• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Soutěž Soutěž

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

Mikosansobi

Člen týmu
Milí hráči,

omlouvám se za "posunutí" již dříve vyhlášené soutěži na Yukonu.

Soutěž odstartuje v pondělí 19. dubna okolo 8 hodiny ranní. Ještě před zveřejněním hlavní soutěže, obdrží účastníci VIP prémium na 14 dní.

Krátké nahlédnutí do děje. V Salónu se objeví nový tajemný host. Marie je zvědavá a chce sympatického mladíka lépe poznat. Zjistí, že jeho předkem byl významný český korzár, dobrodruh a kartograf. Mladík hledá vzácnou mapu, která se ztratila někde v Marylandu. Pomůže mu Marie s tímto nelehkým úkolem?
Čeká vás spousta úkolů a šifer, které najdete až po odpracování zadaných prací a které vás navedou k další akci.

Podrobnější informace, včetně pravidel a odměn, připojím v neděli (18.4.) odpoledne.


Harmonogram soutěže:
  • 17. dubna 2021 - Oznámení o soutěži
  • 18. dubna 2021 - Zadání soutěže, odměny v soutěži, ukončení registrace na světě Yukon. Aktivace vip účastníkům soutěže. Diskusní vlákno.
  • 19. dubna 2021 - Začátek soutěže
  • 29. dubna 2021 - Předpokládaný konec soutěže.

Ještě jednou se omlouvám, že jste museli čekat.
Těším se na vás na Yukonu.

MIko
 

Mikosansobi

Člen týmu
Tato stránka obsahuje všechny informace a pravidla soutěže na Yukonu. Pamatujte, že zasláním soutěžního příspěvku se zavazujete dodržovat tato pravidla.

Všeobecné podmínky

  • Na tuto soutěž se vztahují Pravidla hry a Všeobecné podmínky.
  • Pořadatelem soutěže je The West tým.
  • Členové týmu jsou z účasti v soutěži vyloučeni.
  • Tato soutěž je otevřena každému hráči s registrovaným účtem na fóru. Účast v soutěži je zdarma.
  • Tyto zásady a podmínky se mohou kdykoli bez předchozího upozornění změnit.
  • Tato soutěž bude probíhat od 19. dubna 2021.


Informace o soutěži

  • Harmonogram soutěže:
    • 17. dubna 2021 - Oznámení soutěže
    • 18. dubna 2021 - Zadání soutěže, odměny v soutěži, ukončení registrace na světě Yukon. Aktivace vip účastníkům soutěže. Diskusní vlákno.
    • 19. dubna 2021 - Začátek soutěže,
    • 29. dubna 2021 - Předpokládaný konec soutěže. EDIT 30.4.: soutěž prodloužena do 2.5., vyhodnocení 3.5 večer.
  • Všechny soutěžní příspěvky nebudou během soutěže veřejně viditelné, mohou je vidět pouze příslušní hráči a tým moderátorů.


Odměny
  • 1-5 místo

    5 nejlepších a nejrychlejších hráčů si odnese 400 nugget, "Gonzales" titul a 1x item dle vlastního výběru ze sady Gonzales a 1x item ze sady El Gringo.

  • 6-10 místo

    Těchto 5 hráčů získá po 200 nugget. "Gonzales" titul a 1x item dle vlastního výběru ze sady Gonzales nebo ze sady El Gringo.

  • 11 - 25 místo

    Tito hráči získávají 50 UPD a Sirup

  • Všichni další účastnící obdrží cenu útěchy - Mátový čaj.


Příběh o českém korzárovi, dobrodruhovi a kartografovi

V Salónu se objeví nový tajemný host. Marie je zvědavá a chce sympatického mladíka lépe poznat. Zjistí, že jeho předkem byl významný český korzár, dobrodruh a kartograf. Mladík hledá vzácnou mapu, která se ztratila někde v Marylandu. Pomůže mu Marie s tímto nelehkým úkolem?
Čeká vás spousta úkolů a šifer, které najdete až po odpracování zadaných prací a které vás navedou k další akci. Dávejte si ovšem pozor i na bandity, kteří se rozhodnou překazit vaše plány.



Pravidla pro účast v soutěži
  • Každý hráč se může této soutěže zúčastnit pouze s jedním účtem, i když má více účtů na různých světech.
  • Pro každou hru je akceptován pouze jeden příspěvek. Pokud je vytvořeno více příspěvků, zohlední se pouze první.
  • Soutěžní příspěvky nelze upravovat ani mazat. Chcete-li upravit svůj příspěvek na fóru nebo jej zrušit, kontaktujte tým podpory, nebo budete z této soutěže diskvalifikováni.
  • Zveřejňování zadání jednotlivých soutěží nebo jejich odpovědí je během soutěže zakázáno.
  • Hráči, kteří poruší některá z pravidel soutěže, budou ze soutěže diskvalifikováni.
  • Pokud je hráč diskvalifikován, nemůže během této soutěže vyhrát žádnou z uvedených cen.
  • Členové týmu se nemohou této soutěže zúčastnit.


Získání odměny
  • Výhru v soutěži lze udělit pouze na účet, který vyhrál.
  • Po oznámení vítězů vytvořte ticket a požádejte o odměnu.
  • V ticketu označte jako Typ "Soutěž" a svět, na který chcete odměnu vložit.
  • O své odměny můžete požádat do 15. května 2021 do 23:59.



The West tým
 
Naposledy upraveno:

Mikosansobi

Člen týmu
Paprsky sluníčka se snaží prodrat skrz jarní opar nad městečkem Willow. Nedaleké jezero se probouzí ze sna a sem tam se nad hladinou objeví ryba. Je ještě chladno, přesto sedí Marie na zápraží svého domu a popíjí horký čas. Její domeček stojí na okraji města a je prvním domem, který uvidí návštěvník z nedaleké cesty.
Marie srká čaj a její pohled se zastaví na cestě do města. Někdo tam stojí! A ten někdo si ji také všime. Pomalu jde jejím směrem. Marie se zachvěje. Nemá strach, je výbornou pistolnicí a při sobě má vždy nějaký kolt. Přivřenýma očima hledí na cizince.

Pohledný mladý muž sundá kovbojský klobouk a mírně se ukloní.
"Dobré ráno slečno. Omlouvám se, že vás obtěžuji, ale jsem tu správně? Hledám vesnici Willow. Tedy hledám místního kronikáře. Ach, promiňte, ještě jsem se nepředstavil. Jmenuji se Matěj Heřman."
Marie je zaskočená. Nejen, že je to velmi pohledný muž, ale je i vychovaný. A ten libý přízvuk. Úplný gentleman.

"Dobré ráno Matěji. Já jsem Marie a pracuji v místním salónu u Henryho Walkera. Haha, naše jména zčínají na stejné písmenko."
Matěj se usmívá.
"A co tě k nám přivádí Matěji?"
Matěj se rozhlíží kolem sebe, pak se nakloní k Marii a zašeptá" hledám místo k přespání a kronikíře. Tedy pokud jsem správně ve Willow."

"Marie se naoko zamyslí: "ve městě je hotel U vrby. Ten patří mé kamarádce Dorothy, nabídne ti koupel, postel a snídani. Hans, náš místní kronikář je mimo město, ale vrátí se zítra večer. No a pokud se budeš nudit, přijď do salónu. Připravím ti večeři a ty mi řekneš, proč jsi přijel do našeho města. Platí?"

Matěj pozoruje usmívající se dívku. Je okouzlující. Ranní paprsky slunce hladí její vlasy a její oči svítí jako smaragdy. Krásnější oči ještě neviděl.
Poděkuje a odchází směrem k nedalekému městu. Najednou se zastaví.
Dám ti hádanku. Pokud na ni najdeš odpověď, tak ti večer povím velké tajemství.

Najdeš to v minutě, dvakrát v každém momentě, ale ani jednou v roce.

Matěj odchází a za sebou zanechává zaskočenou Marii.


gpcl-line.png


Milí hráči,

vítejte ve Willow! Jste zvědaví, jaké tajemství skrývá sympatický cizinec Matěj?
Přijďte tedy dnes večer po 21 hodině do salónu.

  • Nyní se prospěte po dlouhé cestě v některém místním hotelu. (Reporty nemusíte dokladovat, najdeme si vás v systému.)
  • Víte, podle čeho dostalo město své jméno.
  • Uhádněte hádanku a napište, proč zrovna tuto zvolil Matěj.
  • Sejdeme se po 21 hodině.
vaše odpovědi vkládejte ZDE.

Hezký den vám přeje tým The west.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Dnes večer je v Salónu plno. Marie netrpělivě vyhlíží Matěje. K večeři připravila nadívanou kachnu na brusinkách a zeleninový salát. Odnáší objednané skleničky s whisky a opět se zadívá na dveře. S povzdechem položí tác na barový pult. Tác rozkvete. Překvapeně zvedne kyticí lučních květin a usměje se.
"Nechtěl jsem přijít s prázdnýma rukama a zároveň ti chci poděkovat za skvělé ubytování. Dorothy je velmi příjemná dáma." Matějův úsměv ji připraví o řeč. Kachna! Marie vlítne do kuchyně a než se překvapený Matěj vzpamatuje, je zpátky a v ruce drží talíř.
"Připravila jsem ti večeři. Pojď si sednout k mému soukromému stolečku. A až se najíš, řekneš mi, co tě přivádí do Willow."

Matěj si labužnicky olízne rty. "Bylo to vynikající. Mockrát ti děkuji Marie. Nyní ti povím, proč jsem vlastně tady. Určitě sis všimla mého přízvuku. Pocházím z malé země uprostřed Evropy. Nedávno mi zemřel otec a odkázal mi jeden svitek. V tom svitku stojí, že náš prapředek odešel do Ameriky a usadil se v Novém Amsterdamu. Chvíli pracoval pro Západoindickou společnost a pomáhal s odkupem pozemků od indiánů. Začal obchodovat a koupil si loď La Grace. Stal se korzárem, napadal španělské lodě, ale dlouho mu to nevydrželo. Dokonce se ocitl ve vězení. Oženil se, celkem dvakrát, a začal kreslit mapy. Stal se významným kartografem. Kromě toho byl členem Nejvyšší rady tehdejšího guvernéra a zabýval se vývozem kožešin a tabáku do Evropy.
No a proč jsem tady? Chci získat jedinečnou mapu Marylandu. Je velmi vzácná a rád bych si ji odvezl zpět do Evropy. Vím, že zanechal zprávu, že tajemství mapy najdu tam, kde vrba sklání svou hlavu. Pomůžeš mi ji najít?"
Nastává ticho. Marie vstřebává celý příběh. Zamyšleně se podívá na Matěje. "Dobře, pomužu ti. Ale nejdříve si musíme připravit nějaké zásoby. No a nechtěl jsi mluvit i s naším kronikářem? Zítra večer bude zpátky. Myslíš, že nám pomůže najít první vodítko?"

Marie odběhne do kuchyně. Po chvilce se vrací se seznamem a podává jej Matějovi. "Tento seznam předej Dorothy, zařídí vše nezbytné. Já si teď zabalím pár věcí. Zítra večer (po 21 hod) se sejdeme u kronikáře Hanse. Dorothy ti ukáže cestu. Dobrou noc."



Seznam:

5x laso
2x pstruh
5x doutník
3x šunka
10x brambora
20x hřebík.

(předměty získáte odpracováním příslušných prací na mapě)
 

Mikosansobi

Člen týmu
Matěj nervózně přešlapuje před Hansovým domkem. Konečně se odhodlá zaklepat, když v tom se dveře otevřou a v nich stojí Marie.
"Kde se touláš Matěji? Čekáme na tebe. Pojď dovnitř." Matěj vstoupí do vkusně zařízené haly. Je ohromen tou spoustou polic s knihami a svitky.
"Matěji, dovol abych ti představila kronikáře Hanse." Matěj podává Hansovi ruku a pevně ji stiskne. Ten muž je svým způsobem podivín, ale z očí mu září dobrosrdečnost.
"Marie mi řekla o té mapě. Nevadí ti to, doufám. Hmmm, říkáš, že jediné vodítko je nějaká vrba a má se sklánět? To bude těžké. Před tolika lety tady žádná vrba nerostla, nooo...možná jedna či dvě. Je to mnoho let."
Hans zamyšleně potáhne ze své dýmky.
"Dobře, tak půjdeme zítra k jezeru a prohlédneme všechny vrby. Možná jedna z nich něcoo skrývá." Marie nadšeně plánuje trasu kolem jezera.
Oba muži se na sebe podívají.
"Počkej Marie, co kdyby Hans zkusil najít ve svých knihách nějaký záznam nebo legendu o Augustýnovi? Pokud jsem byl přiveden až sem, možná bude zaznamenán i příchod nebo pobyt mého prapředka." Matěj se s nadějí podívá na Hanse a ten přikývne.
"Dobře, zkusím něco vyhledat a vy tedy obejděte jezírko. Začněte u Koryta řeky" Hans vydechne obláček kouře a mlaskne. "Běžte k jezeru, ale až v poledne. Sluníčko vám nebude vrhat stíny na kmeny a možná najdete nějaký otvor, který bude skrývat další vodítko. No, spíš si myslím, že nic nenajdete, ale i tak začněte u velmi starých stromů."
Hans vyprovodí Marii a Matěje před svůj dům. Oba se rychle s kronikářem rozloučí a odkráčí směrem k hotelu.
Dorothy sedí na zápraží a už z dálky na ně mává.
"Přeji hezký večer. Čekám tu na vás. Bohužel nemám vše z vašeho seznamu, ale Li mi slíbil, že mi vše sežene během zítřka. Dobrou noc." Dorothy zmizí za dveřmi hotelu a Marie s Matějem se začnou smát.
"Dobře Matěji, zítra v poledne začneme hledat u jezera. Já se ještě vrátím do salónu a připravím nám nějakou dobrou snídani. Dobrou noc"


Vašim úkolem bude dostat se k jezeru. Běžte ke Korytu řeky, je napojeno na jezero. Tam najdete osobu, která vám předá další informaci. Napište ji/mu zprávu. Bude tam od 12 - 22 hod.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Po skvělé snídani je čas i na malou procházku. Marie ukáže Matějovi místní kostel a bylinkovou zahradu. Seznámí Matěje s Johnem a Henrym a ochutnajíi Matějův lék. Prý se mu říká slivovice. Marie tomu nepřichází nijak na chuť, ale John s Henrym uznale kývají hlavou a zajímá je výrobní proces. Konečně nastal ten správný čas jít k jezeru. Vezmou to přes koryto řeky.
Podívej, někdo tam stojí! Nevidíš?" Matěj zaostří svůj zrak, vidí shrbenou postavu nad políčkem brambor.
Po chvíli oba stojí před tajemnou postavou.
"Dobrý den, můžeme se na něco zeptat?"
 

Mikosansobi

Člen týmu
Matěj spěchá k Marii. Blíží se 9 hodina a nechce být poslední. Zklamaný hledí na spokojeně se tvářícího Waupeeho. V ruce má svůj kalumet. Vůně tabáku se line po celé terase.
"Už jsi tady? Skvělé, na stole máš čaj a snídani. Jdu do stodoly pro lano. Whaupee už připravil kánoi." Marie odbíhá a Matěj vchází do kuchyně. Na stole je talíř se slaninou a nějakou směsí z fazolí, rajčata a chléb.
To už je Marie zpátky a v ruce drží lano. "Jedno prý bude stačit, tak pojď už."
Cesta k jezeru trvá 30 minut. Musí totiž projít kolem rákosí a pouze Whaupee zná každý centimetr tohoto místa.
"Místní osadníci tady moc nechodí, mají strach." Marie si utírá pot s čela. "Indiáni toto místo znají jako své mokasíny. Často tady rybaří a když se vrací, vždy mi darují nějakou rybu."
Konečně jsou u kánoe. Whaupee pobízí Matěje, aby nastoupil první.
"Jaaa, jaaa nevím, vypadá moc křehce." Matěj se obrací na Marii. "Nepřevrátí se to s námi?"
Marie ho chytne za ruku a pomáhá mu do kánoe. "Jsi chlap, když to zvládnou indiánky, tak to zvládneš i ty."
Waupee si něco brblá pod nosem, ale přestane, jakmile zahlédne Mariin obličej.

Kánoe jsou rychlé, ale i tak jim trvalo nějakou dobu, než se dostali ke skále s vrbami. Našli malou plošinu, tak akorát pro tři osoby a kánoi.

Waupee se začíná rozhlížet. "Tady je malá vytesaná cestička. Podle jedné indiánské legendy tady našli útočiště dva milenci. Jejich rodiče je přislíbili někomu jinému a oni nechtěli žít jeden bez druhého. Manitu se nad nimi smiloval a proměnil je v kamenné sochy. Podívejte se." Waupee ukazuje na skálu. Až teprve teď si Marie s Matějem všimnou, že se ty dvě skály podobají lidským bytostem a ty dvě osamělé vrby jsou jejich vlasy.
"To je úžasné." Marie se pomalu prodírá větvemi až sochám. Je tu málo místa.
"A co teď?" Matěj se škrábe na zátylku. Waupee pozorně sleduje okolí. Postaví se pod sochy z kamení, potom z ničeho nic rozhrne vrbový závěs a chvíli pozoruje zem.
"Pojďte sem, je tu nějaká kamenná deska z břidlice. Pojďte mi pomoct." Společně vytahují desku ven. Tmavý otvor nelibě páchne zatuchlinou. Waupee se podívá na Marii. "Je to úzký otvor, musíš tam jít ty. Přivážeme lano ke stromu a spustíme tě. Připravím ti nějakou pochodeň."

Po nějaké době spouští muži Marii do tmavého otvoru. Je to malá jeskyně, sice zatuchlá, ale suchá. Najednou uvidí na nějakém podstavci hliněný hrnec. Opatrně, stále přivázaná, k němu jde, odloží pochodeň a hrnec vezme do rukou. Najednou uslyší drobné šustění, jako by se někde sypala hlína. Ve stejném okamžiku ji nějaká mocná síla začne tahat zpět nahoru. To už ale celou jeskyní otřásá pořádné dunění. protější stěna se sesune a do jeskyně začne valit proud vody. Na poslední chvíli ji čtyři ruce vytahují ven.

"Musíme pryč, voda se valí ven." Nikdo z nich netuší, jak se dostali zpět na kánoi. Waupee pádluje daleko od skalního převisu. S úžasem hledí na krásný vodopád, který vypadá jako ronící se slzy dvou milenců.

"Tak to je něco." Matěj je ohromen. "Co to máš v ruce Marie?"
Teprve teď si Marie uvědomí, že v ruce stále svírá starý hrnec. Domluví se, že se sejdou v 7 večer v salónu a hrnec prozkoumají.


Přímit řeku 3 hodiny

Večer v 7 hodin v salónu.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Každý příchozí návštěvník v salónu by se zvrtnul na opatku a rychle by odkráčel pryč. Pohled, který by se jim naskytl, by je samozřejmě vyděsil. Na jednom ze stolů stoji velký hliněný hrnec. Kolem něj stojí pět lidí. Majitel salónu Henry, šerif John, Waupee, Marie a Matěj. Všichni hypnotizují hrnec. Je takové ticho, že by bylo slyšet spadnout špendlík.
Prudce se otevírají dveře a vchází Hans. Všichni jako jeden zvedají hlavu.
"Tak co tu máte? Nějaký hrnec? A že byl v té skále s vrbami? Ve městě se nemluví o ničem jiném, než o tom vodopádu, který se tam z čista jasna objevil."
Hans opatrně zvedne hrnec a prohlíží si ho. "Hmmm, hrnec je zalitý voskem, to je skvělá zpráva. Nahřejeme hrnec, vosk se roztopí a uvidíme, co skrývá."
Henry odnáší hrnec do kuchyně a položí jej na pec.

Hans vytahuje ze své brašny dvě knihy. Všichni čekají až se Hans posadí a nasadí si brýle. Samozřejmě nesmí chybět ani jeho dýmka. Vůně tabáku magicky přitahuje i Waupeeho, nakonec neodolá a za chvíli je v místnosti tabáková mlha.
"Ehm, hrrr, no tak pánové!" Dusící se Henry rychle otevírá okno.
Konečně je čistý vzduch a Hans sáhne po první knize.
"V archivu jsem našel pár listů, které někdo přidal a svázal k této knize. Byla to vlastně náhoda. Popisuje korzára, který se objevil v tomto kraji. Chtěl odkoupit nějaké pozemky a postavit zde nějaký úkryt pro svou kořist. Bohužel ho zradil jeden z jeho kumpánů, o kořist přišel a dokonce ho posadili do vězení. Tehdy měl tábor na druhé straně jezera, nedaleko těch skal, kde jste dnes byli. Což je logické, když jste tam našli ten hrnec. Nevidím sice značku, víte, že korzáři si své úkryty a své poklady značili."
"Je to možné, seběhlo se to tak rychle, že jsem si nestačil všimnout, zda je tam nějaká značka. Mohla by to být písmena AH. Počáteční písmena jeho jména a příjmení." Matěj se rozběhne do kuchyně a zkoumá hrnec. Nic nevidí, žádná značka, žádný nápis. Zklamaný se vrací zpět do salónu.
"No a co ta druhá kniha?" Marie zalistuje v druhé knize. Nevidí nic, jen kliky, háky. nudnéééé.
Hans se usmívá, bere knihu do rukou a otevře ji na stránce, kterou si označil.
"Toto jsou mapy, které vytvořil tvůj prapředek, Matěji. Vidíš tady tu tečku? To byl jeho tábor. Tady je jezero, tady indiánský kmen. No a tady za těmi horami je už Maryland. Ale spíš mě zajímá toto ústí řeky do moře a samozřejmě toto místo." Hans si potáhne z dýmky a zabodne prst na křížek u soutěsky do hor.
Waupee se nakloní nad mapu a znejistí. "Toto je zakázané území. Žádný válečník se tam neodváží, jinak ho stihne trest. Traduje se, že lidé tam padali k zemi a krváceli z úst, z kůže..." Waupee opatrně hladí svůj váček na krku. "Toto místo ovládají zlí duchové."

"Bááááác" v kuchyni se ozve rána a hluk. Všichni vběhnou do kuchyně. Všude je spoušť. Stará keramika neobstála test ohněm. Celá nádoba praskla a všechen vosk se na peci rozlil. " No to je paráda. Teď někdo z vás vyčistí pec. Sám to dělat nebudu." Henry znechuceně zvedá střepy.
"Co to je?" Otočí se a ukazuje nález ostatním. V jednom ze střepů je zlatý klíček. "Jůůůů, poklad!" Zajásá Marie.


Práce: Jít na průzkum 1 h + získat 1x mapu.
Doplňující otázka za energetickou truhlu: Jaká hrozba se skrývá na místě označeném křížkem? Proč se objevila právě tam? Má to vůbec souvislost s AH?


Další nápověda bude zítra okolo poledne.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Po obědě se všichni sejdou u šerifa. Momentálně je celá budova prázdná, poslední bandita byl odvezen minulý týden před soud do Marylandu. Nechtějí, aby někdo viděl, co našli, nebo slyšel, co si povídají.

Jeden přes druhého tipují, k čemu je tento klíček předurčen. Marie si myslí, že je to nějaká krabička se šperky. John s Henrym uvažují o nějaké tajné místnosti v domě v Marylandu, když ví, že tam Augustýn bydlel.
"Myslím, že možností je mnoho. Navrhuji vydat se na místo, které je podle Waupeeho zakázané. Myslím, že tam najdeme odpověď." Hans se významně podívá na ostatní.
"Ne, ne a ne...tam nesmíme, velký Manitu se rozzlobí a uvrhne hněv na můj kmen." Takto rozčíleného Waupeeho ještě neviděli.
Henry příteli nabízí tabák a posadí ho na židli. "Počkej Waupee, Hans nám chce ještě něco říct. Možná, že to nebude tak černé, jak to vypadá.
Tak Hansi, povídej, máš nějaký plán?"

"Ehmmm, představte si, jak vypadala tato země před tolika lety. Indiáni obývali území a pouze pár pionýrů se dostalo dál do vnitrozemí. První osadníci byli i z řad pirátů. Možná, že je to první pirátské město. Možná tam ukryli poklad i mapu. A jak zabráníte tomu, aby tam lidé nechodili? Vymyslíte si historku o krvácení." Hans významně mrká na ostatní.

"Navrhuji tedy přinést zásoby a vydat se na cestu. Musím si ještě udělat pár poznámek, vy běžte sehnat nějaké zásoby. Připravte si pomeranče, tequilu, kladivo, šunku, tabák, pár fazolí, lasa a lopaty.
Zítra ráno se všichni sejdeme u Marie. Nemusí místní vědět, že se někam chystáme. Za pár dní budeme zpátky."



Práce po 1 hodině: Sbírat pomeranče, Sbírat agáve, Opravovat ploty, Starat se o prasata, Sklízet tabák, Sklízet fazole, Chytat koně, Stavba závlahového zařízení.

V 7 hodin ráno u Mariina domu.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Začalo mrholit a chladný vítr profukuje všem jezdcům kabáty. Od Mariina domu vyjížděli za ranního rozbřesku a čím blíže jsou horám, tím horší počasí je.
Ví, že je čeká dlouhá cesta nehostinnou pustinou a kdo ví, co mohou čekat ve skalách.
Dobře zásobeni a v optimistické náladě míří za svým cílem.

Mezitím do města přijíždí tlupa otrhaných chlapů. Míří směrem k salónu, ale těsně před ním prudce zabrzdí. Chvíli se točí v kruhu a nakonec se rozjedou k hřbitovu. Tam už na ně čeká tulák. Dává jednomu z jezdců kousek papíru a zmizí mezi náhrobními kameny.

Jezdec, zřejmě vůdce tlupy, si přečte obsah papírku, odplivne si a a dává povel k odjezdu. Míří k horám.


Sobota - Jít na průzkum 3 hodiny

Neděle ráno - další úkol
 

Mikosansobi

Člen týmu
Konečně přijíždí k horám a k soutězce, která vede k místu označenému na mapě. Waupee zastaví. "Já s vámi dál nejedu, počkám tady u řeky. Nechci přivolat na svůj kmen hněv Manituův."
Marně ho ostatní přesvědčují, že je to pouze místní pověra. Waupee se otočí a pomalu jede k řece, kterou před chvíli překročili.
Zatímco ostatní pokračují dál, Waupee na druhé straně vypustí svého mustanga, vytáhne kalumet a za malou chvíli spokojeně vyfukuje oblaka kouře. Nastraží pár pastí na ryby, pstruhů je tu požehnaně. Než se kamarádi vrátí z toho temného místa, upeče nějakou dobrou rybu.
Ze zdřímnutí ho probudí nějaký dusot. Otevře oči a rychle vklouzne do křovin za ním. Indiáni to nejsou, ti by nedělali takový hluk. Krčí se v křoví a hledá příčinu tohoto hluku. Z dálky se sem valí prachový oblak. Zastaví se až u přechodu přes řeku. Skupina otrhaných rádoby kovbojů se zhmotní před Waupeeho očima. Naštěstí je Waupee mistr v maskování. Jeden z otrhanců sleduje půdu až k brodu. Zřejmě vůdce tlupy.
Poté se všichni jako jeden muž vydají do soutěsky.

Waupee vyskočí z křoví. To není dobré, to vůbec není dobré. Na jednu stranu respektuje zákony svého kmene, ale na druhou stranu jde o jeho přátele. Waupee již na nic nečeká a běží do soutěsky. Musí svým přátelům pomoct.

Naši přátelé dorazí k prvním rozvalinám. Je tu ponuré ticho, neslyší žádný ptačí zpět nebo cokoliv, co by tomuto místu dodalo přívětivý tón. Sesedají z koní a uvazují je u skupinky borovic.
Hans vytahuje své poznámky. Chvíli listuje, pak si najde prázdnou stránku a pevnými tahy přepisuje do notesu všechny rozvaliny. Pokračují dál a přichází k rozvalinám starého hřbitova. Staré náhrobky jsou pokryté břečťanem a písmo se na některých náhrobcích již také vytratilo.

Najednou kolem nich začnou svištět kulky. Překvapení přátelé skočí za náhrobní kameny. John několikrát vystřelí, ale netrefí se. "Šetřete náboji," křičí na ostatní. Bude to dlouhý den.



Přímit řeku 1 hodina
NPC duel 10x


další nápověda po 20 hod.
(vyhodnocení hádanky a rozdání energetické truhly)
 

Mikosansobi

Člen týmu
Waupee dobíhá k rozvalinám pár vteřin po zahájení palby. Vidí chlápky, jak se pomalu blíží k hrobům. Ví, že bez jeho pomoci jeho přátelé tady zemřou. Přemýšlí a rozhlíží se po okolí. Pomalu se odplíží k borovicím a křovinám. Podaří se mu rychle založit oheň a podpálit křoví. Oheň se rychle šíří a hustý dým se začíná valit až k náhrobním kamenům. Překvapení bandité se dívají na hustý dým. V tom se ozve strašidelný zvuk. Tyto zvuky nemohou vyluzovat živí lidé. Když se za příšerným zvukem ozve i dunění, bandité již na nic nečekají a peláší pryč.

John opatrně vystrčí hlavu z poza hrobu. "Čert aby je vzal. Je to banda Tonyho Milese. Jak se mohli dozvědět o tomto místě?"
"To bude asi má chyba." Zašeptá Matěj."Plavil jsem se přes Atlantik s jedním obchodníkem. Neměl jsem mu říkat o té mapě. Když jsme připluli do přístavu, tak mě seznámil s tím špinavým chlápkem, že prý pro něj dělá nějaké zakázky. Už vím, o jaké zakázky jde."
"Jsi moc důvěřivý Matěji." Marie se usmívá a začne mávat. "Ahoj Waupee, kde jsi byl?"

Waupee se přivítá s přáteli. Rychle jim řekne, jak se vydal za bandity a jak podpálil křoví. Dokonce obětoval svůj cestovní kalumet a foukáním a prskáním do dutiny vyluzoval ty příšerné zvuky.

"Myslím, že dnešní den pro nás skončil. Za pár hodin se setmí a je tu tolik dýmu, že pomalu nevidíme na krok. Navrhuji vydat se zpět k řece, navečeřet se a dobře se vyspat. Zítra po snídani začneme kopat." Hans zavře notes a s pohvizdováním míří k borovicím. Ostatní jej následují.


Spánek a zítra v deset u rozvalin.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Krásné slunečné ráno všem zvedlo náladu. Včera povečeřeli pstruhy, které našli ve Waupeeho pastech(koších z proutí). Připravili si lopaty a další pomůcky a doplnili střelivo pro případ, že se Tony Miles s bandou vrátí.
Opět všichni stojí před hřbitovem. V rozvalinách domů nenašli nic, co by jim napovědělo, kde je ukryta mapa.
"Pojďme očistit hroby, některý z nich by mohl skrývat třeba vchod do podzemí nebo nějakou místnost." Hans odhrnuje břečťan z náhrobku u jeho nohou. Malý John a jeho papušek, čte na náhrobku. Posune se k dalšímu kameni. Ostatní si vezmou příklad a všichni postupují pomalu vpřed. Uběhnou dvě hodiny. Skupinka si dává pauzu. Marie si sedne na jeden náhrobek a vytáhne láhev s vodou. Sluníčko začíná nepříjemně hřát a ve vzduchu je stále cítit spálenina. Její zrak spočne na jednom kameni, který má zvláštní ozdobné písmo. Zvědavě strhne břečťan a překvapením vyjekne.
"Pojďte sem, něco jsem našla!" Marie očistí celý kámen a ustoupí krok zpět. Přátelé se dívají na malý, nádherně opracovaný kámen s nápisem La Grace. Precizní provedení je známkou toho, že umělec si dal záležet, aby kámen vynikl nad ostatními.
Matěj opatrně posune kámen. Není nijak těžký. Pod ním je malý balíček.
Hans opatrně zvedne balíček. Plátno napuštěné voskem celou dobu chránilo obsah. Opatrně sundává plátno a vytahuje dřevou truhličku. Truhlička nejde otevřit, ale pod ozdobným kovovým plíškem najde otvor.
"Tady máš kudlu, zkus to otevřít." Pobízí Henry Hanse. "To není konzerva, Henry." Hans s úsměvem nožík odmítne a místo toho sáhne do kapsy kabátu. Z kousku látky vytáhne malý klíček, který našli ve starém hrnci.
Vloží klíček dovnitř, ozve se cvaknutí a truhlička se otevře.
Na Matějově tváři je vidět zklamání. Žádná mapa tam není, jen deník.

Hans otevírá deník, jehož autorem je zřejmě Augustýn. Velké ozdobné písmena AH tomu nasvědčují. Začíná číst.
"Kdysi tady bylo malé městečko, chráněno skalami a v něm se usídlili piráti. I když byli piráti tělem i duší mořeplavci, na sklonku své "kariéry" zatoužili po pevné zemi. Kromě toho tehdy vypukla na lodi choroba, která zdecimovala půlku posádky. I z toho důvodu se uchýlili na pevninu. Ano, přesně tak, jednalo se o kurděje. Nedostatek vitamínu C mohl za krvácení, otoky, vředy, vypadávání zubů. Pouze pár námořníků se uzdravilo a opustilo toto místo duchů. Vypadá to, že kdysi dávno to bylo malé prosperující městečko, které vlastně žilo z námořního lupu.
Tvůj prapředek, Matěji, popisuje i obchodování s indiánským kmenem, který tu kdysi býval, než jej zdecimovala nemoc, asi neštovice podle popisu příznaků. Ano, tady na konci je zmínka o mapě. A o nějakém místu v Marylandu, U ústí řeky do moře. Vypadá to, že mapa je tam. Zřejmě se sem vrátil po mnoha letech a ukryl sem ten deník."

U ohně se přátelé domlouvají na dalším postupu. Nezbývá nic jiného, než jet do Marylandu. Dle deníku sem vedly dvě cesty. Jedna, kterou přišli a znamenala obejít hory a jedna přímo, vytesanou stezkou ve skalách. Waupee šel na průzkum, ale stezka končila nad hlubokou propastí, vytvořenou pravděpodobně zemětrřesením a sesuvem skal.

Domluveno. Zítra ráno se vydají na cestu do přístavního města.


Kopat hroby 4 hodiny
 
Naposledy upraveno:

Mikosansobi

Člen týmu
Brzy ráno, po snídani a hrnečku horkého čaje, vyjíždí skupina přátel směrem k Marylandu. Čeká je dlouhá cesta přes průsmyk. Naštěstí je to dosti frekventované místo.
"Zastavíme se na noc v jednom hotelu kousek od města. Do Marylandu se stejně dostaneme až před setměním a v noci hledat mapu není dobrý nápad. Maryland je nebezpečné místo, hlavně v docích bych se netoulal ani ve dne." Henry si odplivne a podívá se na Johna. "Naštěstí s námi cestuje zákon prérie, že Johne?"
Cesta probíhá normálně. Byla by rychlejší, ale Matěj není právě přeborník v jízdě na koni a za mírného hekání se sotva vleče za ostatními.
John se otáčí směrem k Matějovi. "Tak ti nevím zda je mi líto tebe nebo toho koně."
Ostatní prskají smíchy, jen Matěj se tváří jako boží umučení. Od bolesti sedacího svalu ho těší myšlenka na náhrobní kámen, který má připevněný k sedlu. Nastěstí deska není těžka a kůň tíhu pár kil navíc ani nezaregistroval.

Marie se připojí k Matějovi. Tento sympatický mladík získal její srdce. Škoda, že se chce vrátit do Evropy. Dokázala by si představit život jako vdaná žena. Možná by se mohla vydat do Evropy. Pokud by o to Matěj stál.
"Poslyš Matěji, nechceš se usadit u nás ve městě?"
Matěj si povzdechne. Smutný výraz ve tváři Marii zaskočí. "Promiň Marie, doma na mě čeká má dívka. Jmenuje se Rozárka. Je to dcera místního doktora. má dobré srdce a máme se rádi." Marie neví, co má říct. Nečekala, že ji jeho slova zasáhnou. Potajmu si utírá slzičku a usměje se na Matěje.
Blíži se pozdní odpoledne a skupina se blíží k prvním domkům u Marylandu. Henry po chvíli zahne do jedné uličky k dvoupatrovému domu. Na štítu budovy visí poutač - Hostinec u piráta.
Hans se poškrábe na hlavě. "Příhodné místo k přespání, Henry."

Uvazují koně u vchodu a pak vcházejí dovnitř. Překvapí je velká místnost, která slouží jako recepce a bar. Posadí se u stolu a čekají, až se jim recepční bude věnovat. "Vítejte v našem hostinci U piráta. Budete si přát nocleh? Je libo holič pro pány? K večeři přijdete dolů do jídelny, nebo chcete donášku až do pokojů?" Recepční nečeká na odpověď a všem naleje skleničku whiskey na uvítanou. "To jsou mi ale služby," John ze sklenice slastně usrkuje.."možná by ti mohl recepční dát školení, Henry!"
Henry hází po Johnovi zbytek doutníku. "Na ty tvoje prupovídky nejsem zvědavý."

Konečně obdrží klíče k pokojům a mohou se ubytovat.


Jít na průzkum 3 hodiny

Sejdeme se u večeře (19hod)
 

Mikosansobi

Člen týmu
Večeře byla vynikající. Jelení steak, brusinkový kompot, pečená kukuřice, pečené brambory z popela a k tomu prvotřídní pivo. Henry mizí v kuchyni se slovy, ať do mě uhodí blesk, jestli nezískám nové recepty.
Marie s Matějem jsou zvědaví na parčík, který se nachází za hotelem. Vede až k řece a dokonce tam jsou i lavičky. Skvělá příležitost být o samotě a popovídat si.
Hans si nasadí brýle, zapálí dýmku a otevře svůj notýsek. "Nevadí ti Waupee, že se teď budu věnovat svým poznámkám?" Waupee mlčky kývne hlavou a vytáhne kalumet. Za malou chvilku je kolem jejich stolku velký tabákový mrak.
John sedí na baru a klábosí s barmanem.
Dozvídá se, že jedna část Marylandu patří rodu Herrman. Dům a přilehlé pozemky se jmenují Bohemia Manor. První majitel byl kartograf, který vytvořil podrobnou mapu Marylandu a Virginie. Originál je vystavený u starosty. Dokonce i tento hotel patří majitelům Bohemia Manor. A pivo, které tady čepují, má tajnou recepturu dovezenou z Evropy. Kde ta Bohemia leží, to vůbec netuší, ale údajně je to malé království.
Ale asi to bude bohatá země, když má tolik učenců.
Obchod zde jen kvete. Lodě na pravidelné lince Amerika-Evropa-Amerika nestíhají dovážet objednané zboží. Odtud se vyváží brambory, kukuřice, tabák a kožešiny. Z Evropy sem proudí látky a vzácné dřevo a koření z Ásie. Samozřejmě sem připlouvá spousta přistěhovalců.
Vybaven poznatky se John vrací do jídelny. Hans je začtený do poznámek a občas něco naškrábe do notesu.
John mu v rychlosti předá všechny informace, které získal od barmana. Oba se shodnou, že bude nejlepší, když navštíví obyvatele Bohemia Manor. A musí se zastavit i na radnici. Pokud je tam pověšená originální mapa, jakou mapu tedy hledá Matěj?

Slunce už dávno zapadlo a okolí ožívá. Noční tvorové vycházejí ven. Marie s Matějem už šli spát. Oba si skvěle užili pár hodin na lodičce.
Waupee odchází do stáje, není zvyklý na postel a jeho mustangovi se nelíbí sdílet kóji s ostatními zvířaty. Zůstane s parťákem.

Henry, John a Hans si ještě dají po skleničce, v rychlosti naplánují rozvrh na další den a zmizí v pokojích.

Temná noc padá na Maryland. Nastává ticho a Maryland upadá do hlubokého spánku. Nebo ne? Co to? U vchodu do stáje se objeví dva stíny. Opatrně vklouznou dovnitř. Zvířata začínají být neklidná a Waupee číhá za svým mustangem. Jeho oči vidí i ve tmě. Slyší dva hlasy, šepot doléhá i k němu. Takovou řeč ještě nikdy neslyšel. A to slyšel mluvit mezi sebou hodně přistěhovalců. Zní to jako skřehotání. Opatrně se proplíži z boxu. Jeden ze stínů je u Matějova koně a něco hledá ve vaku na zemi. Vytahuje nějaký kámen a rychle jej vsune pod kabát. Waupee přemýšlí. má je zajmout Nebo je bude sledovat a doufat, že ho dovedou na místo, kde je ta banda schovaná. Má pocit, že stíny patří k bandě Tonyho Milese.
Manitu rozhodne za něj. Postavy nemíří zpět k bráně, ale tiše mizí v zadní části stáje. Waupee je následuje.


Získat prací:
5x kukuřici
10x brambory
1x steak
5x bobule

2 hodiny práce Vyhnat zlodějíčky
 

Mikosansobi

Člen týmu
Waupeeho místo zeje prázdnotou. Ostatní již dosnídali a indián se ještě neukázal. "Určitě zaspal." Hans šibalsky mrkne na Henryho. "Indiáni nikdy nesní, to bys měl už vědět!"Henry je vyveden z míry. Vypadá to, že se Henry chce hádat, ale v tom se otevřou dveře a vejde Waupee.
Usedne ke stolu a pustí se do fazolí a slaniny. Všichni netrpělivě čekají, až dosnídá a konečně jim řekne, kde byl. Jenže Waupee by nebyl Waupeem, kdyby si ještě po snídani nezakouřil ze svého kalumetu.
"Tak už se vymáčkni Waupee." Henry si přisouvá židli k Waupeemu a bere mu kalumet z ruky.
Waupee jim vypráví o dvou stínech, o tom, jak je sledoval až k nějakému tunelu. Jenže dovnitř se nedostal. Najednou tam byla stěna a žádné dveře. Ale ví, že tam je vchod, velký Manitu je mu svědkem. Odvede je tam.
Krátká porada nastínila, co všechno musí dnes podniknout. Navštívit starostu a radnici, podívat se do doku a zjistit, kde naposledy kotvila La Grace a samozřejmě prozkoumat tunel, který vlastně nemá vchod.

Starosta je mírně obézní muž, nadevše milující svůj dlouhý pěstěný knírek. Je zatočený do spirály a když mluví, legračně poskakuje. Marie je fascinována starostovým obličejem a Matěj má co dělat, aby ji udržel od toho "civění" na knír.
"Ale samozřejmě, že vám ukážu mapu. Pojďte do jednací místnosti. Krásná, dřevem vyložená místnost, ladící krb, dlouhý stůl. Stěny zdobí různé mapy a obrázky mužů.
"To jsou portréry všech významných obyvatel města Maryland," ukazuje na obrázky starosta hladíc své kapsy u vesty, " a zde je ta mapa, kterou chcete vidět.
Matěj se zastaví u jednoho z portrétů..."Promiňte pane starosto, není to náhodou..."
"Ale ano, to je Augustýn Herrman, svého předka nezapřete, mladý muži."
Hans zkoumá mapu. "Pane starosto, ale toto není originál, že ne? Sice poznávám Augustýnovo písmo, ale tato mapa není původní, je, jak bych to řekl, pracovní. "
Starosta se usmívá. "Autorem je opravdu ctihodný pan Herrman a víme, že konečná mapa je bohatě zdobená a s jeho portrétem." Ta se někde ztratila. Určitě bude v Marylandu.
Chcete navštívit dok? Samozřejmě, dám vám doporučení a propustku, ale za to budu chtít malou službičku. Chci si poslechnout váš příběh, vaše dobrodružství a samozřejmě i všechny plány."

Vypadá to, že den se trochu protáhne.


Obchodovat 4 hodiny
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru