Diskuze se posunula do míst, kde lze téměř každé tvrzení rozporovat a ani se člověk nemusí příliš snažit. V zásadě pak vyčnívá několik bodů:
1. Otázka využívání nugetů versus obrovské množství času obětovaného hře
Já sám jsem dlouho jel úplně bez nuget, pak jen s nugety za denní login, ale jak se stále navyšoval čas investovaný do hry (díky kterému jsem vydělal víc peněz, ale i získal víc nuget díky soutěžím zde na fóru, které jsem pečlivě spořil a nedávno využil), tak už mě ani představa finanční investice tolik netrápila. Názor na to má samozřejmě asi každý trochu jiný. Jisté je však to, že tuto problematiku nevyřešíme.
2. Věc navazující na předchozí bod - čas strávený u hry
U různých her bývá kritizováno to, když jediným klíčem k získání toho či onoho je jen obrovská časová investice do hraní a pokud člověk nemá "napařeno několik tisíc hodin", nemá šanci se k tomu či onomu dostat. Pak je ovšem na zvážení, zda je to fér, zda nemá rozhodovat spíš individuální chytrost či zručnost. Je to ale stejně začarovaný kruh jako u problematiky "pay to win".
Nyní se od obecných témat posunu ke konkrétnějším.
3. Nugety na zisk luku
Celkem jsem do tomboly dal 3210 nuget (bez nuget za VIP), přičemž 2720 jsem jich měl na začátku akce před mým prvním nákupem nuget za peníze. Poté jsem za 200 nuget koupil VIP prémium na 14 dní. Celkem tedy 690 koupených nuget jsem použil pro výhru v tombole. Kddybych byl odvážnější, možná by to vyšlo i bez nákupu.
4. Štěstí při dropu dobrých věcí z trezorů
Někomu ta či ona věc z trezoru prostě padnout nechce. Doposud jsem ani jednou nedostal Hanksův revolver, nebo psancovy kalhoty. Odehráno mám aktuálně kolem 1500 her, přičemž mám myslím dost solidní % výher, díky čemuž bych měl mít i relativně vyšší % zisku trezorů než třeba hráči na malých levelech apod. Nevylučoval bych asi ani variantu, že každý hráč má na některé itemy systémem náhodně sníženou šanci nálezu na minimum. Smolaři, kterým to padlo na pušku by pak mohli hrát jak dlouho chtěli a stejně by ji nezískali v takovém množství, aby si ji mohli uspokojivě vylepšit (to je jen dodatek k Billyho tvrzení, že pušku si může vylepšit každý, což rozporuje už i M1šo). I když ano, opět balancujeme na tenkém ledě a hraně teorie.
5. Reálný přínos luku pro mě osobně
Za poslední týden jsem odehrál možná jednu či dvě hry s lukem, víc asi ne. A to mám za poslední týden odehráno 26 her. Ve výsledku si tedy můžu trochu postěžovat a zaplakat (pro jistotu mávám cedulí SARKASMUS), že jsem vlastně chudáček, kterej má parádní neporazitelnou zbraň, ale ani si s ní nezahraje, protože všichni ostatní jsou oškliví a nezkousnou prohru.
Teď ale vážně. Opravdu si myslím, že v případě dobrodružství mi vlastnictví luku jen uškodilo, protože jeho použitelnost se blíží nule a lidi mi akorát nadávají, kydají na mě kde co a vůbec.
6. A priorní odmítači a nedůvěřivci
Ještě doplním výčet o speciální kategorii. Jedni mi nevěří, že luk doopravdy sundám i když to píši před začátkem na chatu (např. Thirster) a jiní se se mnou pro jistotu vůbec nebaví, hru rovnou vypínají a jen nadávají, že "jsme tím (lukem)" zkazili dobrodružství. (např. dydy79).