• V úterý 11.8. proběhne aktualizace na verzi 2.131. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte na každoroční události Den nezávislosti! Jste připraveni na oslavy? 4. červenec je již za dveřmi. Opět nastal čas na oslavu svobody na The West se spoustou jídla, nápojů a ohňostrojů! Od 2.července (11:00) až do 23.července (23:59) budeme s vámi oslavovat Den nezávislosti!Více informací najdete na herním fóru

Pokec k soutěži wesťácká kuchařka

Škoda, že jsi tu soutěž nevyhlásil minulý týden, to jsem kuchtil kubu (dávat sem recept na UHO, nebo podobné všednosti, nebudu :)). Takto jen budu doufat, že objevím nějaký zajímavý recept :)
 
Hoj Santo,

Kubu můžu, pošli alespoň recept do zprávy. Nebo si Kubu zopakuj a vlož jí do soutěže. Já na ní měl chuť někdy o svátcích, ale nenašel jsem recept a z internetu nevařím. Mám rád tu klasickou i s houbami.
Stejně tak, jako kdyby se někdo zapojil s receptem na Kulajdu, tu jsem neměl snad pět let.
Nebo nějaký zajímavý recept na Zelnačku. Ta je taky na tisíc způsobů, podle krajů.

Já v týdnu nevařím, vařím o víkendu vždy tak čtyři hotovky a dvě polévky. Navařím klukům na celý týden. V týdnu nestíhám a jsem zastánce toho, že od mala všechny děti povinně teplé obědy i večeře. Tousty, Pizzy, špaggety a podobné voloviny u mě není jídlo.
Takže vložím něco zajímavého až o víkendu do soutěže.
:)
 
Už nemáme moc hub, takže nezopakuji :) A recept je jednoduchý: Den předem se namočí kroupy (musí to být ty velké), ty se pak vaří, dokud nezměknou - nesolím je. A bacha, rády se přichytávají na dno, takže musí hodně plavat a často promíchnout. Dále se vezmou houby - čím víc, tím líp :) (sem se hodí i mražené, nejen sušené) - nejlepší je takový ten lesní mišmaš, ne jen jeden druh. Zase vařit, dokud nezměknou - přihazuji trochu kmínu. Nakonec se vezme vepřové maso (opravdu nejsem postní typ :D), nakrájí se na kostky, ty se osmahnou v pánvi na sádle (já na ničem jiném nesmažím :))- jen aby se maso stáhlo, takže chvilku. Stačí jen trochu soli a trochu grilovacího koření. Kroupy, houby a maso se smíchá v pekáčku, přihodí se k tomu nadrobno nakrájená cibule (kdo jako já neumí nakrájet nadrobno, tak jí může nadrtit jako česnek), česnek (jelikož používáme čínský, tak na pekáček dávám skoro celou palici - takže čínským nešetřit). Osolit, opepřit, aby to šmakovalo, přihodit sádlo (ať to není suché) a hodit do trouby, aby se to zapeklo. Surovinově nenáročné (není to chuťově přeplácané) a postup jednoduchý.

Jsem jen takový nic moc kuchtík, takže nepopíši přesně časy a míry. Úplně mi stačí do toho píchnout, či ochutnat - je to měkké a šmakuje to? Tak je to přesně ono :) (Ono je to i výhodné - najím se už při vaření :D)
 

-=Achilles=-

Guest
:pianista:
Zdravím ve spolek spisovatelů a moderátorů.....
Doufám že zde mohu napsat svůj příspěvek, abych nedostal zbytečně banánek? :D

Ta soutěž by se mi líbila a rád bych se zůčastnil, pokud to proběhne? ( pokud neproběhla ta soutěž ).

Chtěl bych se dozvědět pár informací ohledně té soutěže pokud se bude konat?
 
Tady je jen pokec k soutěži. Klikni na můj "spoil" pod podpisem (otevřít) a je tam odkaz. Tam vlož soutěžní příspěvek.
Za vaření Ti nikdo Ban nedá.
Jedině, že by si nám chtěl uvařit kávu od "Maryši". Zápalky koupíš v tabáku.
:D
 
Zdravím Strejdo krosnaři.

Můžu svůj recept změnit? Fazolky s Rajčetem asi nejsou 100% ideou.
 
Já se omlouvám ze soutěže, nestíhám nějak a nejdou mě dávat nyní fotky na net, což je asi třeba.
 
a já zase nemám zdroj fotek, uploadnout atp. to umím (Používám imageshack.us, kdyžtak vyzkoušejte..)
 
Dneska jsem testovala jeden recept, tak vám ho tu postnu..

Mrkvový dort
Na těsto:
4 celá vejce (dala jsem 5)
1 1/4 hrnku oleje
2 hrnky cukru
2 lžičky vanilkového extraktu (dala jsem citrónový)
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky nastrouhané mrkve (dala jsem 2,5)
1 prášek do pečiva
trochu kypřící sody (na trávení a líp vyskočí)
špetka soli
trochu mleté skořice

Na mazání:
500 g mazacího sýra (třeba Lučina)
1/2 hrnku moučkového cukru (raději míň a přidat dle chuti)
2 lžičky vanilkového extraktu (já dávala pomerančový)
šťáva z 1/2 citrónu
4 lžíce másla (pro zatuhnutí a chuť)


Postup:
Vyšleháme vajíčka, cukr, kypřící prášek, sodu, extrakt a olej do husté hmoty. Postupně přidáme polohrubou mouku, sůl, skořici a nastrouhanou mrkev (dle chuti). Pořádně zamícháme, těsto by mělo být řidší. Vymažeme si formu na dort a vysypeme polohrubou moukou (dobře se pak po vychladnutí vyndavá).

Ingredience na polevu smícháme a rozmixujeme do hladké hmoty, kterou pak natřeme na dort a použijeme i místo krému (pro chuť jsem přidala zakysanou smetanu) - pokud chcete dort rozříznout 2x, doporučuju dát víc sýru a másla, aby mazání vystačilo.

Pečení: 110 minut při 160°C

Posyp po stranách je kupovaný - oříšky v karamelu a nahoře čokoládové drobení. Vzhledem k tomu, že mrkev je sama o sobě sladká, nemusí být krém (mazání) tak sladký a postačí bohatě sýry s máslem, kdo má zase raději sladší - můžete si to polít čokoládovou polevou.


Fotky:
Zatím tuhne v lednici, takže z průřezu až dýl..