• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Potraviny a jejich kvalita

  • Zakladatel vlákna DeletedUser9371
  • Vytvořeno

DeletedUser

Guest
Ne že bych byl znalcem japonské kuchyně, ale tohle jak to popisuješ mi to připomíná - Dango. Ale neviděl jsem to :)

EDIT:
Asi to bylo TOTO, ne?
 

DeletedUser13789

Guest
Zrovna jsem sem chtěl dát odkaz na jejich stránku. Tenhle díl jsem neviděl, ale ve čtvrtek to dost často chytnu, jelikož mám školu od 10:00 a dávají to v ideální čas. Zdá se mi to celkem dobré. Je to přiměřeně dlouhé a hlavně tam vaří profesionální kuchař. Bohužel tam ale cpou reklamy na TESCOMU, což mě docela dost vytáčí, ale budiž...
Určitě se jedná o "vařicí" pořad na úrovni.

Jinak k Pohlreichovi a jeho LIVE vaření. Viděl jsem kousek jednoho dílu (měl tam část s molekulární kuchyní) a zdálo se mi to celkem dobré. Možná se z Pohlreicha stává dost komerční kuchař a hodně lidem už asi leze na nervy, ale já ho mám celkem rád. Nevím, jestli tu tento typ pořadu vyloženě chyběl, ale rozhodně tu není na škodu. V rámci ČR je to z mého pohledu velmi originální koncept.
A líbí se mi, jak se to chvílemi řítí dost rychle. Určitě lepší vidět trošku akční styl vaření (možná podobný vaření v restauraci? - nevím), než sledovat Babicu, jak plácá blbosti a pak se jeho výtvory - vzdáleně se podobající jídlu - ani nedají jíst.
 

DeletedUser9371

Guest
Entricku ? To je přesně ono, jak jsem na to koukal. Strašný. Koření podle mě tluče kořeni.
Sleduji občas všechny pořady o vaření, abych byl v obraze. Reklamy mi moc nevadí, jen Babicovi. Jak to všechno natáčí proti kameře.
Už jsem tady (do tohoto tématu) psal jeden příspěvek na téma koření. Jsem rybář. Už jako klučinu mě tahal k vodě děda, pak otec a zůstalo mi to dodnes. Celý život jím ryby. Pečené, grilované, smažené, uzené, pražené (na kameni, na litinovém tálu). Pak jsem zkusil letos novinku, pstruha a přesně dle receptu s kořením. Něco tak odporného jsem nejedl. Zkazil jsem všechny pstruhy, děti to nejedli taky. Ránu tomu dal hnus jako tymián, badyán, šalvěj, bazalka a další "zelenina". Šlo to do koše.
Takže, klasika na ryby je jenom sůl, citron, máslo a kmín. U uzených ryb je to trochu jinak.
:)
 

DeletedUser

Guest
Jojo...někdy všeho moc škodí.....ono je asi nejlepší klasika základní suroviny a používat aromatické koření obzvláště opatrně.
Co je nyní v kurzu to je zázvor. U nás na firmě to lidi jedí na kila - strouhanej na musli, čaje, atd. Faktem je, že zázvor neuškodí, ale komu nevoní, tak ruce pryč...Na vaření se používá hlavně v asijské kuchyni a některé recepty jsou velice chutné....
Babica vs. Pohlraich? Babica je trapnej, nikdy jsem ho neměl rád. A velice jsem se pobavil u příspěvku z minulé stránky jak dělal "míč ze sekané".....hlavně ty komentáře mě dostaly....Tak trapnej recept jsem ještě neviděl, to i pejsek s kočičkou udělali dort chutnější.... :-D
 

DeletedUser13789

Guest
A velice jsem se pobavil u příspěvku z minulé stránky jak dělal "míč ze sekané".....hlavně ty komentáře mě dostaly....Tak trapnej recept jsem ještě neviděl, to i pejsek s kočičkou udělali dort chutnější.... :-D
Jsem rád, že jsem pobavil publikum. :D

Jinak tady je další legendární kousek (možná znáte...):
[YOUTUBE]OZhQtrI0zAI[/YOUTUBE]

A co ten Pohlreich? Jaký na něj máš názor, Bichirku? :)
 

DeletedUser9371

Guest
Babica je chudák, tlačící se do "kulařiny" a to za každou cenu. Někdo mu ty pořady platí rád ("solí"). Proč ne. Sponzoři v rámci jeho reklam tam cpou své produkty a Babica dnes ze sebe dělá jen šaška. Dřív se mi líbil, klasická česká kuchyně. Pak se to zvrhlo právě na ty jeho koule ze sekané a podobně.
A k tomu zázvoru ? Ten byl už za "komančů" v každé provozovně RaJ (restaurace a jídelny) jako dieta. Tenkrát, každá hospoda si mohla vařit co chtěla, ale na "jídeláku" musela mít povinně jednu dietu. A ta byla vesměs v Praze na každé hospodě vařené, nesolené hovězí na zázvoru s bramborem. Stejně tak jako musel každý hospodský na "1. Máje" nakoupit 50 kilo párků, i když věděl, že je nikdy neprodá.
Nikdy jsem maso na zázvoru nejedl. Jen jsem pil zázvorový čaj. No, ani rum a cukr s citronem to nepřevedl na pochutinu. Zázvor mi prostě nejde.
:)
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Jaký mám názor na Pohlaicha? Jedině ten nejlepší. Jelikož jsem vyuřený kuchař, tak mám poměrně hodně známých. Měl jsem na jedné chatě v Peci pod Sněžkou kamoše kuchaře a ten se právě u něho učil....jednou mi ukazoval na zádech jizvu - já na něho - kdo tě bodnul? a on mi řekl - jednou jsem bez omluvy přišel na hodinu k Pohlraichovi o pět minut později...a už po mě letěla pánev. Ale není to jenom o tom někomu za něco nadávat, házet pánve nebo talíře s palačinkama do rybníka - jako v edné epizodě z Pardubic, kdy mu daly rozmraženou palačinku naplněnou kompotem a šlehačkou ve spreji...... :-D
Tady jde o to, že ten člověk to má v hlavě srovnaný a hlavně -UMÍ!! Ne jako ten patlal Babice. A že umí to dokázal v nejedné epizodě z jeho seriálu. I když některé recepty jsou pro některé hospody nerealizovatelné, dokázal z něčeho opravdu kvalitního udělat vynikající jídlo. Bohužel, některá jídla by opravdu udal pouze v Praze. Na vesnicích prostě na to, aby vařili z čerstvých surovin nemají...vyhodili by 3/4 nakoupeného do šmelcu. Ale řekl bych že on a ještě Vaněk z kulinářského institutu jsou takoví propagátoři nejenom zdravé, ale hlavně čerstvé a české kuchyně. Vůbec se jim nedivím, že když uvidí na mase broskev zapečenou se sýrem, tak se jim chce blít...mě tedy taky.A Babicovy rádoby cizokrajná jídla za použití českých surovin...to nemá s kulinářstvím nic společného. Jo...když nemáte houby shii-take, prskněte tam sterilované žampiony.....:explosion:
 

DeletedUser13789

Guest
Díky, jsem rád, že tohle slyším od vyučeného kuchaře. Já z pohledu laika vidím, že asi ví, co dělá... A zřejmě to umí i po manažerské stránce. Možná někomu není sympatický jeho vulgární humor, ale to k tomu prostě asi patří. Když si potřebuje zjednat pořádek, tak si ho prostě zjedná.

A Vaněk se mi taky líbí. Viděl jsem ho mimo jiné i v Ano, šéfe!. Jak vždycky Pohlreich po nějaké době přijde zpátky do restaurace, kde pomáhal a objedná si "tajně" jídlo. Jenže Pohlreicha každý zná a většinou si ho tam pamatují. Jednou tam právě místo sebe poslal Vaňka a nechal ho, ať si objedná. Když dostal jídlo na stůl, zavolal si k sobě Pohlreicha a ten to jak se patří zkritizoval (nevím, jestli v dobrém nebo ve zlém). To se mi docela líbilo. Přece jen dva odborníci, kamarádi... A hlavně zase trošku jiné hodnocení, ne jen to od Pohlreicha :)

A co třeba takový Roman Paulus, držitel prestižní Michelinské hvězdy...? Ten není tak komerční, není tolik vidět. Možná ho ani moc lidí nezná. Co si myslíte o něm? Případně o té Michelinské hvězdě? Co musí takový kuchař/restaurace splňovat?
 

DeletedUser9371

Guest
Už jsem to tady zpětně psal. Zdeněk Pohlreich vařit umí a jak píše Bichírek, má to v hlavě srovnané. Je radost na něj koukat, jak třeba griluje. Pěkný pořad v létě. Ale je to hulvát, nervák a další vlastnosti, které radši nezmíním. Znám jednu rodinu ze sousedství, jejich dcera se u něj učila na praxi SHŠ za krutý peníz a ve druháku to vzdala, pro jeho chování a přešla na jinou soukromou školu. Takže, jako odborník "Ano", jako člověk ? "Ne". Je to jen můj názor, ale to jeho věčné pípání v pořadech o vaření, jeho výbuchy vzteku a emocí v hulvátském slovníku by měli vysílat ne po desáté večer, ale ve dvě ráno. A Babica ? ten už to vaření "přebabicoval". Takže na něj už nekoukám, jen občas a jsou lepší Ti kluci v akci. :)
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
Nějak nám tady to téma, po odchodu z funkce "super" moderátora hry, hráče a bezva chlapa Bichirka upadá. A ještě k tomu profesionální "alchymista" tělem i duší.
Je to škoda. Nechce to tady někdo zase oživit ? Ať netrpím samomluvou. :D
 
No, Babicu a podobne "kuchare" moc neeemusim, Polreich s Vankem podle me vari dobre, vecer mi vzdycky vyhladne :D a Prakul mam za rohem, takze Vankovi skoro koukam pod ruce :D
 
Nový pořad Romana Vaňka

Zdravím vás :D
Při popíjení Staropramenu po pracovní době jsem narazil na tohle :)

Nový pořad Romana Vaňka

Jídlo s.r.o

Pořad,který je podobný populárnímu pořadu Peklo na talíři :)
V pořadu Jídlo s.r.o. obyvatelé Česka možná vůbec poprvé uvidí, co vlastně jíme. Jinými slovy, jestliže v Pekle na talíři jsme zkoumali etikety na obalech, teď chceme na vlastní oči vidět, co v nich doopravdy je. Jak se potraviny vyrábějí, co se do nich přidává a proč se to dělá. Chceme vidět, jak se to dělá ve velkém, v těch největších závodech v zemi. Chceme vidět, jak a proč se vyrábějí šmakulády. Chceme vidět, jak se liší a o kolik je dražší výroba kvalitních produktů. A pro srovnání se podíváme i k úplně malým výrobcům, kde se mazlí s každým kouskem.
Pořad bude rozdělený na minisérie, ve kterých postupně projdeme ty nejzákladnější potraviny, které v Česku lidé kupují. Masné výrobky, mléčné výrobky, nápoje, pečivo, ale máme připravené i překvapivé speciály z pozadí potravinářského průmyslu.


První díl o tom jak se vyrábí česká šunka je zde :)

http://www.stream.cz/vice-o-poradu/jidlo-s-r-o/10001940-sunka-1-veprova-porazka

PS: Pokusím se následující díly postovat zde :D Pokud na to nezapomenu :D Aspoň si připomenu chvíle,kdy jsem zde na forum dávat odkazy z LP Mafie 2 :D

EDIT : nějaké ohlasy k tomuhle pořadu ? :)
 
Naposledy upraveno:

DeletedUser9371

Guest
Tak nám tady to téma nějako zapadlo do prachu dějin Westu, oproti třeba Láďovi Hruškovi.
Ten kluk se mi líbí, výborný moderátor, srandista, sympaťák i když jeho pořad na Nově "Potravinový inspektor" zřejmě vyšuměl. Osobně si myslím, že asi velkoobchodní síť supermarketů zareagovala na jeho tvrdou a reálnou kritiku a Nova byla podmazaná nějakými rádoby sponzorskými dary, nebo od jejich lobistů (krásné slovo pro zloděje a gaunery).

Ale s tou kuchařkou mě tedy krutě zklamal. Jeho pořady ve zprávách pecka, ale ta kniha je paskvil. Zkoušel jsem pár receptů, ale chybí tam základní suroviny (sůl, tuk, máslo ...) a některé postupy jsou přímo tragické.
To není o hanění jeho díla, ale zkuste podle ní vařit a to doslovně, jak v ní píše.
Největší pecka je jeho kuře s plechovkou piva.
Výborný nápad, ale starý. Já roky peču podle prabáby třeba husu a kachnu s flaškou od piva (skleněnou).
Pekáč, voda 2 cm na dno, kachnu osolit, okmínovat. Nic víc. Do zadku kachny strčím opláchnutou lahev od piva, prázdnou a zatlačím ji až ke krku kachny. Takže z kachny kouká jen hrdlo skleněné flašky od piva. Prásknu pekáč z "mrzáckou" váhou kachny koupenou v supermarketu (domácí pro pražáka není k mání) do trouby.
Peču, podlévám a přelévám výpekem kachnu tak, abych nepoléval to hrdlo flašky vyčuhující z kachny, aby náhodou nepraskla (nikdy mi nepraskla lahev za roky vaření). Dopeču, vyndám maso, nechám zchladnout, vyjmu lahev a vyhodím. Je totiž šíleně mastná. Kdo chce ušetřit 3 Kč, může ji umýt. Pak naporcuji a mlaskám s bramborovým knedlíkem, červeným i bílým zelím.
Ta lahev má ten účel, že se kachna upeče rychleji, je dokonale propečená zevnitř a hlavně ? Kachna "nespadne", není z ní hospodská placka, když se s ní vypéká sádlo. Krásně se to porcuje a servíruje na talíře.

A proč ta kritika jeho receptu na kuře s plechovkou piva ? Pekl jsem to úmyslně dvakrát. Jednou na jeho radu na pečícím papíře a jednou bez pečícího papíru. Obě verze se totálně pálí (kuře). To proto, že je tam med, pivo a další suroviny, co obsahují cukr. V receptu chybí sůl. Takže, první pokus po dopečení jsem musel osolit a nic moc. Když je kuře po upečení neslané a posypete ho solí ? Hnus, přátelé. Další bomba je ta, že se jeho recept nepodlévá. Takže pozor, kdo to bude péct ? Po chvílí se všechno pálí a logicky hořkne.

No a abych mu nekřivdil ? Nápad super. Když to předem osolíte a podléváte obyčejnou vodou ? Chuť super. Chutná to jako pecka grilované kuře.

A vzkaz pro Láďu ? Vím, brečel jsi někde v médiích, že Ti to špatně vytiskli. Chlape ? Víš co to je korektura tisku ? Buď to někdo zmrvil a pak ho žeň k odpovědnosti, nebo jsi si korekturu dělal sám a pak nebreč.
V každém případě jsem rozdal rodině a známým asi 11 výtisků Tvé knihy. Výborný nápad, zajímavé recepty. To je to co chce česká kuchyně a ne televizní hňupoviny z toho přehršle televizních pořadů o vaření.
A že Tě oholil společník, nebo kdo to byl o miliony korun za výtisky ? Že si na Té knize zbohatl ? To je jen typická, česká závist. Nenech se odradit chlape.
:)
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Nahoru