• Nově připravená aktualizace hry na verzi 2.221 je naplánovaná na úterý 30. dubna. Upozorňujeme, že termín i obsah aktualizace se mohou změnit. Více informací najdete na herním fóru

Potraviny a jejich kvalita

  • Zakladatel vlákna DeletedUser9371
  • Vytvořeno
Halalí,mě taky buráky nevadí a množství slupek v té které potravině překousnu,mě se jednalo o to,že v Hermelínu je jakýkoliv množství nějakejch ořechů.
Pro vysvětlení: když si koupím mraženej špenát,tak tam chci špenát a nikolivě stopové množství pistácií.
Myslím,že tihle borci,co dělají domáci sýry,tžeba v Itálii,nebo Francii,jdou přímo ze stáje v zakydanejch holínkách do sýrárny a začnou patlat hmotu rukama by si sotva dovolili do svejch pochoutek něco takovýho přidávat.
 

DeletedUser9371

Guest
Jéje, na toho Romana Vaňka už koukat nebudu. Nebo se ze mě stane "pšenice žrout". :D
 

DeletedUser

Guest
Dneska je téma pro "masožrouty".....víte jaký je rozdíl mezi buřtem a špekáčkem? Povolují čs normy drůbeží špekáčky? Odpovědi na to a další najdete zde: http://www.stream.cz/peklonataliri/754086-peklo-na-taliri-burty-a-spekacky
Ze svoji zkušenosti....jednou jsem si koupil buřty na opékání a vrhl se do rozdělání ohýnku...napíchl jsem buřty a opékal...po nějaké době jsem si říkal - už to je skoro černý, bude to OK - vytáhl jsem je rozkrojil a asvěte div se, uvnitř to bylo skoro studený, přes ty "sr***y v tom buřty se to ani neprohřálo.....šly hned do popelnice, ani jsem neměl odvahu je hodit do kompostu. Jednou, když jsem dělal vedoucího jednoho supermarketu, přišel za mnou majitel jedné výrobny uzenin a že prý se můžeme dohodnout, že mi klidně udělá buřty jaký budu chtít....že mi třeba udělá buřty za dvacku...ptal jsem se ho - a co kvalita? On mi na to řekl - ta je poplatná ceně...asi se to nebude moci dát jíst, ale budeš mít levný buřty.....
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser9371

Guest
Když tady čtu tu chemii, co do nás cpou v podobě éček, soji, kostní moučky, semletých kůží, kopyt, šlach, obilnin a dalších zvěrstev, tak si dám večer "řádně vypotit kuřata" na otáčecí gril na zahradě. Je krásně. A ještě mám poslední kuřata z domácího chovu. Sice prošlé mrazákem, ale nic neříkala. V létě moc času na grilování není, nejsou doma děti a samotného mě to nebaví. No a pro tatínka pořádný kus masa z dietního "bioprasete". Hlavně aby "neštěkalo." lol
Jestli bude nálada a nezapomenu, vložím sem video. Takový přístroj na grilování asi nikde jinde neuvidíte.

Vzpomněl jsem si. V titulkách videa jsou mám pocit dvě hrubky. No a proto, že jsem na takové programy "zdatný", neumím to opravit. Kvalita nic moc, je to z mobilu a ten už má za sebou i "letecké dny". Takže to přehlédněte. No a kdo to psychicky neunese ? Jak je u pár hráčů zvykem ? No tak ať to prostě nečte. Nebo má možnost vyjádřit se a "solit" záporné reputace. Na to mám právě tu krosnu, já Krosna a vypínat je nebudu. Fajn zábava. :)

[youtube]YLf9Ul99-Zw[/youtube]
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Tohle provedení neznám,ale podobnejch aparátů si zlatý český ručičky dokázali udělat mraky.
Dokonce si pamatuju,že lidi tahali z Německa takový motorky na baterie,bylo to velký asi jako baterka na tři ,,buřty,,,hřídelka končila čtyřhranem asi 6x6 a zbytek se pokoutně vyráběl v práci,nebo garáži.
Sám jsem jich viděl v praxi asi 5,každej jinej a musím dodat,že víc jak jedno kuře jsem na tom neviděl.
 

DeletedUser9371

Guest
Tohle provedení neznám,ale podobnejch aparátů si zlatý český ručičky dokázali udělat mraky.

Svatá pravda. "Zlaté české ručičky". Ale ty pravé, ne ty v písničce od skupiny Šlapeto "ručičky nebojte se, vy makat nebudete".
Když si vzpomenu, co jsem se třeba navyráběl udíren ? Měl jsem si to nechat patentovat. Přenosné, stabilní na místě, mobilní na přívěsech či vozících, nadzemní, podzemní ...
A materiál ? Taky nářez. Černý plech, hliník, nerez, dřevo, kámen, sud od piva, popelnice, dřevěná či plechová almara (skříň), trubky, potrubí vzduchotechniky .....
No není nad nápad a šikovné ruce. A těch peněz za to. Vždy akce jeden soused umí to a druhý ono. Platí se poděkováním a nebo "pařbou". No a o tom to je. Jenže se to nějak v poslední době vytrácí.
:)

[youtube]r_d7HhGwQYE[/youtube] Taky má někdy sklony k "nehákes". Ale dobré na poslech při čtení příspěvku. lol
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Našel jsem si čas a podíval se na to video co tu postla Halali. Musím říct, že jsem to celé nepobral. Hlavně to s tím osivem, je to nějak moc obecné nevím nic o průběhu zemědělství a zákonech. Výroba masa je taky pozoruhodná. Nevím jak moc je to hnané s těmi kuřaty do extrému, jestli je to tak všude. Viděl jsem pořad s Jamiem Oliverem, tam uvádí chov drůbeže a zpracování masam včetně produkce vajec. Ve velkochovech ty zvířata trpí na vlastní moč. U dobytka a prasat, je problém v tom, že se válejí ve výkalech obecně. Tohle bych nepřipouštěl. Přikrmování zrním u drůbeže a kukuřicí u dobytka, bych nebyl proti, obvzláště v zimě. Ale jak je na konci řečeno, je třeba být obezřetným a uvědomělým spotřebytelem, zkrátka myslícím občanem všeobecně. U nás se dost vaří, takže že by se formulovalo hospodářství podel dodavatele není zrovna možné. Zase je tu ta věc, že se dost věcí dováží. Jsme asi na úrovní federativního státu Spojených států, ale samozřejmě v EU.

Ps: sypte mi kukuřici do huby a mám vystaráno.... :D


Ještě jsem chctěl dodat, že jsem v mládí viděl jeden dokument právě o produkci hovězího. Pamatuju to matně, vykládali tam o tom že hovězí bude v horizontu 50-ti let velice drahé. Chovy se zmenší a zůstanou jen v Argentině a v USA, tenklrát tam vykládali o dani na ulík, čemuž jsem nerozuměl. Dneksa vím že to je nějaký úmysl zdanit kravské prdy. Takovýto extrém bych také nechtěl. Každopádně jídlo asi dost podraží, tedy pokud ho chceme kvalitní.
 
Naposledy upraveno:

DeletedUser9371

Guest
Našel jsem si čas a podíval se na to video co tu postla Halali. Musím říct, že jsem to celé nepobral. Hlavně to s tím osivem, je to nějak moc obecné nevím nic o průběhu zemědělství a zákonech. Výroba masa je taky pozoruhodná. Nevím jak moc je to hnané s těmi kuřaty do extrému, jestli je to tak všude. Viděl jsem pořad s pořad, tam uvádí chov drůbeže a zpracování masam včetně produkce vajec. Ve velkochovech ty zvířata trpí na vlastní moč. U dobytka a prasat, je problém v tom, že se válejí ve výkalech obecně.

Ty kuřata jsem moc nepobral. Jinak k těm jatkám ? Zažil jsem pár montáží na plynovodu Holešovický jatek, těsně po jejich částečné odstávce a likvidaci. Dnes už tam jsou nejsou, je z nich Pražská Holešovická tržnice. Je to areál, kde je třeba "Alza" a další firmy.
Něco šílenějšího jsem nikdy nezažil. Ale nebudu Vám kazit chuť na maso (jsem taky dokonalý masák), když jsem osobně viděl běží linku na vepřové i hovězí, když se spouštěli po neděli běžící pásy na výrobu. To šílené pískání mám dodnes v uších (krysy a podobná havěť). Veškerý odpad tekl přímo do Vltavy. Jít tam na ryby ? Sebevražda.
Dodnes tam jezdím, je tam super prodejna na řeznické potřeby. Koupíš tam pravé ovčí i vepřové střeva na klobásy, "futrály" na tlačenku, pravé močové měchýře. Všechno prané a nasolené. Ne mražené, to je k ničemu. Prodávají tam super řeznické nástroje (náby, nože, sekáčky, špalky).
No a hlavně tam jezdím pro koření. Neznám lepší prodejnu na řeznické koření (maso, paštiky, klobásy ...) v Praze.
Další "houmlesárna" byla ještě po revoluci, mám pocit dva - tři roky ? Výrobna masných produktů, paštik ... v ulici "Na Zvonařce. Kousek od ulice Londýnská (bývalá porodnice). Pražáci mě když tak opraví. Strašný. Vařil jsem tam potrubí (ocel) na rozvod čpavku) přímo za provozu. Radši to nebudu komentovat.
Jeden z mála pořadů na které koukám o vaření je taky pořad s Jamiem Oliverem a pak na "Papriku". Tam mám oblíbeného jen jednoho kuchaře. Nevím jména, ale křestní je "Béla" (Vojtěch). Ostatní pořady o vaření a že jich je "HAFO", považuji za paskvil.
Pořadům s Jamiem Oliverem se nedá vytknout snad nic. Jen to, že nejsem schopný vařit přesně tak jako on, když na to mám chutě. Šíleného druhu koření a ostatních ingrediencí (přísad), které prostě v žádnou roční dobu v Praze nekoupím. A "matlat" něco a nahrazovat to něco jinými surovinami není ono. Pak nemůžu ohodnotit objektivně chuť, jestli to má a nebo nemá dobré. No a nemůžu pak ani chválit či kritizovat.
Viděl jsem s ním právě pořad o masovém (davovém) pojídání vepřové masa, záběry z jatek, porážek, výroba. Nechal stolovat určitou skupinu lidí a pak jí to u stolování pouštěl. "Hustý". Hledal jsem odkaz, ale radši ne.

Opravdu zajímavý pořad a hlavně ta reakce "stolovníků". Kdo má odvahu, může to najít a vložit odkaz. Já ne, "bojím, bojím", moc karet.

No a konečně rostou (ne vlasy Krosnovi, ale houby.). Nějak jsme zapomněli na klasický, český, labužnický jídelní lístek s houbami. Byl jsem na Berounsku a Křivoklátsku. Nářez. Dva plné koše za chviličku, všechny druhy. Jedna z mála poživatin co roste ze země a nemá kosti, chlupy, šupiny, srst, peří a pochutnám si. :D
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Taj)k to jsem zvědavej,z titulu svýho koníčka jsem tak min.3x za tejden v leseale letos jsem uplně mimo,co se týká hub.Zatím jdem donesl tak cca 7 kousků maximálně. Ale v pátek jsem kouřil na balkoně,vida 4 klouzci tak 5 m od baráku.Ted jsem chodil do roboty,tak nic,ale kolem 09.00. dnes razím.
 

DeletedUser9371

Guest
Celé léto to stálo za bačkoru na houby. Byl jsem asi 4 x (Rakovník, Nižbor, Křivoklátsko). Buď totálně nic, nebo pár vyschlých babek. Na Mácháči to samé. Smaženici jsem měl jednu a jednu dršťkovou polívku z bedel a asi dvou masáků.
Tak si to teď snad vynahradíme.
:)
 

DeletedUser9371

Guest
G370295.gif
Houbaři pozor a pohov. Rostou, snad naprosto všechny. Jedu ráno po páté znovu, na dvě "hoďky".
Spousty kovářů, praváků, kozáků a k mému úžasu i spousty lišek. Masáka ani jednoho, škoda. Stejně tak bedly, ani jedna. To samé kotrč, letos ani jeden. Babek spousty a čerstvých. "Nahamounil" jsem i pár "pestřec obecný" (nejedlá a v podstatě jedovatá). Dělám z toho koření, jedí to i mé děti. Ale nedoporučuji sbírat, kdo není dobrý houbař a neví, jak se koření suší a kolik se ho smí použít.

Tak vyražte od PC taky a dejte vědět kde rostou.
A pro ty, co to neví ? Všechny houby jsou jedlé, ale některé jen jednou.
G370295.gif
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
K těm pořadům o jídle a vaření: Já jsem si oblíbil jen Pohlreichovo Ano šéfe...
 

DeletedUser9371

Guest
Ty pořady, co jsem dáváš Bichirku a jejich odkazy jsou super. Za chvíli nebu mít co jíst. :D
A kdyby si chtěl dietu ? Pořádnou ? Spíš "půst, hladovku" ? Dej se na revizního technika plynových zařízení jako já. Pak lez dvacet let po hospodách a odtahuj plynové spotřebiče od zdí v kuchyních. Garantuji Ti, že už Ti v hospodě přestane chutnat, jako mě a konzumuji jen tekutiny alko a nealko. To mám radši revize v kriminálu anebo třeba ve "spalovnách". lol
 

DeletedUser

Guest
Můj názor je ten, že jsme vlezli do EU a ti nám začali diktovat co můžeme a co ne...jeden příklad za všechny - byli jsme cukrovarnická velmoc...potom to stát prodal Eastern sugar a bylo to vše v pr.....kdo jste znali slavný cukrovar v Hrochově Týnci, tak už ho neuvidíte. EU nám skrouhla limity a hrochův týnec šel zbourat a srovnat se zemí. Teď cukr dovážíme.....a tak je to se vším. Kdysi po revoluci v devadesátých letech jsem měl VO s potravinami a dováželi jsme tehdy velice populární jogurty Fruttis......nemusely být chlazené, lidi se po nich šli utlouct a nebyly drahý. Jednou mě přišla na kontrolu zemědělská inspekce a dostal jsem pokutu, že nemám jogurty v chladu...argumentoval jsem popiskou, že jogurty mohou být skladovány při teplotě do 20ti stupňů....inspektorka na mě - podívejte se pane, my tady máme vyhlášku z roku 1958 a tam se píše, že jogurty musí být skladovány v teplotě do 5ti stupňů. a šmitec.....
 

DeletedUser9371

Guest
To není jen o cukru Bichirku, ale naprosto o všem. Syrečky nejsou syrečky (tvarůžky), špekáček špekáčkem a podobně. Kde jsou časy našich "jézedďáků" (zemědělců) ? Obilí na každém poli, brambory, zelenina, mléko a mléčné výrobky ........
Dnes, maximálně tak řepka olejná a všechno se dováží z unie. Mě osobně to připadá, jak se z něčím začne, dostaneme hned od EU limity, ceny dolu, zákaz názvu a je vymalováno. Jako kdyby se nás báli, že by jsme taky alespoň v něčem prorazili (jako před rokem 1989), když už jsme všechno zprivatizovali (rozkradli a vytunelovali).
Pak se divíme, že jsou záplavy. Rabuje se maximálně dřevo na vývoz, "němčour" z toho ztluče nábytek, prkna a lidi si to kupují v OBI. Stráně holé od jakoby polomů a kůrovce, pole se neorou, brázdy nejsou a vodu to nepobere. Je to jedno s druhým. Dřív se zemědělec měl líp než já, pražák. Na barák jsem našetřil až po revoluci, narozdíl od nich. A dnes ? Jsou prostě "někde" i s celou vesnicí.
Někde jsem četl, že EU chce zakázat i domácí zabíjačky. To je už vrchol.
:(
 
Nahoru