• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.220 je naplánovaná na úterý 16. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Aktuality

hoj,já mám alespoň klídek,bo itenkrát jsem nechal klíče kdesi v kapse riflí.Ač nesvazák,tím pádem už vůbec ne člen partaje,bratr emigrantky,na vojně vyšetřovanej kontrašpionáží(banalita-vytrhaný dráty z krabice s poplachovou signalizací během služby dozorčího roty),mě to prostě nijak nebralo.
Jenom pořád vzpomínám na slova svýho tatíka (1912)-,,synku dožiješ se bídy,nezaměnanosti velkejch křivd,,.
Ale je pravda,že můžu vzít babičce prostěradlo,na něj sprejem nastříkat,že defekuju na restituce a nic se mi nestane. Vcelku výhra,to by v totáči neprošlo.


Jináče i ve svým věku znovu sjedu Stínadla-je to hroznej kýč,ale nádhernej a i na něm bylo vidět,jak se hodnotý měnily.
50 let to šlo i komanče to přežilo,najednou problém-nebyl Jestřáb náhodou 4%?,nespolupracoval s STB,jak a kdo podědí aut.práva? apod.
Jenom proto doufám,že se snad najde ještě pár mladejch,který se v odpovídajícím věku budou schopni a ochotni do jeho knížek začíst i když další roky je posunou směrem do ....dele.
 

DeletedUser9371

Guest
Odpovím skrytě, pro znalé té doby. Jestřába jsem hltal v době mého mládí, puberty. Puberta ? To je ta věc, která mě visí dodnes za krkem jako opice po návštěvě "pohostinného" zařízení.
Jeho hodnocení charakteru se po "revoluci" (po roce 1989) zvrhlo i k tomu, že měl děti moc, a až moc rád. Já to nehodnotím, jeho knížky a "komixy" byly v té době "mazec" a jediný zdroj zábavy. Horší, než plnit jeho zakázané "Bobříky" byla atrapa "komanče", jako třeba náhražka "Po stopách partyzánského hnutí, Cesty a plameny dělnické třídy" ......
Chlape ? Dodnes si rád přečtu, když je mi blbě (psychicky) třeba "Hochy od bobří řeky" a další perly.
:)
 

DeletedUser9371

Guest
Tahle zpráva stojí za úvahu, hezký Vánoční dárek na sklonku roku 2013, jen to trvalo přes 25 let. Mrazík s tím otálel, nebo mu to nakukal "Santa". Češi počkají :

Rusko Čechům uhradilo starý sovětský dluh
Ruské ministerstvo financí v pondělí oznámilo, že země uhradila dlouholetý dluh někdejšího Sovětského svazu vůči České republice, který činil 3,6 miliardy dolarů (72 miliard korun). Splacení dluhu předpokládala mezivládní smlouva z roku 1994.


Takže, "páni politici", směle do toho. Už nebylo co rozkrádat, vše jste zprivatizovali, vrátili v restitucích určitým a vyvoleným lidem, církvi, Ti to obratem ruky zpronevěřili, nebo prodali díky Klausovi a tím ulehčili podnikání fabrikám, podnikatelům v EU.
Tady máte zase kde krást (směle do toho, vždyť to umíte, za našeho souhlasného mlčení a trpění). Jen je škoda, že se ostatní státy jako je Kuba, Vietnam, Mongolsko, Sýrie, Afganistan, Keňa, Korea, Čína ...... a další "rozvojové" země v době před rokem 1989 k tomu nepostavili jako RUSKO - CCCP - Sovětský svaz.
Měli by jste větší prostor na zlodějiny. Vás ? Vás nezničí a nezarazí ani "Ježíšek". Ten je na Vás z našich peněz v odměnách šťedrý ! :(
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
Já mám dotepáno. Polévka ze čtyř kaprů, porce na zítra v lednici, rozmrazuji kotlety, salát je za oknem a ráno míří na duel s lednicí. Děti si dávají kotlety po rybě k salátu jako nášup. Teď zuřím u hry a vzdávám to, padá to. Ráno budu moudřejší. Tak kde jinde si zanadávat, když ne na ty naše exoty v politice v čele s ministrem obrany v roli "héééééérečky". Oni jsou nepoučitelní z těch posledních dvou bab mimo obor na tom postu.
Ta poslední baba tam byla 2 dny ? S bídou ? Jako ministryně obrany ? A ta před ní měla ráda GAGARINA ?
:D
 
Jak jsi prožil Gagarina? zanechal v tobě celoživotní trauma,nebo jsi notoval,,dobrý den majore Gagarine,,? A co ledoborec Krasin ,nebo hafan Lajka. To snad ani nejde rozchodit :-D.
Jinak příjemný svátky všem.
 

DeletedUser9371

Guest
Gagarina a další pecky jsme na základce zpívali povinně před tabulí na hodinách zpěvu.
Stejně tak jako básničky typu "Tarara tarara, přijela Rudá armáda. Honzíka, Pepíka, Mařenku, povozí na tanku".
:D
 

DeletedUser9371

Guest
Na tom tanku se už asi nesvezeš. Ty písničky, básničky, říkanky byly poplatné v době mého mládí času "Rudé armády", Sovětského svazu na jejich oslavu vítězství ve II. světové válce. To se slavilo až do roku 1989. Ta básnička o tanku se pak v roce 1969 ale mazala v čítankách a ty se pak vracely. To jsme tady zase měly "Ruské tanky" a to pak vyznělo urážlivě, zřejmě. No a po revoluci v roce 1989 se všechny "Ruské tanky" na českých a slovenských náměstích buď natřely na růžovou bravu, nebo rovnou do šrotu.
Ale dodnes mám někde na chatě, na Mácháči jako receci knížky jako : "Jak se kalila ocel (hrdina Pavka Korčagin, Příběh opravdového člověka (hrdina Meresjev) ....."
:D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Ahoj Krosna,
pokud se nepletu, tak není nereálné, aby si Janca své přání splnila. V době druhé světové války operovaly na ruské straně tanky T-55, respektive počátkem roku 1945 nahradili T-34. Takže básně byli o T-55 a těmi AČR stále disponuje, minimálně pár kousky.
 

DeletedUser14443

Guest
Jé ahojky Marku :-) chceš napsat moje sny? :-D Těch je a spousta už nereálných :-D
 

DeletedUser9371

Guest
Tak máme aktuálně dalšího Silvestra. Trocha pití po obžérství na Vánoce. Chlebíčky, ale bez bramborového salátu. Toho bylo přehršle. K obědu vařená kolena s křenem a na Nový rok čočku s uzeným a volským okem.
O půlnoci ohňostroj na zahradě a další tradice. Slivovici nepiji na Silvestra, nerad bych zase jako kdysi prospal půlnoc.
Pro mě je to pátý Silvestr na hře a doufám, že jich ještě pět bude s hráči, se kterými se tady takových let trápíme i skvěle bavíme.
No a co popřát do roku 2014 ? Hodně zdraví, štěstí, spokojenosti nejen ve hře, ale i ve Vašich osobních životech.
:)

P.S. Díky Bichirku a Nortio, za odvedený kus pořádné práce, jinam to psát nejde a Šťastný Nový rok, rok 2014.
 
Někdy už mě z tý hry chytá rapl,ale jedu dál a tímto si dovolím popřát všem slušným hráčům zdraví a osobní pohodu v roce 2014.
 

DeletedUser

Guest
P.S. Díky Bichirku a Nortio, za odvedený kus pořádné práce, jinam to psát nejde a Šťastný Nový rok, rok 2014.

Vojto....děkuji ti za přání a děkuji i všem slušným a uznalým hráčům za spolupráci. Nyní, když již nejsem na supportu, mohu se zapojit do diskuzí.
Jinak přeji všem hráčům šťastný celý rok 2014 a hodně spokojenosti.
 
Vojto....děkuji ti za přání a děkuji i všem slušným a uznalým hráčům za spolupráci. Nyní, když již nejsem na supportu, mohu se zapojit do diskuzí.
Jinak přeji všem hráčům šťastný celý rok 2014 a hodně spokojenosti.

Myslím, že u tebe barva (vůči všemu) nebyla na závadu. Ostatně důležité je že máš co říct a rozumíš věci, (ne všichni co se zapojí, tu jsou takoví). Mno hlavně že jsi ten úděl přežil ve zdraví, neodešel jsi, či tě nesmázli z fora. Většina adminů/modů, tak nějak už nejsou mezi námi.

------------------------------------------------------------------------------

I já bych popřál všem uznalým a rozumným (i uvědomělým) hráčům pohodový rok 2014. Jak ve hře, tak v civilu, ať se nám všem daří. A hlavně coby celé společnosti; Republice a národu. Neboť je potřeba a načase, aby se to tady trochu ve všech ohledech zvetilo...

------------------------------------------------------------------------------

Závěr a začátek roku, je sice trochu výbušný, no ale to už tak někdy bývá. Snad to bude do budoucna více klidnější a bez skandálů. Člověk už pomalu z těch senzací, překvapení a průšvihů, nevycházel ze střehu a z údivu.
 

DeletedUser9371

Guest
Tak jsme oběma nohami v roce 2014 a rozjíždí se zase aktuálně politika v tomto státě. To, že dnes dlužíme jako stát 1,7 bilionu korun je sice tragické, ale nerozhodí mě to. S tím stejně nic neudělám. Maximálně budu sledovat volební sliby Babiše, a jestli ten dluh udrží alespoň na tomhle smutném čísle tak, že nenaroste. Osobně tomu nevěřím.

To, že předsedá EU pro tento rok Řecko ? To je fraška.
Osobně teď fandím Britům, budou hlasovat a dalším setrvání v EU. První v unii, kdo má rozum. Odejít, než nás to Všechny sežere.
:(
 

DeletedUser13789

Guest
Jinak souhlasím s tím Řeckem. To je prostě opravdu blbost. Chápu, že tady jde o princip, aby se vystřídaly všechny země EU, ale Řecko...? Dnes...? To přece ne.
A Britům taky moc fandím. Už takhle je mým snem se tam usadit. A pokud by se jim povedlo utéct ze "4. říše", tak by mě to tam táhlo ještě víc.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Nahoru