• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.221 je naplánovaná na úterý 30. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru
  • Nazdárek kovbojové a kovbojky, Tento týden slavíme 16. narozeniny. S VÁMI jsme před 16 lety začali dobrodružství na prérii. Děkujeme VÁM! Více informací najdete na herním fóru

Diskuze o update 2.08

  • Zakladatel vlákna DeletedUser9530
  • Vytvořeno

DeletedUser1318

Guest
A zároveň je to přesně příklad toho, proč že je to o penězích.
Waupee totiž - protřelý obchodník - žádné dluhopisy nebere...
 
Tohle je presne to o cem mluvi krosna...ze i po x letech hrani vam bude chybet strasne moc PB a je to proste na houby :zásek::lovec:

já zas v tomhle vidím návrat ke kořenům westu, kdy pokud člověk mohl dělat dobře práci A, ale už měl problémy s prácemi B-D a duely (a pevnosti ještě nebyly), resp. musel dost myslet nad tím jak mít práce A-D v dosahu.
Ty práce jou evidentně navržené na +140 lvl a se špičkovým vybavením (kdo z nás to má ?), to je jako kdybych tu brečel, že mě nevzali na bitvu s 2k HP (nevzali mě, protože na to nemám)... Z mojich osobních zkušeností je navíc zdřejmé, že časem se ony práce (produkty) stanou časem nějakým způsobem dostupnější (min. budete o nějaký ten lvl dále :-), tak si prostě jen nahrabte produkty z těch 2-3 prací co vám jdou a za 1-2 updaty už nic nebude tak horké, jak se zdá ....
 

DeletedUser13017

Guest
Každý update přinese něco nového a každému se ne vše musí zákonitě líbit. Ten poslední je, dle mého názoru, přínosem a vrací se zpátky k počátkům. Pominu teď to, jestli jde o nějaké nugety, či nikoliv. Pokud se využívají v rozumné míře (tu má samozřejmě každý jinou a je to jen na něm), je to v pořádku - i na "nenugetových" světech si můžu platit prémium na bonusy. V každém případě se ale konečně dočkali ti, kteří volali po vyšších levlech, nových úkolech a výzvách. A ejhle - zase je to špatně. Úkolová řada nejde splnit za 1-2 dny, abych si pak mohl stěžovat, že není co dělat. Mně osobně tohle vyhovuje a konečně si zase stačím i všimnou, co vlastně plním. Není to jen o odklikávání prací, duelů a o závodění, kdo bude mít řadu splněnou první, aby si to mohl hrdě vylepit na profilu. Co je špatného na tom, že musím vynaložit víc úsilí, aby se mi to či ono povedlo splnit. Můžu dát jen jednu hodinu denně, nebo musím doplňovat zdraví? No a co? Konečně nechodíme pro suroviny jako do sámošky, ale musíme je opravdu hledat, případně kupovat na trhu. Nějaký ten pátek už tuhle hru hraji a osobně se mi poslední změny (až na pár nepodstatných maličkostí) líbí
Howgh :klubun:
 

DeletedUser1318

Guest
Ty práce jou evidentně navržené na +140 lvl a se špičkovým vybavením (kdo z nás to má ?)
Napadá mne jednoduchá otázka, pokud by někdo zpracoval návrh, přidat do hry (odhadem) 30 až 35 nových prací, na které aktuálně, a po mnoho dalších levelů nedosáhne s plusovými body, s tím, že se to časem nějak pořeší výbavou a sety, asi by to od modů hlasování nedostalo. A kdyby přece jen ano, hlasoval bys ano? Myslím kdyby to opravdu byl jen hráčský nápad.
Jistě to bylze strany Inna nějaký záměr, já jej nepochopil, udělal bych i nějaké obyčejné, podle levelu dostupné práce.

... V každém případě se ale konečně dočkali ti, kteří volali po vyšších levlech, nových úkolech a výzvách. A ejhle - zase je to špatně. Úkolová řada nejde splnit za 1-2 dny, abych si pak mohl stěžovat, že není co dělat... Není to jen o odklikávání prací, duelů a o závodění, kdo bude mít řadu splněnou první, aby si to mohl hrdě vylepit na profilu.
Když o tom budeš přemýšlet nejen z toho úhlu, že jsi s tím spokojený zřejmě jako dobrodruh, co plní rád úkoly (a to jsem já také). Tak by ti mělo v kontextu vyjít, že teď a takové změny naší společné věci moc neprospějí.
Updatem 2.0 se otevřeně Inno orientovalo na "mladé hráče z prostředí facebooku", což asi mělo za následek nějakou generační výměnu.
Divíš se tomu, že těmto hráčům se "staronové" pojetí zase teď nelíbí?
A divíš se tomu, že to už s těch starých mazáků nedocení?
Oni už tady povětšinou nejsou.
Těžko říct, jak novinky hodnotí jednotlivé charaktery, co na to duelanti když se budem sami umrtvovat v práci, co na to říkají stavitelé a ochránci pevností, když mohou i bezdomovci užívat jejich práce...
...Nějaký ten pátek už tuhle hru hraji a osobně se mi poslední změny (až na pár nepodstatných maličkostí) líbí
Howgh :klubun:
Mně by se taky líbil, jenže těch "ale" vnímám nějak mnoho...
 

DeletedUser13017

Guest
Ano, máš pravdu. Těch "maličkostí" je dost. Například nedražitelnost některých produktů pro nová řemesla. Tam jsou asi "nedobrodruzi" byti nejvíc.
Ale já hraji různé charaktery a pokud jsem dobrodruh, využívám všech možností, které mi hra dává (řemeslo, bitvy, duely atd.).
Bavil jsem se ale především o nových úkolových řadách a pracích, o kterých byla výše řeč a o (ne)možnosti je plnit. Tam (až na výjimky, kde je zapotřebí produktů z prací, které ale je možné koupit na trhu) přece nejde o zvolený charakter, ale o rozvržení schopností. Já jsem se například jako dobrodruh momentálně "překopal" na stavění a shopnosti na úkoly tudíž nemám. A jde to i tak.
 

DeletedUser1318

Guest
Ale já netvrdím, že to nejde, já mám spíš obavu z toho, kolik lidí to od hraní odradí.
Natolik mne west bavíval, že mi je líto, jakým způsobem je s ním zacházeno.
Možná je problém v malé informovanosti o nadcházejících změnách. Pokud jsem pochopil nový příspěvek v inno tv, připravují nějaké "překvapení" do pevností.
A zase je otázka, za jak dlouho to bude? A druhá, proč nevyvíjí všechno průběžně a komplexně? A kdy se dozvíme podrobnosti?
Nikdy nebudou spokojení všichni, jde spíš o to, kolik procent lidí z jednotlivých skupinek ty nové zvraty odeženou.
Tudíž jestli tu nějaké kritické připomínky prezentuji, je to proto, že nás stále ubývá.Jistě hráči odchází "jen tak", jenže někteří "srdcaři" odchází, protože nerozdýchají nové "nápady".
Ti, co odešli před možností resuscitovat postavu i po čtyřiceti dnech, ti už jsou zpravidla nenávratně pryč.
Spoustu lidí jsem lanařil k návratu, nikdo z nich nemá zájem, teď už ne.
 
Napadá mne jednoduchá otázka, pokud by někdo zpracoval návrh, přidat do hry (odhadem) 30 až 35 nových prací, na které aktuálně, a po mnoho dalších levelů nedosáhne s plusovými body, s tím, že se to časem nějak pořeší výbavou a sety, asi by to od modů hlasování nedostalo. A kdyby přece jen ano, hlasoval bys ano? Myslím kdyby to opravdu byl jen hráčský nápad.
Jistě to bylze strany Inna nějaký záměr, já jej nepochopil, udělal bych i nějaké obyčejné, podle levelu dostupné práce.


Ale tenhle stav tu již byl (a dokonce jsi to tu včera vychvaloval), ve starém Westu taky nešly dělat některé práce, pokud jsi v nich neměl opravdu hodně bodů a teprve později k nim přibyly i pracovní sety (např. mastičkář, indián, mexičan ..), resp. kalhoty a opasky. A že ty nové práce/úkoly bolí ? No ať. klikacích úkolů na jedno odpoledne je ve hře spousta, tak si dělejte je, já se rád potrápím na těhlech ...
 

DeletedUser

Guest
Včera jsem měl konečně čas aktivněji ozkoušet nové práce, a i se rozhlédnout, tak přidám i svůj názor.

Vše se dát shrnout větou: "Z update mám dobrý pocit."

Vzhled nového oblečení mi nevadí natolik, abych si nedokázal zvyknout, to při update, který přinášel velké množství itemů, jsem byl víc vyklepaný a naštvaný, a teď je v pohodě beru, a některé se mi i hodně líbí.

Jelikož moje expení bylo hlavně přes 15s, a úkoly spíš neplnil, tak jsem se první den zděsil. Nu, pár dní uteklo, a nepřijde mi to zas tak strašné, spíše než snížení odměny na xp, mi vadí, že na vypotřebování energie potřebuji 2krát tolik času, kdy nejspíš dostanu i vyšší újmu na zdraví. Ale misku vah spokojenosti vyvážil fakt, že na práci "Vést obchodní kancelář" (možná i některých dalších, ale zatím vím jen o téhle) je možné najít i předměty, které doposavaď byly k dispozici jen z truhel.

Nové práce jsem také uvítal, nejsou sice žádné terno, jak si možná někteří myslí, teda z těch, co můžu, je jedna práce na xp slušná, ale jinak srovnatelné s prácemi ostatními.
To že nemohu na všechny nové práce mi nevadí (pozn. při lvl 126 a se vším v obchodování mohu smysluplně vykonávat 13 ze 30ti nových prací, po zakoupení oblečení pro můj lvl bych možná přidal ještě 1 či 2, a při hybrid buildu bych, věřím, přidal ještě nějakou), sice jsou produkty nedražitelné, ale i to vítám. Když jsou nuggety za aktivitu, a když i za UPD se dá reskill provést, tak není při troše trpělivosti těžké nadělat si zásobu daného produktu, a pak se zase přeměnit na jiné práce atd. Sice bych uvítal možnost nákupu produktu i za UPD, ale to už bych chtěl asi moc :)

Oproti stavu před update, kdy jsem pomalu nevěděl, co dělat, a vše, aspoň pro mě, bylo jen o bitvení, tak teď nevím, na co dřív skočit, takže o zábavu na pár dalších měsíců mám postaráno, děkuji.
 
...a kdo bude v menších městech stavět budovy když nás tam je 5 aktivních a z toho nikdo není stavbař ? :/
Ale ono to všechno souvisí.. Nové budovy, nové zbraně, potřeba nově vystavět budovy..
Teď abych se dal jako duelant na stavbu.

Možná ti to příjde blbé, a řekneš mi že tohle by napadlo každého, ale právě tak to je, nikdo než vy sami si to nepostavíte. Holt se budete muset starat, vím že u našince toto nebývá zvykem slýchat. Stejně tak jako jiným hráčům odešli duelanti, bitvaři, řemeslníci - každému může něco chybět. Já kde hrál, tak jsem ze začátku stavěl s různým charakterem a šlo to taky. Zase to není nic tak nemožného.

Já vím že to může být pro někoho složité a namahavé, ale když něco budete chtít udělat, tak budete na to muset mít schopnosti. Je pochopitelné, že se nikomu nechce přeměnit schopnosti na nové práce anebo něco jiného, obvláště když jde o nepraktickou schopnost, ale všechno chce svoje a jinak to nebude...

Ostatně co už by jste chtěli, když se prodávali pytle s hodnotnými věcmi za 50k a polovině hráčů to bylo pořád málo ?! A další věc, je snad nový set a věci, které pomůžou dosahovat na různé a nové práce, při dalších levlech k odsouzení, třeba i oproti starým setům a věcem?
 

DeletedUser1318

Guest
Ale tenhle stav tu již byl (a dokonce jsi to tu včera vychvaloval), ve starém Westu taky nešly dělat některé práce, pokud jsi v nich neměl opravdu hodně bodů a teprve později k nim přibyly i pracovní sety (např. mastičkář, indián, mexičan ..), resp. kalhoty a opasky. A že ty nové práce/úkoly bolí ? No ať. klikacích úkolů na jedno odpoledne je ve hře spousta, tak si dělejte je, já se rád potrápím na těhlech ...
Velice mne mrzí, že to neumím napsat tak, abys to pochopil.
Mně nevadí těžké práce, mně přijde nedomyšlené, že není žádná nová práce těžká a zároveň "dosažitelná" s plusovými body.
Co mi vadí (respektive nemohu to pochopit), je fakt, proč tím pomyslným kormidlem, kterým se řídí směr vývoje westu, pořád někdo otáčí jednou tam a dalším updatem zase úplně jinam.
Dlouhodobě mám pocit, že vždycky uspokojí jednu skupinku hráčů a pět dalších skupin to nase... .
Možná se pletu, ale dle mého názoru by ten vývoj nemusel být až tak skokově revoluční.

Ale asi by bylo lepší se vrátit k tomu, co je hlavním tématem a to update 2.08, než rozebírat co a kdy jsem napsal.
Já totiž ani nemám dojem, že bych někde výslovně tvrdil, že se mi 2.08 nelíbí, jen říkám to, co si myslím dlouhodobě, že Inno se svým produktem zachází řekněme necitlivě. Je to jejich věc a můj pocit.
 
Mně nevadí těžké práce, mně přijde nedomyšlené, že není žádná nová práce těžká a zároveň "dosažitelná" s plusovými body.

co jsou plusové body ? 5x krumpáček - tj. cca 200 x 5, tj 1000-1100 PB

když kouknu na sebe tak mám cca 175 atributů (350 PB), 500 schopností = 500 PB a oblečení je tak +350 PB, tj. jsem 1200 PB, tj. ti sklidným svědomím mohu říci, že každou práci umím v plusových bodech.
 

DeletedUser1318

Guest
...tj. ti sklidným svědomím mohu říci, že každou práci umím v plusových bodech.
Tak asi budeš mít lépe rozvržené schopnosti než já.
Na levelu 128 i při použití TV-DB vidím u jednotlivých nových prací, které se nachází v nově odkrytém sektoru, samá červená čísla, před nimi vidím mínus. Tak nějak se domnívám, že kdybych se pohyboval v černých číslech, asi bych byl méně zranitelný. Tím neříkám, že mi to nějak zásadně vadí, umím si si s tím poradit, jen mi to příjde přehnané.
 

DeletedUser

Guest
Přesně a trefně řečeno. To je to co mi vadí. Prostě duch hry o divokém západě se vytratil a celá hra je dnes naprosto o něčem jiném.
Taky nebudu číst Foglarovky, kdyby tam běhal Mirek Dušín se Štětináčem se želvami, v sukních ze šílených setů a nebo s tupláky z Bavorských pivních slavností.
:(
To chápu, ale proč tě to štve teď??
Hru takto koní usilovně minimálně poslední dva roky. Tento update je naopak "nejwestovnější" za poslední dva roky. Tak proč končit až teď. Čekal jsi snad nějaký boží zázrak?
 

DeletedUser9371

Guest
Teplý vánku ? Mě to štve už roky. Poprvé, když zavedli mletí krunýřů a první perly této hry a nejsem sám. Ale co s tím ? Hrát, nic jiného nezmůžu. Jedině soukromé srazy hráčů, které roky pořádám a tam si můžeme zanadávat. Tam ban, nebo červenou kartu nevyfasuješ. Max dobrý dlabanec, pivko, panáka, nebo Ti náctiletí hráči colu. :)
 

DeletedUser17726

Guest
Krosna když jste takový fanatici proti všemu novému tak vám nezbyde nic jiného než vytáhnout transparenty a jet před budovu Inna třeba to pomůže:P :D
 

DeletedUser

Guest
Teplý vánku ? Mě to štve už roky. Poprvé, když zavedli mletí krunýřů a první perly této hry a nejsem sám. Ale co s tím ? Hrát, nic jiného nezmůžu. Jedině soukromé srazy hráčů, které roky pořádám a tam si můžeme zanadávat. Tam ban, nebo červenou kartu nevyfasuješ. Max dobrý dlabanec, pivko, panáka, nebo Ti náctiletí hráči colu. :)
já to chápu. To štve skoro každého. Jen mě zaráží proč kvůli tomuto updatu nehraješ a obhajuješ to newestem :-)
 

DeletedUser9371

Guest
Hraji dál Teplý vánku, na všech třech světech, nerad něco vzdávám. Krizi jsem překonal, jen prostě hraji volněji a hledám elán do hry, jako v dřívějších letech hry. Nějak to prostě nebaví. Třeba se blýskne na lepší časy s dalším updatem. I Ty koně jsem rozchodil, koupil jsem si je, jen jsem takové koně nikdy neviděl. Kdyby jim dalo INNO třeba pruhy, bylo by to podobné kříženci zebry se slonem a ježkem. :D
 

DeletedUser1318

Guest
hele máš tam jasná čísla, tak pokus chceš, tak je zpochybni a můžem o tom debatovat, ale vysmívat se něčemu, čemu dle mě evidetně nerozumíš a vytrženému z kontextu je trošku ubohé ... ano ten závěr je formulovaný trošku neštastně (nicméně správně, akorát ho někteří nedokáží správně pochopit), lepší by bylo něco ve smyslu: tj. lze u libovolné práce dosáhnout plusových pracovních bodů.
Asi jsme si tedy nerozuměli.
Bez ambice, že bych k tomu zaujímal jakékoliv negativní stanovisko tvrdím, že u všech těch nových prací pro level 120 plus, přesto, že jsem dosáhl úrovně 128, nejsem schopen u žádné z nich dát dohromady tolik PB, abych byl mimo záporná červená čísla.
Jedná se mi jen a pouze o ty nové práce uprostřed mapy.
 

DeletedUser

Guest
I kdybys neměl vůbec žádné oblečení a chodil nahý, tak minimálně práce "Vést obchodní kancelář", kde je 3krát potřebná schopnost obchodovat, a "Lov krokodýlů", kde je 3krát plavání, musíš zvládat. Jen díky schopnostem+atributům bys měl být schopen zvládnout i jakoukoli práci, která vyžaduje libovolnou schopnost 2krát.
Když přičteš oblečení, a nemusí být zrovna sadové, tak bys měl být schopen vykonávat i více prací při jednom buildu.
Stačí jen lépe rozložit schopnosti, případně vybavit, případně rozhlédnout.
 
Nahoru