Souhlasím. Jinak jsme ani předtím nekořenili. Mamka taky měla k dispozici pouze červenou papriku, kmín, pepř a sůl. Ale hodně záleží od jídla, které se konzumuje. Dnes si třeba pizzu bez oregana neumím představit, varianta pepř, sůl a kmín by asi díru do světa neudělala. Ovšem berme v úvahu i kvalitu surovin. Např. brambory, člověk by si mohl říct, že se na nich nedá nic "zmrvit". Ale ouha. Vlezu do obchodu, chci brambory na francouzské zapékané brambory (moje oblíbené jídlo) a půl hodiny se probírám pytlíky, než vítězoslavně vytáhnu jeden, jakžtakž ucházející. Po přečtení všech návodů a rad, k čemu ten pytlík brambor vlastně je - saláty nebo příloha, si myslím, že jsem vybrala správně, mě do tvrdé reality dostane výsledek vaření. Buď jsou brambory rozměklé, nebo naopak tvrdé, chuť jako bahno nebo výhonek kořene a nezachrání to ani domácí máslo nebo "kvalitní" mléko, nemluvě o soli a kmínu.
Ocet krom huspeniny a jiných vepřových pochoutek miluji spolu s utopenci. Často se dával i do hlávkového salátu se špekem. Sice mám doma i bazalkový, ale většinou jen jako doplněk salátu z mozzarelly.
Feferony, další oblíbenec. Mexické fazole musí "chrlit" oheň
. V zimě dávám téměř do všeho, pokud jsem nachlazená a potřebuji se zbavit bacila. Když nepomůže v prvním stádiu feferonka, naordinuji si čaj, čerstvý zázvor a med.