• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.221 je naplánovaná na úterý 30. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

MS v ledním hokeji 2012

  • Zakladatel vlákna DeletedUser9371
  • Vytvořeno

Tipuj umísění našich hráčů na letošním MS v hokeji


  • Celkový počet hlasujících
    50

DeletedUser9371

Guest
Koukal jsem na Slováky až do konce a fandil jim. Skvělý hokej. Ne proto, že dokázali "rozdrtit Ameriku" 4:2, ale proto jak hráli. :72:
 
dle mého NT ČR nemá naději na dobré umístění. to co hrajou mi přijde jako hra v přátelském utkání. koukam se na hokej a fandím, ale skoro nic nepředvádí.

při srovnání s tím co předváděli v přípravě je to nesrovnatelné. hrál úplně jiný hokej.

dle mého měli špatný výběr přípravných zápasů a to, že je vyhráli jim dodalo nadhled,kterého se teď nemohou zbavit. dařilo se jim a padalo jim to tam, ale teď se jim nedaří a nepadá to tam.
 

DeletedUser9371

Guest
Trocha historie o našich hokejkách. :D

capla_jozef.jpg
Jozef Čapla

Je to neobyčejný člověk. Sedí proti vám, v očích mu hoří plamínky. Barvitě vypráví příběhy, při kterých se tají dech. Jozef Čapla patřil v 50. a 60. letech k nejlepším obráncům u nás. Odchovanec Slovanu Bratislava měl vynikající střelu, výtečně bruslil, rány dokázal rozdat i přijmout. Jeho největším úspěchem je stříbrná medaile z mistrovství světa 1965, ve finském Tampere tehdy československý výběr podlehl jen Sovětům. Rodák z Bratislavy mohl na mezistátním ledě dokázat víc, ale Čapla je přímý člověk, což se v tehdejším režimu moc nenosilo. "Každému říkám, co si myslím. Párkrát jsem na to doplatil," hlásí.
Brzy se vypracoval mezi nejlepší obránce, ve Slovanu převzal klíčovou roli společně s Dzurillou, Golonkou, Gregorem a dalšími. "Naskočili jsme do ligy a velmi si to užívali. Na všechny kamarády mám krásné vzpomínky, zážitků je dost. Mým idolem býval Ján Jendek, vždycky jsem tím pádem míval blízko k brankářům. Po něm přišel Dzurilla. Nezapomenu, jak v šestnácti letech poprvé nastoupil do zápasu v Chomutově."
Čaplovi hodně pomohla vojna v Jihlavě. Na Duklu nedá dopustit, na jaře 2011 se v Pelhřimově sešel s bývalými spoluhráči, hrdě oblékl dres Jihlavy a přiznal, že armádní roky staví v kariéře hodně vysoko. "Oslovil mě pan Pitner. Studoval jsem, ale zatímco letitý kamarád Jožo Golonka bral stipendium 800 korun, já polovinu. Říkal jsem si, že to není spravedlivé, nějak se to všechno seběhlo a byl jsem na Vysočině." Nebál se, uměl hokej, byl tvrdý. Vybudoval si respekt.

Hokejky ALPAČ: nápad za milióny (Alpač - pozpátku Čapla) První zahnuté čepele hokejek v ČSSR.

Mikita to ocenil. "Pozval mě k sobě, Pitner mi návštěvuz povolil. Spal jsem u Stana, dlouho jsme si povídali. Bylo to úžasné." V kabině Chicaga tehdy poprvé uviděl zahnuté hokejky. "Hrál tam ještě Elmer Vasko, další chlapec se slovenskými kořeny. Ta hokejka mi vrtala hlavou. Když jsmě měli možnost posléze navštívit šatnu Toronta, všechno mi vysvětlil Andy Bathgate. Tehdejší hvězda NHL, ale byl velmi otevřený.Ukazoval, jak je hůl potřeba vyhoblovat a jakým grifem ji pak dostat do zahnutí."
Jozef věděl, že něco takového by mělo úspěch i v Evropě. Vymyslel svůj vlastní plán, podle něhož se začaly vyrábět hokejky s názvem ALPAČ. "Je to moje příjmení pozpátku, s nápadem přišel pan Křížek z fabriky v Horažďovicích. Už během působení v Jihlavě mě problematika zajímala, měli jsme Svratky, které se hodně lámaly. V Horažďovicích jsem pak udělal zlepšovací návrh, ještě mám ty papíry shované. Pryskiřice se opakovaně natírala, hůl jsme pak přes rozpálený radiátor ohýbali o 180 stupňů, následně ji máčeli ve vodě. Odzkoušeli jsme to a postupně se rozjela výroba," popisuje.

O Alpačky byl ohromný zájem. "Za rok je chtěla celá liga, chodily objednávky ze zahraničí. Poptávku nebylo možné uspokojit, protože v Horažďovicích neměli dost dřeva." Kdyby podobný technický kousek vymyslel nyní, byl by milonářem. "To je fakt. Tenkrát ale byla jiná doba. Pamatuju si, jak jsem hokejky vezl do Rakouska a nabídl je Kanaďanům. Moc se jim líbily." Vývoj šel dál, ale celé generace kluků doma i v cizině s Alpačkami hrávali, dodnes jsou tyhle kousky pýchou sběratelů i pamětníků.
 

DeletedUser9371

Guest
Tak jsem dosledoval pozorně zápas Slovensko - Kazachstán. V minulém příspěvku jsem Slováky chválil, hráli pěkný hokej. V tomhle zápase se až do konce trápili jako mi s Norskem. V posledních pár minutách "perlil" Kopecký. Padly dva góly a Slováci mají postup už zajištěný, narozdíl od nás.
Nás čeká zítra večer zápas s Lotyšskem v 20:15 hodin. Tak buďme optimisté. Třeba Hadamczik zaleze někam do "kanálu" abych se na něj nemuel dívat a vyhrajeme. :D
 

DeletedUser9371

Guest
Tak jsem Lotyše po trápení porazili 3:1. Hokej se mi nelíbil, ale aspoň tak.
To špatné střídání ? Více hráčů na ledě a logicky trest snad nedělají ani žáci v ledním hokeji. Koukám, že si Hadamczik neuhlídá ani "dvířka" od střídačky.
Dnes v 16:15 hod. vzhůru na "Špagety". :D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser13514

Guest
Tak první 2 třetiny byly strašné, ale tu třetí vypadalo, jako by hrál jiný tým. Konečně hokej, za který se náš tým nemusí stydět. Snad jim to vydrží :)
 

DeletedUser10597

Guest
Věřím spíš Slovákům, hrají hezčí hokej.. Ale CZE GOOD LUCK ! :)
 

DeletedUser9371

Guest
Věřím spíš Slovákům, hrají hezčí hokej.. Ale CZE GOOD LUCK ! :)

Já jsem "Čechoslovák". Takže fandím a zdatně oběma. Jedině v případě, což letos podle výkonu Čechů nehrozí, kdyby jsme se srazili ve finále se Slováky, budu "pískat" za Čechy. :D
 

DeletedUser

Guest
Tak po 1. třetině vedeme 2:0. Na zápas se nemám čas dívat, takže ho nemůžu zhodnotit. Ale nevím co tady pořád vzlykáte, já se řídím striktně podle výsledků: Všechny zápasy jsem vyhráli až na ten se Švédskem, což žádná katastrofa není a Nory jsme dali na nájezdy. Toto podle mě není zas tak špatná bilance.
 

Deleted User - 31870

Guest
Výsledky jsou fajn, ale my se koukáme dopředu, až budeme hrát právě se silnějšíma soupeřema.. Když mají problémy už teď se slabšíma, jak to bude asi vypadat pak...
 

DeletedUser9371

Guest
Tak jsme "Špagety" dali 6:0. Viděl jsem jenom první a třetí třetinu. Osobně se mě líbilo jak hráli Italové. No a naši ? Proti Italům bych to moc nehodnotil. Uvidíme až co s "Rusáky". To začne pravý hokej a ukázaná platí. :D
 
česká hokejova reprezentace přichází rok co rok s novou převratnou novinkou:-):hoj:
Loni to bylo čištění plexiskla ruskou stěrkou..:kobylka:.a letos snižování ruske porodnosti antikoncepční hokejkou:-P :-D:angel::D
 

DeletedUser9371

Guest
Tak s "Rusáky" nic moc výsledek. Prohra 2:0. :(
Ale popravdě, pěkný hokej i z naší strany. Škoda že nehráli celou dobu, jako konec třetí třetiny. Pozorně jsem sledoval "studený čumák" Hadamczika. S tou věcí fakt nic nepohne. Pak plácá pro Vichnara nesmysly o tom, že jsou Rusáci na výsluní mezi hvězdami. Tím mě *............*. To měl říct radši, že ve středu jim dorazí ještě posila Ovečkin. Pak to bude mazec Ovečkin + Malkin. :D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Proč pořád brečíš?
Já jsem s naší hrou spokojený, bojím se jen tak maximálně švédů, kde nám opravdu nesedí jejich hra.
 

DeletedUser9371

Guest
Já nebrečením, ale objektivně konstatuji. Osobně si myslím, že nás umí dobře potrápit i Němci. Vždy nás rozhodí jejich hrou, na kterou nejsme zvyklý. No a s Tvým názorem na Švédy souhlasím. Radši kohokoli ve finále než Švédy. :)
 
mě se hra národního týmu velmi líbila. když se shrne celý ten zápas tak Rusáky k ničemu nepustili. ty góly padli z chyb a nešťastných náhod. a takové věci se stávají.

osobně si přeji abychom dostali švédy, dostali 3 rychlý góly a pak to obrátili a zvítězili na nájezdy a následně vyhrát s Ruskem. zbytek by mi byl jedno :) ale uvidíme...
 

DeletedUser10597

Guest
Ovečkin je něco jako "on-line hero" :D vzakuzuje jak je nejlepší a pak "nic nepředvede" :DD
 
Nahoru