelila a mohla se o něho kdykoliv opřít. Ona totiž neměla problémy jen když na kolonu útočili zvenčí indiáni a banditi, ale někdy i když si nějaký kovboj večer trošku více přihnul ohnivé vody a měl pak nemístné připomínky a neslušné návrhy. V takových chvílích vždy Henry opovážlivce usměrnil do patřičných mezí.
Po několika měsících putování dorazila Marie s Henrym a s celou kolonou k nám do města. Cestování už měli dost, zdejší kraj se jim zalíbil a tak se rozhodli netrápit svá znavená těla dalším cestováním a usadili se zde. Za útočiště si vybrali místní saloon, který byl v té době opuštěný a pomalu chátral poté co předchozí barman a majitel byl zabit v přestřelce desperáty. Společnými silami a za pomoci několika místních starousedlíků se povedlo saloon opět zprovoznit. Máte tak jedinečnou příležitost vidět na vlastní oči pěvecké a taneční umění „perly mexického zálivu“ (jak byla titulována během svého působení na Mavericku) neboli „královny New Orleansu“, prostě naší úžasné Marie Roalstad. A Henry Walker se postará aby ani vaše chuťové buňky netrpěly nedostatkem.
 

DeletedUser807

Guest
Tak naše první soutěž je zdárně u konce :)

Válečná rada se poradí a ve čtvrtek zde bude šťastný výherce vystaven na věčnou slávu.
 

DeletedUser807

Guest
Úspěšně jsme prošli naší první soutěží a hned na začátek jste nám připravili celkem tvrdý oříšek, protože těch zajímavých příspěvků byla opravdu hromada, takže bylo mezi nimi těžké rozhodnout.

Nakonec jsme se ale shodli na tom, že naším prvním výhercem za velmi originální příspěvek se stává:


Rethon s příspěvkem http://forum.the-west.cz/showpost.php?p=16531&postcount=99


Gratulujeme, moc jsi nás pobavil a v nejbližší době ti bude připsána slíbená výhra 20ti zlatých nuggetů.





Aby měli šanci i ti, co zvolili méně literární formu, slíbili jsme speciální cenu za zajímavý příspěvek a v této kategorii nás nejvíce zaujal:


K3lt s příspěvkem http://forum.the-west.cz/showpost.php?p=16128&postcount=94


Opět velká gratulace a i ty očekávej v nejbližší době svoje plné konto dolárků.


Všem ostatním děkujeme, byli jste báječní všichni a doufáme, že i naše další soutěže se budou těšit takové hojné účasti a budou pestré jako tahle.
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru