• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.218 je naplánovaná na úterý 19. března. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Vítejte kovbojové a kovbojky, všude je cítit jaro, to znamená, že se na The West blíží Velikonoce. Tak jako každý rok i letos máte šanci zastřílet si s nejznámějšími střelci. Big Fred, Van Cliff, Brinson a Westwood jsou zpět ve Velikonoční střelnici! Více informací najdete na herním fóru

Soutěž Soutěž

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

Mikosansobi

Člen týmu
Včerejší den byl plný dobrodružství. Starosta je nakonec doprovodil do doku. Znal historii rodu Heřmanů a Matějovi dokonce slíbil, že jej seznámí s jeho vzdálenými příbuznými.
Zatímco pátrali v docích po informacích, kde se nachází loď nebo vrak La Grace, Waupee a John se omluvili a spěchali na místo, kde byl údajný tunel. Waupee měl pravdu, nic tam nebylo, vůbec nic. Pouze stěna pokrytá břečťanem. Bylo jim jasné, že tam bude nějaký tajný mechanismus. Nasvědčovali tomu stopy bot okolo stěny.
Vrátili se tedy zpět do hotelu a informovali své přátele. Druhá skupina také nenašla nic, co by nasvědčovalo, kde se nachází vrak lodi nebo mapa. Starosta jim po poslíčkovi poslal pozvánku do Bohemia Manor s tím, že zítra po obědě jsou tam vítáni na piknik. Starosta se setkání také zúčastní.

"Budeme potřebovat nějaký dárek. Nemůžeme jít na piknik bez dárku. Waupee sežeň nějakou kůži a já ušiju nějaké drobnosti. Určitě doma nemají typické indiánské a kovbojské suvenýry."



Práce Vydělávat kůže - získat 6 ks

Sejdeme se po 16 hod
 

Mikosansobi

Člen týmu
Před 4 hodinou již všichni stojí u brány Bohemia Manor Farm. Kovová brána je honosná a krásně zdobená. Starosta se k nim nakonec přidal u hotelu. Teď jim popisuje kování na bráně, hlavně majestátné zvíře uprostřed. Je velké, vypadá jako obří kočka.
"To je lev", hladí kování Hans,"to je symbol malé země Bohemia. Krásná práce, musím uznat, že kovář je mistrem svého oboru."
Brána se otevírá a vítá je skupina lidí v podivných šatech. Dozvídají se, že je to kroj. Dívky a ženy mají krásné čepce a bohatě zdobené sukně. Muži mají na sobě lněné kalhoty, košili a bohatě zdobenou vestu. S každým se srdečně přivítají.
Waupee dloube Johna do žeber. "Vidíš tam ty dva? To jsou stíny. Budu je sledovat." John si prohlíží dva mladíky, kteří koukají do země.
Starosta s úsměvem rozevře náruč.
"Vítejte přátelé, pojďme se najíst a oslavit naše přátelství."

Opravovat kryté vozy - 3 hodiny(jídlo)

Sejdeme se po 21 hod.
 

Mikosansobi

Člen týmu
Blíží se večer. Místní obyvatelé rozsvítili lampionky, hraje hudba a kousek od velkého ohně tančí páry zvláštní tanec. Asi nějaký evropský zvyk. Waupee utrousí, že ten tanec mu připomíná vyhánění švábů z lékárnikovy kůlny. Je naštvaný, protože celé odpoledne nespustil z očí ty "dva stíny" a před malou chvíli zmizeli.
Marie nemůže najít Matěje. Naposledy ho zahlídla, když ho odvedli k jedné přísně se tvářící ženě. Společně odešli do domu. Od té doby ho neviděla.
"Johne, Henry...neviděli jste Matěje? Nemůžu ho najít! Hansi, nevíš, kde je Matěj? Ne?" Marii se derou do očí slzy. Svírá ji zvláštní pocit. Někdo ji klepe na rameno. Malé děvčátko prstem kýve na Marii. Má ji následovat?
Jde za dívkou. Ta mizí v domě. Marie vstoupí do velkého sálu. U krbu sedí ta přísná žena.
"Pojď dál, Marie. Jmenuješ se tak, že ano?" Žena mluví se silným přízvukem. "Hledáš Matěje? Nech ho. Chce být sám. Z Evropy přišla smutná zpráva. Jeho máma umřela na černý kašel a jeho milovaná Rozárka se musela vdát za statkáře. Pár dní po svatbě neunesla mladá paní tíhu tohoto domluveného sňatku a skočila ze skály.
Marii se rozbušilo srdce. To je hrozná zpráva. Poděkuje ženě a jako ve snách opouští dům. Někdo ji lehce uchopí za ruku. "Kdybych tě dobře neznal, Marie, řekl bych, že jsi viděla duchy." Hans jemně táhne Marii k ohni. Tam přátelům poví, co se právě dozvěděla. Nálada je na bodu mrazu. Chudák Matěj.
Rychle se rozloučí se starostou, poděkují hostitelům a zamíří k hotelu.
Jenže ani tam Matěje nenajdou.
Henry jemně chytí Marii kolem ramen. "Běž spát Marie, dejme mu čas."
Marie odchzí do pokoje, za chvilku ji následuje Hans s Henrym.
"Zjistil jsi něco?" John si zapaluje doutník a mrká na Waupeeho. "Řekl bych, že jo. Viděl jsem jednoho muže, který na zdi u domu zmáčknul takový obrázek, otevřela se stěna a pak se zase zavřela. Nemohl jsem blíž, Stáli tam nějací chlapíci a sledovali mě."
Waupee si zapálí kalumet a oba potichu přemýšlejí.
"No nic, jdeme spát, zítra se podíváme k té stěně, co říkáš Waupee?" Waupee pokrčí rameny a zamíří ke stáji.



Hledat poklad (hledání tajných dveří) 3 hodiny
 

Mikosansobi

Člen týmu
Přátelé vcházejí do jídelny. K jejich překvapení tam je Matěj a snídá. Marie běží k němu a pevně ho obejme. " Je mi to tak líto, Matěji." Matěj se smutně usmívá, poděkuje a omluví se přátelům, že včera tak náhle zmizel.
Musel si vyčistit hlavu a tak se potuloval po pozemcích Bohemia Manor. Našel nějaké kameny, rozestavěné za sebou a dokonce, kdo by to řekl, na konci pozemku je vysoký útes s výhledem na Maryland na jedné straně a s ústím do moře na druhé. Je tam nádherný výhled. Ale něco ho zaujalo. Viděl vytesané schůdky až dolů k vodě. Neměl odvahu se tam pouštět, začalo se stmívat a tak se vrátil zpět do domu. Paní domu mu řekla, že jste už odešli a nabídla mi nocleh. Večer jsem se ji zeptal na tajné východy a místnosti, smála se, říkala, že ano, mají tady takové chodby, ale ty vznikly ještě za Augustýna. Chtěl mít únikový východ. Stejně jsem neusnul a tak jsem pár chodeb prošel. Nikde nic, žádný náznak, kde by se mohla ukrývat mapa.
A ta stěna, ke které se dostal Waupee? Klidně ji mohou použít, zde jsou všichni kdykoliv vítání.
Stačí přitlačit na jednu část stěny, která má jinou barvu.

Waupee se mračí. Ta ženská z něj udělala blázna. Žádný jiný odstín stěny tam není. Vždyť je indián a indiáni vidí i za roh skal.
John se usmívá pod knírkem.

"Teď mě omluvte, potřebuji si odpočinout a konečně se vyspat. Zatím sežeňte lano, louče, hřebíky a kladivo, odpoledne se podíváme útesu na zoubky."
Matěj odchází do pokoje.


Obchodovat 1 hodina
Stavět ranč - 10x hřebík
 
Naposledy upraveno:

Mikosansobi

Člen týmu
Zdá se, že Matěj potřeboval spánek jako sůl. Do jídelny vkročil v již lepší náladě.
"Tady jsou lana, hřebíky, louče, kladiva. A tady nám kuchař nachystal svačinu. Tak pojďme, ať to stihneme do setmění."

Vydávají se ke stěně, kde Waupee ztratil tehdy v noci stíny. Odhrnou listí břečťanu a opravdu je tam jiná barva zdi. Ve slunečním svitu to nebylo patrné, ale teď, kdy se slunce posunulo dále na západ, je změna patrná.
John se opírá o jednu dlaždičku, něco slabě lupne a otevírá se ponurá chodba. Za tajnými dveřmi je police a na ni jsou nachystané lampy. Jednu rozsvítí, zavřou za sebou dveře a kráčejí tunelem až na jeho konec. Tam vidí klasickou závoru, otevřou ji a vycházejí ve stodole, 200m od hlavního domu Bohemia Manor.
Venku je pozdraví dívka s rýčem a dál se věnuje své práci.
Marie je překvapená. "Tady vůbec nikoho nepřekvapí, že jsme vešli na jejich pozemek?"
Matěj se usmívá. "Ne, ví o nás. Vsadím se, že všude okolo je plno očí a Waupee to už zřejmě zjistil." Waupee se nevyjadřuje, tady ho už nic nepřekvapí.

Vydají se směrem k útesu. Za půl hodinky jsou na místě. Všem se zatají dech. Už dlouho neviděli tak krásný pohled na civilizaci na jedné straně a divokou přírodu na druhé. V dáli vidí, jak oceán buší do pevniny.
"Zajímá mě, jak mohou ty lodě proplout až do přístavu." Hans se opatrně naklání přes okraj útesu. Už také vidí ty strmé schody dolů. "Nechme lodě proplouvat a pojďme dolů."

Muži přivážou jeden konec lana ke skobám z hřebíků a druhý si uvážou kolem pasu. Pomalinku začínají sestupovat dolů. trvá jim dobrou hodinu, než se dostanou dolů. Zpěv ptactva zaniká v dunění. Byl tu takový hluk, jako by se země měla co nejdříve roztrhnout. Skupina kráčí dál proti proudu vody, která teče tímto kaňonem a vlévá se do přístavu.

Najednou cesta končí. Před nimi je velká skála a v ní díra.
"Otvor je dost velký na to, aby jím proplula menší loď, pokud by tu ovšem proudila voda." Uvažuje nahlas Hans
Waupee rozdělá oheň a zapálí louče. Každý si vezme jednu. Pomalu vcházejí do nitra skály. Musí našlapovat opatrně, kameny jsou kluzké a ze stropu padají kapky vody.
Pomalu postupují vpřed. Trvá jim celou hodinu, než uvidí slabé světlo, které uniká stropem. Vcházejí do obrovské jeskyně. Údivem se jim zatají dech.
Podepřený na dřevěných špalcích se, ve své celé majestátnosti, pyšně tyčí krásný koráb. Pod jeho přídí je napsáno La Grace.
Přátele úžasem padnou na zem.
"Himl hergot, tak to bych vůbec nečekal. Matěji, to je ta loď! Loď tvého prapředka, že ano?" Henry přistupuje k lodi a jemně ji hladí. Je nádherná.

"Tak jste ji přece našli? Můžete na palubu. Nebojte, nic se vám nestane. Dobře se o ni staráme."
Přátelé se otáčejí za hlasem. Přísná žena z Bohemia Manor, tentokrát oblečená do mužských šatů, stojí u vchodu.
Prochází kolem nich, přiloží ruku na bok lodi a zavře oči.
"Prosím, klidně si ji prohlédněte."
Přátelé se nenechavají pobízet. Procházejí všechny paluby a podpalubí. Hans všem vysvětluje, jak taková loď přepadávala jiné lodě, co převážela, a kde se skladovalo vzácné zboží, kde suchary a sudy s vodou...
Marie je fascinována kapitánským salónkem. Vypadá to, že je tady spousta suvenýrů. Zkouší si kapitánův klobouk. Najde zrcadlo, ale světlo je velmi chabé. Snaží se rám zrcadla odchýlit na stranu. Chvilku se zrcadlem zápasí a najednou uslyší cvaknutí. V podlaze se otevřou dvířka.
"Matěji, juuuuu, koukej co jsem našla."
Matěj z tajné skrýše v podlaze vytahuje zvláštní pečetidlo a svitek papíru. Pečetidlo je ve tvaru válečku, je krásně opracované a na jeho konci vystupje lev - stejné zvíře, jako na bráně do Bohemia Manor.
"Schovej to Marie do své tašky, nikomu ani slovo." Matěj položi prst na Mariiny rty a zavrtí hlavu. "Vysvětlím ti to později."

"Je čas se vrátit, za chvíli se to tu naplní vodou." Žena odchází a přátelé ji následují.
Stihnou to včas. Na útes se dostanou pár minut před západem slunce. Dole pod útesem nastává pekelná vřava.
Rozloučí se s dámou a spěchají do hotelu.


Jít na průzkum - 2 hodiny
Hledat poklad - 3 hodiny
 

Mikosansobi

Člen týmu
Blíží se půlnoc, ale přátelé nemohou vzrušením zaspat. Postupně se scházejí v jídelně. Recepční jim připraví něco malého k snědku, postaví na stůl flašku whiskey a jde spát.
Za malou chvíli je v jídelně slyšet bzučení. Mluví jeden přes druhého. Kromě Waupeeho, který spokojeně vyfukuje kouř z kalumetu a myšlenkami je u Manitua.
Nakonec to utne John svým hvizdem. Nastává ticho.
"Dobře, dobře...takže jsme našli tajný vchod, který zase tak tajný není, do Bohemia Manor. Našli jsme La Grace. Co ještě víme? Že usedlíci o lodi celou tu dobu věděli. Něco dalšího?" John se napije ze skleničky a čeká.
"O všem nevědí...si tedy myslíme...s Matějem." Marie vytahuje z tašky pečetidlo a svitek. "Našli jsme to otočením zrcadla. V podlaze, že Matěji?"
Hansovi zazáří očička. Opatrně vezme svitek a..."co je to za nesmysl?" jej odloží zpět na stůl.


%C5%A1ifra%20forum.jpg



Marie se zamračí. "To musí být nějaká šifra. Ale jak zjistíme, co je na svitku napsáno?"
Marně si všichni lámou hlavu, svitek nechce vydat své tajemství.

"Jdeme spát, ráno moudřejší večera." Hans zasalutuje a zamíři k pokoji. Ostatní jej následují.


Rozluštíte šifru vy? Malá nápověda...symbol v kruhu napoví, o jakou šifru jde.

Koupit nebo najít při práci Whiskey 6x.
rozluštit šifru
 

Mikosansobi

Člen týmu
Bušení na dveře pokojů vzbudí celé podlaží. Všichni vycházejí ven a je legrační vidět, v čem lidé spí.
"Mám to, mám to...vyluštil jsem to..." Hans ukazuje svůj notes.

JÁ HLÍDÁM LVA A LEV HLÍDÁ MAPU

John se škrábe za uchem. " To je skvělé, že jsi na to přišel, ale co to znamená?"
Hans se usmívá. "No, to nevím."

"To je to zvíře, které je na bráně?" ptá se Waupee. "No jasně, že mě to nenapadlo. Lvi, ale ne na bráně." Hans rychle listuje v notesu. "Marie, ukaž mi to pečetidlo, prosím. A teď si prohlédněte ten váleček se lvem a řekněte mi, k čemu je." Hans se vítězoslavně usmívá.
"Mě to připomíná jako pečeť na nějaké vánoční cukroví, že Henry?"
Henry si prohlíží předmět a přikyvuje. "Máš pravdu Marie, ale nemyslím si, že to bude mít něco společného s vařením a pečením."
"Tak už se Hansi vymáčkni." John začíná být netrpělivý.

Hans vysvětlujde přátelům, že lev - jako symbol malé země - je implementován v celém domě Bohemia Manor. Ta přísná žena mu dovolila, aby se podíval na některé obrazy a hlavně na obraz Augustýna Heřmana, který je zavěšen na krbu. No a na tom krbu jsou kolečka s vtlačeným vzorem. A můžou hádat, jakým vzorem... Ano, přesně tak, se lvem. Toto pečetidlo je určitě zvláštní klíč.

"Takže půjdeme do Bohemia Manor a poprosíme tetu Helenu, aby nám dovolila hýbat s krbem?" Matěj nevěřícně zírá na Hanse.
John se usmívá. "Jo, tak teta Helena...No a nebude teta Helena naštvaná, že jsme si vzali šifru a pečetidlo z lodi La Grace a ani jsme ji o tom neřekli?"
Matěj je zaražený. "To mě nenapadlo, ale myslím, že se zlobit nebude. Pojďme za ni hned teď."
Marie chytne Matěje za ruku. "Počkej, nemůžeme tam vtrhnout tak krátce po půlnoci. A nemůžeme jít s prázdnýma rukama.
"Ráno skočím na trh a koupím dárky pro tetu Helenu. Pak půjdeme za ní."


Koupit na trhu dárky pro tetu Helenu (1+1)
 

Mikosansobi

Člen týmu
Brzy ráno Marie vyráží na trh. Bere sebou i Matěje, přece jen není bezpečné běhat po ulicích bez doprovodu. Ve výloze místního krejčího uvidí nádhernou Krejčovskou pannu a v cukrárně si objedná kousek dortu.

Do hotelu přicházejí právě včas, aby stihli snídani. Rychle se nasnídají a zamíří k Bohemia Manor.
U domu je již čeká teta Helena. Marie konstatuje, že když už zná její jméno, nevypadá tak přísně.

Paní domu je pozývá na šálek čaje. Matěj ji vypráví, jak Marie našla šifru a pečetidlo. Jak Hans rozluštil šifru a vzpomněl si na krb a na portrét Augustýna Heřmana. Helena si prohlíží pečetidlo i šifru. Pak se podívá směrem na krb.
"Máte pravdu Hansi, to pečetidlo by mohlo přilnout k některému z koleček se lvem. Ale ke kterému?"

Všichni se přesunou ke krbu. Obraz s AH je opravdu obklopen 4 kolečky se lvy. Lvi jsou vtlačeni uvnitř koleček, 4 kolečka a 4 rohy.
Matěj si mne bradu. "Víme, v jakém pořadí se tam to pečetidlo má vložit?"

Půl hodiny přemýšlejí, jak budou postupovat dál.
Waupeeho to přestane bavit a jde si ven zapálit kalumet. Chvíli kouká na obyvatele sídla, mladá dívka stříhá růže, mladý muž asistuje staršímu u povozu. Asi se jim polámalo kolo. V dáli u brány chodí hlídka a na vodítku má lva... ten tabák je asi moc silný... Waupee si promne oči a zahledí se na zvíře. To je přece pes na vodítku a zavrtí hlavou. Pes na vodítku?

Waupee vchází do místnosti s krbem včas, aby přerušil Matěje, který se právě snaží zasunout pečetidlo do levého horního rohu. "Zadrž, Matěji."
Matěj se lekne a málem pečetidlo upustí na zem.
"Tam ne, tam je to špatně, zkus pravý dolní roh."
Waupee jim poví o psu na vodítku, kterého viděl u brány. "Šifra přece v jednom řádku říká, že... já hlídám lva. Jak uhlídáš lva, když je nebezpečný? Máš ho na vodítku."
"Jenže tady nehlídají bránu živí lvi, Waupee." John poklepe příteli na rameno a kroutí hlavou.
"Ne, počkej..." Hans se zadívá na kolečko v pravém rohu. "Má pravdu. V levé ruce má AH hůl, asi vycházkovou, ale je namířena na to kolečko se lvem a opravdu to vypadá, jako by ho měl na vodítku. Waupee, jsi génius."

Matěj pomalu přitlačí pečeť na kolečko. Nic se neděje. Hans mu poradí, aby zkusil pečetí otočit. Matěj zatočí doleva. Něco lupne a nad obrazem se vysune jedna kachle. Všem se zatají dech. Henry si vezme židli, postaví se na ni a opatrně do otvoru vsune ruku.
Vytahuje plátno napuštěné voskem. opatrně balíček položí na stůl a rozváže šňůrky z kůže.

Vytahuje svitek a rozloží jej.
Velmi podrobná mapa Marylandu. Krásně ozdobená. Matěj se usmívá. Našel ji.


3 hodiny Vykrádat hroby (obraz)
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru