• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.221 je naplánovaná na úterý 30. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Potraviny a jejich kvalita

  • Zakladatel vlákna DeletedUser9371
  • Vytvořeno

DeletedUser

Guest
V restauracích se ve velkém pařilo a smažilo na tuku Omega a později Ceres soft....pamatuju 10ti kilové kýble s touto umělou hmotou plnou transmastných kyselin....
 

DeletedUser9371

Guest
Já hranolky, ani americký brambor nejím. Nikdy jsem to moc nevyhledával.
Ostatní přílohy jím v podstatě všechny, hlavně ty kynuté.
Já jsem spíš český, omáčkový klasik. Nejvíc tepelně upravená jídla pečením. Ze smažených maximálně řízek, karbanátek (masový) no a pak bifteky.
Klasický stolní olej, slunečnicový, máslo a sádlo. Olivový olej nejím a nikdy jsem ho ani nejedl v jídle, či salátu.
Dodnes jsem neochutnal třeba arašídové máslo. Pomazánková másla jsem taky nikdy nekupoval, udělám si je sám. Nejsem "žabožrout" a ani "špageťák".
:D
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser13789

Guest
Dodnes jsem neochutnal třeba arašídové máslo.
Rozhodně není o co stát. Párkrát jsem ho zkusil (koupené v ČR) a nechutnalo mi. Před půl rokem jsem se podíval do Anglie a v tamní rodině mi k snídani nabídli jejich Peanut butter, tak jsem si řekl, že ho zkusím. A znovu to nebylo nic extra přitažlivého.
Neříkám, že je to odporné, snědl bych to, ale rozhodně to nevyhledávám. Někomu to může chutnat, ale rozhodně to není žádný šlágr. V každém americkém filmu nebo seriálu to běžně jedí, ale asi jsou prostě zdegenerovaní, nebo já nevím :D
Takže pokud bys chtěl burákové máslo zkusit, tak ho někde ochutnej. Prostě jenom trošku. Rozhodně bych hned pro začátek nekupoval celou sklenici.
 

DeletedUser9371

Guest
No o to arašídové máslo nestojím. Co mi ale chutná ? Když je nálada ? Bylinkové máslo, doma dělané, toustový chléb a šneky. Kupované šneky, jsou už očištěné a plněné špenátem s česnekem. Jen ze to zapeče v troubě na pár minut.
 

DeletedUser12110

Guest
Jojo. Anglie a jidlo. Nevis co to je? A snis to? Jo? Tak se neptej. :D
 

DeletedUser9371

Guest
Tak to nevím o co jde. Asi jsem to neochutnal. U mě nejlepší přílohy k jídlu oproti Anglicky mluvících zemí jsou hořčice, křen. Kečup do jídla nepatří. Ty různé dresingy na saláty a k jídlu nepoužívám. Občas to vyzkouším. Když se to vyrovná chuti chilli, hoří po tom huba, tak si to dám s chutí. Jenže oni to všechno vždy zhnusí octem. Tabasco, feferonky a podobně. Ocet ano, ale ke všemu co je z vepře. Tlačenka, sulc a podobně.
To je u mě jako s kořením. Klasika. Pepř, sůl, kmín a podobně. Anýz ? Bazalka ? Badián a další takové perly ? Tím zničím každé jídlo. Naposledy jsem tady dával příspěvek, jak jsem s tím podělal pstruhy. Ani děti no nejedli a to jsou maso a rybožrouti. Takže jsem se vrátil zase zpět k osvědčenému máslu, soli a kmínu na smažené ryby. Výjimkou je udírna.
:)
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Mikosansobi

Člen týmu
Souhlasím. Jinak jsme ani předtím nekořenili. Mamka taky měla k dispozici pouze červenou papriku, kmín, pepř a sůl. Ale hodně záleží od jídla, které se konzumuje. Dnes si třeba pizzu bez oregana neumím představit, varianta pepř, sůl a kmín by asi díru do světa neudělala. Ovšem berme v úvahu i kvalitu surovin. Např. brambory, člověk by si mohl říct, že se na nich nedá nic "zmrvit". Ale ouha. Vlezu do obchodu, chci brambory na francouzské zapékané brambory (moje oblíbené jídlo) a půl hodiny se probírám pytlíky, než vítězoslavně vytáhnu jeden, jakžtakž ucházející. Po přečtení všech návodů a rad, k čemu ten pytlík brambor vlastně je - saláty nebo příloha, si myslím, že jsem vybrala správně, mě do tvrdé reality dostane výsledek vaření. Buď jsou brambory rozměklé, nebo naopak tvrdé, chuť jako bahno nebo výhonek kořene a nezachrání to ani domácí máslo nebo "kvalitní" mléko, nemluvě o soli a kmínu.
Ocet krom huspeniny a jiných vepřových pochoutek miluji spolu s utopenci. Často se dával i do hlávkového salátu se špekem. Sice mám doma i bazalkový, ale většinou jen jako doplněk salátu z mozzarelly.
Feferony, další oblíbenec. Mexické fazole musí "chrlit" oheň :D . V zimě dávám téměř do všeho, pokud jsem nachlazená a potřebuji se zbavit bacila. Když nepomůže v prvním stádiu feferonka, naordinuji si čaj, čerstvý zázvor a med.
 

DeletedUser13789

Guest
Mě stačilo fish nad chips :D

Ryby nemusím, takže tohle jsem v Anglii neochutnal.
Ale u nich je to velmi specifické. My jíme smaženou rybu většinou pokapanou citronovou šťávou. Oni to jedí s octem.
A kombinace hranolky+smažená ryba+ocet pro mě nezní moc lákavě.

Jinak co se týče našeho octa, miluju utopence, tlačenku a obyčejný okurkový nebo rajčatový salát a do zálivky prostě ocet patří.
 

DeletedUser12110

Guest
To se mi podarilo jednou - Nedopatrenim. Pry skvelej obed, tak jsem si hladova nabrala... Chilli con carne, pokud to nepolozilo bacila, tak me urcite :D Nic na oteklej krk
 

DeletedUser

Guest
já chci tuňáka :D miluju sushi

Miko mrkej na moje první sushi, když si to tu nakousla, tak se musím pochlubit :)

Moje výroba



A když už jsme u toho burákového másla, tak jsem na to byl taky vždy zvědavý jak to chutná. Letos jsem to měl prvně a teda jakože dobré, ale že bych to měl vyhledávat nějak moc, to ne. Na druhou stranu jsem pak zkusil ještě jedno u známých a to bylo úplně jiné a lepší. Ale letos jsem narazil na hodně dobrou věc, ale to mi příjde jako rozežranost už :D Nevím jestli znáte ty sušenky Lotusky.
840838.jpg

Jsou strašně dobré a já bych je jedl po tunách. No a narazil jsem na krém ve formě jakoby "nutely", který je z těchto lotusek - skvělý. A teda jakože nedokážu si představit, že bych si to ještě na něco mazal, to bylo tak dobré, že jsem tu sklinku nepustil z ruky :D
lotus.JPG
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
To jsem ještě neviděl Entricku. Kouknu se po krámech a ochutnám. "Nutelu" můžu i když na sladké moc nejsem. :)
 

DeletedUser

Guest
To jsem ještě neviděl Entricku. Kouknu se po krámech a ochutnám. "Nutelu" můžu i když na sladké moc nejsem. :)

No jestli můžu dát tip, tak to maj asi vesměs v těch větších krámech... já to viděl v Bille či Albertu. No nutela, to bylo tak pro přirovnání... je to prostě krém z těch sušenek, já měl ten žlutý a ten je ještě s kousky těch sušenek :)
 

Mikosansobi

Člen týmu
Miko mrkej na moje první sushi, když si to tu nakousla, tak se musím pochlubit :)

Moje výroba


Wow, objednávám si tvé sushi na narozeninovou párty :D

Vypadá to skvěle a určitě to i tak chutnalo. Kdysi dávno jsem přes Interspar vyhrála zážitek za 3000Kč, jenže jsem prošvihla termín, chtela jsem si doplatit na let balonem. Tak mi společnost, která výhry věnovala, nabídla kurz přípravy sushi, miso polévky a jiných japonských specialitek. Pěkně jsem se vyřádila a nacpala pupík :D
 

DeletedUser

Guest
Děkuji :)))
Jako já jsem byl sám ze sebe nadšený. Navíc mi to chutnalo, což mé nadšení ještě umocnilo :) A pak přišlo další, chutnalo to i známým, se kterými si děláme tématické večery. A aby toho nebylo málo, tak ten večer se nám pokazila lednice a oni si vzali zbytek co zůstal - asi jeden talíř. No a jeli druhý den za rodinou tak tam vzali ten talíř s tím sushi a tam jsem dostal taky pochvalu, že to bylo super úplně, prý teda :) A to ta rodinka prý už několikrát byla v sushi restauracích i si ho dělali třeba doma sami, takže opět jsem měl frňák nahoře :D
 

DeletedUser9371

Guest
Sushi, stejně tak jako "čína" je mé oblíbené jídlo. Ale něco jako večeře po divadle. Doma si to neudělám.
Kdysi jsem vyhrál v "Ptákovinách". Byl to předposlední díl, pak to Nova stáhla. Pořad uváděl Zedníček s dcerou. Je to už hodně let. Mám to natočené na "videokazetě" a dodnes schované. Jen to není bohužel k publikování tady. Vyhrál jsem za to, večeři pro 4 osoby co s ní a vypijí (tam jsem jedl Sushi poprvé).
Byl jsem vítěz roku, za nejvíce "vypípaného" nachytaného člověka v jejich pořadu. Zastal jsem se studentky, která dostala u Kotvy ve stánku studený párek. Kdo to viděl ? Tak se asi bavil, ale já měl v tu chvíli tlak 500 na 500. Nesnáším podvod, lež a nespravedlnost od mala.
Na srazu o tom můžeme pokecat. Zveřejnit tady ukázku ? Jak mě Nova načapala ? Tak nás zabanují Všechny i s módy.
:D
 

DeletedUser

Guest
Když se tu už tak probírají ty jídla......zůstávám s hubou dokořán před Tv Nova, co vymyslel zase ten redaktor Hruška......co nejlevnější jídla.
Viděl jsem tedy dva recepty, ale ty stály za to!!!!
Recept 1 - Plněné kuřecí kůžičky nějakou chlebovou směsí s vejcem.....
Recept 2 - Kuřecí kůžičky na plechu posypané nějakým kořením, upečené a navrch potom kousek sýra - prý kuřecí chipsy!!!!! :zed:

Vypadá to jako by si ho najal Babiš a Hruška mu dělal reklamu na stagnující prodej předražené drůbeže.....bože můj......to bych nežral ani kdybych padal hlady na hubu a to mám pečenou kůžičku na kuřeti rád......
 
Nahoru